Ako sedite za stolom ked pracujete na notebooku?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mnavak
Amateur
Amateur

Ako sedite za stolom ked pracujete na notebooku?

Príspevok od používateľa mnavak »

zistil som ze ma uz mesiac boli krk. a az dnes viem preco. kupil som book a mam ho normalne na stole.. a kedze je nizsie ako normaly monitor tak pozeram stale dole. ako to riesite vy? planujem kupit nejaku podlozku a externu klavesnicu.. len chcem nejake napady. su vselijake veci.. ale preto ze teraz su notebooky v mode nevyvalim za nieco 2 litre:) mozete pridat fotky. vyraba niekto nieco take ako je klavesnica na booku ale externe? proste.. tiche male skladne.
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa R.I.P. »

klavesnica za 4 stovny a knihy pod book, take riesenia ako hladas stoja okolo 3k a pochybujem ze niekto podomacky take nieco vyraba...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som dávno zistila, že z nesprávneho sedenia bolí krk. V práci som to vyriešila vyšším stolom a stoličkou v tej správnej výške. No a doma - pre inšpiráciu - sedím na obrovskej posteli, opretá o stenu s troma vankúšmi za chrbtom. Je to veľmi pohodlné a navyše mám okolo seba dosť priestoru na položenie drinku a pracovných materiálov :)
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

nuz pre tuto vec sem tam lutujem ze mam notebook, no ako to riesim bud lezim na gauci :lol: alebo mam notebook na pocitacovom stole aj s druhym monitorom a mam pripojenu klavesnicu a mys, tusim logitech ma nejake take riesenie pre notebook aj s ext. klavesnicou este pozrem
edit: tak toto som myslel http://klavesnice-a-mysi.alza.sk/logite ... d77504.htm
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

v praci to par kolegov riesi tym, ze si pod notebook daju niekolko baleni kancelarskeho papiera a k tomu externu klavesnicu
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ja mam zalmana pod bookom a mam taku zvlastnu polohu na gauci, taky polo sed polo lah a book mam na nohach... boli ma akurat koleno, lebo musim drzat nohy pri sebe aby nepadol book :D mal som na mysli aj to co napisal muffy69 len som to nevedel najst
inac tych podloziek je plno, robia si aj manici sami doma... pozri do priloh, niektore su scifi :D
sundevil napísal:v praci to par kolegov riesi tym, ze si pod notebook daju niekolko baleni kancelarskeho papiera a k tomu externu klavesnicu
tam je to ale horsie s chladenim
Prílohy
nahled_1.jpg
p1040176_.jpg
big.jpg
3m.jpg
3M
3M
ImgW.asp.jpg
qwerty-xyz

Re: Ako sedite za stolom ked pracujete na notebooku?

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

mnavak napísal:zistil som ze ma uz mesiac boli krk. a az dnes viem preco. kupil som book a mam ho normalne na stole.. a kedze je nizsie ako normaly monitor tak pozeram stale dole. ako to riesite vy? planujem kupit nejaku podlozku a externu klavesnicu.. len chcem nejake napady. su vselijake veci.. ale preto ze teraz su notebooky v mode nevyvalim za nieco 2 litre:) mozete pridat fotky. vyraba niekto nieco take ako je klavesnica na booku ale externe? proste.. tiche male skladne.
no ja mam notebook na kolenach rsp na nohach,sedim na posteli a za sebou mm vankus a neboli ma nic,druha oblubena poloha je ze lezim na posteli notebook mam pred sebou a aby som do nho pozeral mam pod krkom(neviem ako to napisat) tez vankus alebo zmuchlanu perinu :lol: a potom je to v pohode a ked som za stolom tak normalne natocim displej trocha dozadu a nemusim sa pri nom krcit :wink:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Takto. ;)

//proof below : )
Prílohy
DSC00050.JPG
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

ja sandemp red telku na gauc. pokrcim kolena a o ne si opriem ntb ..tiez ma masakralne boli krk :D to cez prazdniny ked som bol mimo domu ..este dobre ze mmam doma desktop ..;)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ntb sice nemam ale urcite si chcem kupit podstavec - to viem uz teraz - ako pridal muffy69... si neviem predstavit kukat na mini monitor a pisat na mini klavesnicu ktora bude dole este k tomu... proste jednoznacne riesenie... tych 3500 uz obetujem

// tak nie presne to - tu istu vec ale s wireless klavesnicou chcem, az teraz som kukol odkaz
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ono je to dost aj o zvyku, tiez som doteraz sedaval len za desktopom, ale odkedy mam book tak sa vyvalim kde chcem a to mi vyhovuje, zas nepisem na tom knihu, takze v pohode... mam full klavesnicu takze v tomto smere dobre a monitor mi az tak nevadi ze je maly... a uz som vyvaleny na gauci hral aj nfs a bez a necitil som sa dako obmedzeny
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mozno budem OT ale tuto mate defekt toho ked nahradite stolny komp notebookom, aspon dnes je taky trend :?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

sheep: ved ale jasne ze si to do skoly/na prednasky a tak nebudem vlacit alebo vo vlaku, autobuse... ale ked budes na intraku/private tak mi povedz ze by sa ti chcelo nejaky dlhsi cas kukat dodola a datlovat na miniklavesnici?...potom jasne ze po chvilke boli krk a chrbtica..
mnavak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mnavak »

sheep: no ved toto. tiez som si to neuvedomoval. ale nenahradil som ho preto ze to je trend ale preto ze to potrebujem. dakujem za nazory. hlavne za gfotky tych podstavcov.. skoda ze tam ceny neboli. na postely som skusal sediet ale tak sa neda precovat.. ani kusok. nema niekto este typ na daku klavesnicu co by sa rozmerom aj vsetkym podobala tym na notebooku. musi byt velky enter aj backspace.. neznasam tie pidi klavesky...
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

aj v robote aj doma mam kreslo ktoremu sa da sklopit opierka :) cize v podstate lezim na stolicke a book mam pred sebou vyssie ...
doma ho mam aj trosku podlozeny :)
ale vzdy sa tak raz za hodku aspon postavim a trosku natiahnem a zatial ma nic nebolelo :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mne dost ulahcuje pracu lacne riesenie - externa klavesnica, notas na konci stola a vzadu podlozeny lepiacou paskou s vyskou asi 4 cm. Ta externa klavesnica nemusi byt, ale cim je notas dalej, tym viac zmensuje uhol o ktory treba ohnut krk. Najlepsie je polozit notas na nejaku vyvysenu podlozku (u nas v praci sa pouzivaju telefonne zoznamy), na internate sa to vsak bojim pouzit, pretoze sa bojim, ze "za urcitych okolnosti" to niekto moze zhodit.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mnavak napísal:sheep: no ved toto. tiez som si to neuvedomoval. ale nenahradil som ho preto ze to je trend ale preto ze to potrebujem. dakujem za nazory. hlavne za gfotky tych podstavcov.. skoda ze tam ceny neboli. na postely som skusal sediet ale tak sa neda precovat.. ani kusok. nema niekto este typ na daku klavesnicu co by sa rozmerom aj vsetkym podobala tym na notebooku. musi byt velky enter aj backspace.. neznasam tie pidi klavesky...
pozri nemusis mat ani specialny podstavec na notebook, kup si taky jak na monitor, poloz na to notas kup si externu mys a klavesnicu a daj ho do takej polohy kde by ti vyhovoval, lepsie riesnie uz nemas, alebo si kup stolny komp a notebook maj len koli mobilite :D
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ja mam doma book napojeny na ext klavesnicu, mys a CRT monitor takze taka stolova pohodka. semtam pri nom lezim na posteli a semtam ho mam na kolenach. podla toho ako sa mi chce ho odpajat :)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

alebo si kup podlozku pod notebook, ktora je na kolena, su aj take do 500sk hod to na stol na to notas a mas to, kamos to ma tak poriesene, ja to nejako nepotrebujem, notebook mam dalej od seba, stol mam pomerne vysoky a notas je 17" cize ten uhol neje taky strasny
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja mam notebook normalne na stole. Krk ma zatial nebolí, no sedím pri ňom tiež zkrčený s podopretou hlavou a čitam hoja..
-RObiť s tým nič neplánujem. Už aj tak mi vravia, že som moc vystretý, takže v tom mam rezervu :D
Napísať odpoveď