miesta bez gravitacie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... lol ina kravina podla mna :-) ... btw.: uz len kravina ze tade chcu postavit cestu :-D LOL cestu ? bez gravitacie ? .. alebo so zmenenou gravitaciou ? .. OMG jazda NENI bez gravitacie mozna :-) .. IMHO LOL :-) .... btw.: aj ja som uz pocul a videl ( skoda ze len na foto a videu :-( ) ako ide voda hore kopcom .. no nie tak kopcom a ko vodopadom .. an islande je jedno skvele miesti, kde je taky vodopadik ( cca. 30 metrov ) a je na konci takeho ... noo .. hmm nieco ako fjord ? akirat je to na pevenj zemi :-) .. no a cez tu uzinu proste fuka vietor, aj ked je hore nad hranou tej prepastie relativne slaby vetrik :-) no a ked trochu dobre fukne tak ta voda pada do neba :-D ... inak to musi byt krasny pohlad ! ...
Danny_Vin
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Danny_Vin »

Podla mna to nie je az taka kravina, ale lepsie je raz vidiet (resp. zazit) ako 100-krat pocut.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To zázračné miesto, kde sa gulička kotúľa do kopca je údajne hora bohov - Olymp.

Nechápem inak, čo chceli bleskovky načrtnúť tým, že sa to zaasfaltuje. Ak tam je naozaj pozmenená gravitácia, tak keď tam natiahnú asfalt tam už nebude? Alebo tam musí byť tá drevená chajda?
-Podľa mňa sú to výmysli na prilákanie turistov, ako napr. v jaskyniach jazierka vernosti, v hradoch lavičky, na ktoré keď žena sadne, do roka a do dňa otehotnie a pod.. :) Ale prečo sa tam neísť pozrieť, no nie??
Mato.y
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Mato.y »

máš pravdu frikso, aj ja by som tam po tej správe v bleskovkách rád skočil pozrieť :)

-> nie je to nič iné ako obchodný ťah, myslím :roll:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

antigravitacne kopce 8)
http://en.wikipedia.org/wiki/Gravity_hill
The slope of a gravity hill is an optical illusion
preklad pre vsetkych (z translatora :-D )
Svah samospádového kopce je optická iluze
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Oznacit miesta ako antigravitacne popripade miesto bez gravitacie je podla mna dost surove. Na tychto miestach je "iba" narusene magneticke pole zeme (a to kvalitne). Kompas akoby sa zblaznil a vobec neukazuje na sever. A jednym z takychto miest je aj Bermudsky trojuholik.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pHysIQ napísal:Oznacit miesta ako antigravitacne popripade miesto bez gravitacie je podla mna dost surove. Na tychto miestach je "iba" narusene magneticke pole zeme (a to kvalitne). Kompas akoby sa zblaznil a vobec neukazuje na sever. A jednym z takychto miest je aj Bermudsky trojuholik.
.. ehm gravitacia a magnetizmus su trosku rozdielne veci, nemyslis ? ... ale mas pravdu su miesta kde je magnetizus naruseny a je to sposobene vacsinou zemskym podlozim v tychto oblastiach ... lenze tu sa vravi o miestach " bez graviacie " ...
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

nordkapp_pb vidno ze si na sundevilov odkaz neklikol. Skus si to preciatat. :wink:
These "paranormal sites" also tend to have names like "Haunted Hill", "Magnetic Hill", or "Anti-gravity Hill", ...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pHysIQ napísal:nordkapp_pb vidno ze si na sundevilov odkaz neklikol. Skus si to preciatat. :wink: ... "Magnetic Hill" ...
.. hmm ked budem mat casu zajtra, tak to precitam ... ale verim ti teda :-) ...
susenejablko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa susenejablko »

OMG...take miesto bez gravitacie neexistuje, ani nasa ho nevytvori...moze sa vytvorit len tak, ze by sa spravila nejaka raketa, a padala by volnym padom a este viac by zychlovala, a tym sa spravi taka vec, ze na tie telesa co su v tej rakete sice posobi grav. sila ale ich zotrvacnost posobi, ze sa vznasaju...

a antigravitacne prostredie je napr. taka voda... nieje to miesto BEZ GRAVITACIE, ale posobi tam vacsia vztlakova sila ako gravitacna...(samozrejme ze aj vzduch ma vztlakovu silu njaku ale maliicku...)

a k tym kopcom... je to nejak tak, ze kedze je zem nakrivo, tak nemozete stat rovno zo zemou, ale stojite smerom k stredu Zeme...asi tak... (uz som videl aj take atrakcie v zabavnych parkoch... :)

(ale samozrejme, ze sa aj ja mozem mylit, mozno tam niekde mam njaku chybu.. :) )
Fondo
Medium Expert
Medium Expert

hmm

Príspevok od používateľa Fondo »

Rovno všetko zkritizujte.....O tomto mieste je toho plný internet nie nevymysleli si to bleskovky.Naozaj tam chodia turisti.Ak by ste neboli takí leniví našli by ste odtial aj videá a kopu iných materiálov
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

ma pravdu, a sviste tam balia cokoladu do alobalu :idea:
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: hmm

Príspevok od používateľa Schyl2o »

Fondo napísal:Rovno všetko zkritizujte.....O tomto mieste je toho plný internet nie nevymysleli si to bleskovky.Naozaj tam chodia turisti.Ak by ste neboli takí leniví našli by ste odtial aj videá a kopu iných materiálov
nehaj tak, tu nikto nicomu neveri, tu sa hadat neoplati :lol:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

ja nechapem co teraz riesite. nulova gravitacia to neni (je to zle nazvane) - lepsie je divna gravitacia , a ako tu uz niekto postol link je to zalozene na optickych klamoch. bodka.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Už to tu niekto spomínal a musím to potvrdiť ale fakt na Olympe je jedno miesto kde sa zdá že stojíte v kopci a voda tečie smerom hore. Bol som tam v lete 2006 a fakt to funguje ale to musí byť nejaký ťažký očný klam. Ale ozaj som mal pocit že tečie hore
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: hmm

Príspevok od používateľa Gothar »

Fondo napísal:Rovno všetko zkritizujte.....O tomto mieste je toho plný internet nie nevymysleli si to bleskovky.Naozaj tam chodia turisti.Ak by ste neboli takí leniví našli by ste odtial aj videá a kopu iných materiálov
Ale zamysli sa preco...ta chalupa tam je postavena kolmo na kopec, cize ked tam vojdes, tak sa ti zda, ze by si mal stat kolmo k podlahe, lenze ta je "natocena." vid priloha:
//v tom clanku to maju zle pomenovane, bez gravitacie to nie je...ked uz, tak tam je pootoceny smer gravitacnej sily, ale ja som skor za to, ze je to opticky klam, take nieco si mozem postavit aj doma :)
Prílohy
wonder_spot3.jpg
_ul_Wonder2+Z.jpg
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

dakto tu spominal miesta kde "voda tecie hore kopcom" takych miest je viac ale asi (dufam) su to fakt len opticke kalmy :D :D no napr u nas na slovensku v obci betliar pri kastieli je lesopark a tiez je tam miesto kde sa zda ze voda tecie hore kopcom :D ket sme tam boli v osmicke na vylete sme nechapali nijak raz :D
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

Tu mate dobry priklad ako to vyzera na tych miestach :D

..Umna doma sa tak znicoho nic zmeni gravitacia :D
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

chrobakos napísal:

Tu mate dobry priklad ako to vyzera na tych miestach :D

..Umna doma sa tak znicoho nic zmeni gravitacia :D
tito pani sa tiez zhodou nahod ocitli na mieste s nestacionarnym gravitacnym polom
Fondo
Medium Expert
Medium Expert

hmm

Príspevok od používateľa Fondo »

ani ja si nemyslím že to je bez gravitácie to by vyzeralo úplne inač a hlavne by tam taká chalúpkla asi ani nestála :D ale je to tam podozrivé pár fotiek som nevedel pochopiť aj ked som si predstavil že by bola na kopci. len som sa snažil trošku obhájiť bleskovky že to neije ich výmysel.
Napísať odpoveď