Jeden jazyk !

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

a ja navrhujem babylonsku rybku zo stoparovho sprievodcu galaxiou alebo prekladacie mikroby z farscapu.... :D

co ja viem ludia - to esperanto vyzera celkom funny - mozno ked sa budem nudit pocas dlhych zimnych vecerov na vyske... :P
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

njn ale esperanto je uz stare a nejak sa im neuchytilo... myslim ze anglictina je v dnesnej dobe v podstate univerzalnym jazykom a pochybujem ze ju nahradi nieco ine... skor sa sama vyvynie vplyvom vsetkych tych ludi co do nej prinasaju prvky svojich jazykov... teda uz sa vyvyja by som povedal, po "anglicky" uz nerozpravaju ani originalni anglicania :lol:
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

presne: kedze uz teraz existuje obrovske mnozstvo anglictin..polska anglictina, australska, anglicka, kanadska, jamajska, irska, skotska, nemecka, francuzska..a tak by som mohol pokracovat do nekonecna.
Dolezite je, ze aj ked kazdy rozprava tou svojou anglictinou vsetci dokopy sa dohovoria. :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Fabo: wow, to je pecka! :shock: bez tych baltskych prvkov by sa mi to pacilo este viac

inak neviem co tu riesime/te, ved najmediznarodnejsi jazyk je polstina, tou sa da dohovorit vsade. a to myslim uplne vazne a nikoho tym nechcem urazit.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

jackb napísal:Fabo: wow, to je pecka! :shock: bez tych baltskych prvkov by sa mi to pacilo este viac

inak neviem co tu riesime/te, ved najmediznarodnejsi jazyk je polstina, tou sa da dohovorit vsade. a to myslim uplne vazne a nikoho tym nechcem urazit.
Nedokazem si predstavit poliaka vo francuzsku... :? no ale ked uplne vsade.

K teme, ak pozerate Lost, tak Said povedal jednu peknu vec o europe :) ze v nej kazdy hovori po anglicky, viac menej je to pravda, narodne jazyky nech ostanu, ale kazdemu by malo dojst ze v zivote bez ineho ako vlastneho jazyka, daleko nepochodi...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal: inak neviem co tu riesime/te, ved najmediznarodnejsi jazyk je polstina, tou sa da dohovorit vsade. a to myslim uplne vazne a nikoho tym nechcem urazit.
nie poopravim ta. Poliaci si myslia, ze ich bude rozumiet kazdy vsade na svete..a v tom je ten problem :roll:
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Myslim ze jazyk je zakladnym znakom naroda a esperanto sa neujalo prave preto, lebo ludom bolo cudzie nebolo v tom jazyku nic co by ich tiahlo k tomu aby ho pouzivali. Nevravim ze dneska je kazdy zhavy nato aby rozpraval po Slovensky ked je Slovak... A bola uz aj snaha zjednotit Rusky, Cesko-Slovensky a Balkanske jazyky do Slovanskeho esperanta, ale aj ked to bolo pre uzsiu skupinu ludi neujalo sa to...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Marky: podla mna vsetky tieto snahy umelo vytvarat a ovplyvnovat jazyky skoncia takto..jazyky sa vyvijaju prirodzene a tak to ma byt..Predsa len podla mna tu nie je nejaka velka spolocenska potreba silou mocou vytvorit nejaky univerzalny jazyk......
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Key5ers0ze napísal:nie poopravim ta. Poliaci si myslia, ze ich bude rozumiet kazdy vsade na svete..a v tom je ten problem :roll:
Nie poopravim ta ja ... Nieje to tak ;)
Retne poliaci maju velmi blizko ku franine ... Poliak ktory tam zije viac ako rok na nerozoznatelny prizvuk of Originalneho Francuza

A esperanto nepreslo lebo obyvatelia USA by sa to neboli ochotny ucit a ich jediny medzinarodny jazyk je ich Matersky ...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

sharky: samozrejme nic proti tebe...
to uz sme riesili v inej teme a nic sme neporiesili, pretoze malokto zil v oblasti ako je Killarney a malokto vie ako to tam chodi :wink:
A esperanto nepreslo lebo obyvatelia USA by sa to neboli ochotny ucit a ich jediny medzinarodny jazyk je ich Matersky ...
na skolach maju vacsinou na vyber medzi francuzstinou a spanielcinou(ak nie obe naraz)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Key5ers0ze napísal:sharky: samozrejme nic proti tebe...na skolach maju vacsinou na vyber medzi francuzstinou a spanielcinou(ak nie obe naraz)
Key sak nic ja sa neurazam :) ... len poznam obrovske mnozstvo poliakov a Alebo si sa stretol z Dedinskou Mladou Generaciou alebo nejakou spodinou ...
A je rozdiel mat na Skole Jazyk a Ucit sa ho z Ochotou ... Ja som mal napr 5Rokov nemcinu a kvoli mojej vnutornej nenavisti k nemcine a z casti aj nemcom som sa naucil hovno ... ale ako predmet som ju mal ;)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Jeden jazyk? Ak by sa takýto návrh objavil bol by som proti. Jazyk je súčasť odlíšenia národu od ostatných - rozpoznávací znak. Aj keď by tu bol taký návrh, určite by neprešiel. Vezmime si už vyššiespomenuté Esperanto. Koľko ľudí ním hovorí? Jazyky sa proste vymazať, ani zjednotiť pod jeden nedajú.
Retne
Darca
Darca

Shark NX napísal:ktory tam zije viac ako rok na nerozoznatelny prizvuk of Originalneho Francuza
Za rok sa clovek nenauci poriadne hovorit po fr. nie to bude mat prizvuk ako rodeny francuz. Aj ked slovanske jazyky maju vyhodu oproti inym jazykom, stale je tam pocut rozdiel... rok urcite nestaci a jackb spominal to ze poliakom rozumie cela europa, co je podla mna irelevantne...
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

my rusnacy zname ze jedinej hodnotnyj jazyk na calom sviti jest rusnacina a uz by si to mali konecni uvedomyty anglicane, nemci, a nasy druzja rusi. :-D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

polstina? - čéééééšč :D
rusnacina? jezisi :D .... no chlapi... nech by sa aj neviem aky uzasny jazyk a jednoduchy, lahko naucitelny vymyslel co by sa dokazal naucit za 2 tyzdne a stal by sa v kazdej krajine druhym uradnym tak americania to aj tak odmietnu uz len z principu... sak maju ich US english, ktora je predsa da best a hotovo...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

a co tak tento jazyk? :D
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Nakolko tomuto svetu "dziga" cim dalej tym viac, nedivil by som sa, keby bol uradnym jazykom sanskrt.
mi-chau napísal:Zieg heil
Vidno, ze si nemec jak repa ;). Ak to bolo z recesie, tak to bol dobry for :D
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jimino napísal:Nakolko tomuto svetu "dziga" cim dalej tym viac, nedivil by som sa, keby bol uradnym jazykom sanskrt.
Vidno, ze si nemec jak repa ;). Ak to bolo z recesie, tak to bol dobry for :D
ak by to napisal spravne mohol by skoncit vo vazeni :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

jediny? tak slovencina lebo tu ovladam najlepsie a nechce sa mi ucit perfektne iny jazyk.
a keby mi ta Sj nepresla tak potom Aj
Retne
Darca
Darca

pinacolada napísal:jediny? tak slovencina lebo tu ovladam najlepsie a nechce sa mi ucit perfektne iny jazyk.
a keby mi ta Sj nepresla tak potom Aj
Tak v prvom kole slovencina nepresla, mozno v druhom, pani poslanci preberte sa :)
Napísať odpoveď