Ako sedite za stolom ked pracujete na notebooku?
Ako sedite za stolom ked pracujete na notebooku?
zistil som ze ma uz mesiac boli krk. a az dnes viem preco. kupil som book a mam ho normalne na stole.. a kedze je nizsie ako normaly monitor tak pozeram stale dole. ako to riesite vy? planujem kupit nejaku podlozku a externu klavesnicu.. len chcem nejake napady. su vselijake veci.. ale preto ze teraz su notebooky v mode nevyvalim za nieco 2 litre:) mozete pridat fotky. vyraba niekto nieco take ako je klavesnica na booku ale externe? proste.. tiche male skladne.
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ja som dávno zistila, že z nesprávneho sedenia bolí krk. V práci som to vyriešila vyšším stolom a stoličkou v tej správnej výške. No a doma - pre inšpiráciu - sedím na obrovskej posteli, opretá o stenu s troma vankúšmi za chrbtom. Je to veľmi pohodlné a navyše mám okolo seba dosť priestoru na položenie drinku a pracovných materiálov 
-
muffy69
Medium Star
nuz pre tuto vec sem tam lutujem ze mam notebook, no ako to riesim bud lezim na gauci
alebo mam notebook na pocitacovom stole aj s druhym monitorom a mam pripojenu klavesnicu a mys, tusim logitech ma nejake take riesenie pre notebook aj s ext. klavesnicou este pozrem
edit: tak toto som myslel http://klavesnice-a-mysi.alza.sk/logite ... d77504.htm
edit: tak toto som myslel http://klavesnice-a-mysi.alza.sk/logite ... d77504.htm
-
Kibo
Hardcore addict
ja mam zalmana pod bookom a mam taku zvlastnu polohu na gauci, taky polo sed polo lah a book mam na nohach... boli ma akurat koleno, lebo musim drzat nohy pri sebe aby nepadol book
mal som na mysli aj to co napisal muffy69 len som to nevedel najst
inac tych podloziek je plno, robia si aj manici sami doma... pozri do priloh, niektore su scifi
inac tych podloziek je plno, robia si aj manici sami doma... pozri do priloh, niektore su scifi
tam je to ale horsie s chladenimsundevil napísal:v praci to par kolegov riesi tym, ze si pod notebook daju niekolko baleni kancelarskeho papiera a k tomu externu klavesnicu
-
qwerty-xyz
Re: Ako sedite za stolom ked pracujete na notebooku?
no ja mam notebook na kolenach rsp na nohach,sedim na posteli a za sebou mm vankus a neboli ma nic,druha oblubena poloha je ze lezim na posteli notebook mam pred sebou a aby som do nho pozeral mam pod krkom(neviem ako to napisat) tez vankus alebo zmuchlanu perinumnavak napísal:zistil som ze ma uz mesiac boli krk. a az dnes viem preco. kupil som book a mam ho normalne na stole.. a kedze je nizsie ako normaly monitor tak pozeram stale dole. ako to riesite vy? planujem kupit nejaku podlozku a externu klavesnicu.. len chcem nejake napady. su vselijake veci.. ale preto ze teraz su notebooky v mode nevyvalim za nieco 2 litre:) mozete pridat fotky. vyraba niekto nieco take ako je klavesnica na booku ale externe? proste.. tiche male skladne.
ntb sice nemam ale urcite si chcem kupit podstavec - to viem uz teraz - ako pridal muffy69... si neviem predstavit kukat na mini monitor a pisat na mini klavesnicu ktora bude dole este k tomu... proste jednoznacne riesenie... tych 3500 uz obetujem
// tak nie presne to - tu istu vec ale s wireless klavesnicou chcem, az teraz som kukol odkaz
// tak nie presne to - tu istu vec ale s wireless klavesnicou chcem, az teraz som kukol odkaz
-
Kibo
Hardcore addict
ono je to dost aj o zvyku, tiez som doteraz sedaval len za desktopom, ale odkedy mam book tak sa vyvalim kde chcem a to mi vyhovuje, zas nepisem na tom knihu, takze v pohode... mam full klavesnicu takze v tomto smere dobre a monitor mi az tak nevadi ze je maly... a uz som vyvaleny na gauci hral aj nfs a bez a necitil som sa dako obmedzeny
sheep: no ved toto. tiez som si to neuvedomoval. ale nenahradil som ho preto ze to je trend ale preto ze to potrebujem. dakujem za nazory. hlavne za gfotky tych podstavcov.. skoda ze tam ceny neboli. na postely som skusal sediet ale tak sa neda precovat.. ani kusok. nema niekto este typ na daku klavesnicu co by sa rozmerom aj vsetkym podobala tym na notebooku. musi byt velky enter aj backspace.. neznasam tie pidi klavesky...
Mne dost ulahcuje pracu lacne riesenie - externa klavesnica, notas na konci stola a vzadu podlozeny lepiacou paskou s vyskou asi 4 cm. Ta externa klavesnica nemusi byt, ale cim je notas dalej, tym viac zmensuje uhol o ktory treba ohnut krk. Najlepsie je polozit notas na nejaku vyvysenu podlozku (u nas v praci sa pouzivaju telefonne zoznamy), na internate sa to vsak bojim pouzit, pretoze sa bojim, ze "za urcitych okolnosti" to niekto moze zhodit.
pozri nemusis mat ani specialny podstavec na notebook, kup si taky jak na monitor, poloz na to notas kup si externu mys a klavesnicu a daj ho do takej polohy kde by ti vyhovoval, lepsie riesnie uz nemas, alebo si kup stolny komp a notebook maj len koli mobilitemnavak napísal:sheep: no ved toto. tiez som si to neuvedomoval. ale nenahradil som ho preto ze to je trend ale preto ze to potrebujem. dakujem za nazory. hlavne za gfotky tych podstavcov.. skoda ze tam ceny neboli. na postely som skusal sediet ale tak sa neda precovat.. ani kusok. nema niekto este typ na daku klavesnicu co by sa rozmerom aj vsetkym podobala tym na notebooku. musi byt velky enter aj backspace.. neznasam tie pidi klavesky...