prastara grafika: cierny obraz

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

prastara grafika: cierny obraz

Príspevok od používateľa inflater »

zdarr,
vlastnim staru AGP kartu ati rage 128 ultra agp 2x a v poslednom case po spusteni systemu proste sa obrazovka inicializovala na dany graficky mod, cize kontrolka monitora svieti na zeleno, ale nebolo vidiet ziadny obraz. iba ked sa obraz obnovuje tak je sem-tam vidiet tenke ciarky. tak som asi 3x resetol system, kartu vybral, ocistil (nebol na nej prach) a potom sa zopakovalo to iste, ale tentoraz som uvidel na obrazovke smeti (biela obrazovka, nejake riadky greckych pismen v 640x480) alebo proste farebny gulas, tak som system vypol a zapol a slo to OK cely den (zopakovalo sa to aj pred troma dnami). potom rano som sa zobudil, len tak zapol tu staru kraksnu a zas to nejde... tak som zas porozoberal, dotlacil a aj tak nic.

(ide o PC z postov "PC v kartonovej krabici" a "monitor vs. radiator"... len taky testbed co som poskladal :lol:)

monitor je v poriadku a ina agp grafika ide OK. myslim ze grafike uz odznelo dovidenia, tak len tak - co moze byt chybou? na grafike nevidim na oko nic vadne a pretaktovanim to nie je, kedze som system nepretaktoval.

bude lepsie zas rozoberanie PC a plug-and-pray ci to pojde, alebo zobrat letovacku bez cinu a spravit taku mini prskavku ? :lol:

//edit: lol zabudol som video
Prílohy
grafika.zip
(4.8 MiB) 71 stiahnutí
Adozv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Adozv »

no ako neviem ti povedať, ale ked máš starú prastarú grafiku, a mal si tam také velké rozlíšenie + 85 hz tak to podla mna môže byť aj tym. fakt neviem. skús to zmeniť
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

grafika bezala celkom fajne na 85Hz, ziadne poskodenie obrazu... pri zapnuti systemu je obnovovacia frekvencia 70Hz (80x25 textovy rezim, 720x400 v prepocte na pixely) cize to je OK a aj tak tam nevidno ziadny obraz, asi ta grafika uz vydychla naposledy... :( no nic. asi ju este viac odprevadim do srotu :smt003

-> stara ati rage 128 (teraz uz bez ULTRA a TV-OUT) na 85Hz funguje, aj ked na tej pro verzii som mal +20 FPS hore, ale tak co uz... a dokonca pri staruckej S3 ViRGE mi 800x600 ide na 120 Hz obnovovacej frekvencii! na ati mozem len snivat - 640x480, 800x600, 1024x768 ->max. 85 Hz :lol:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ta karta uz asi doziva, tento efekt je elektronicka chyba a nijak ju neopravis, takze vyber kartu z kompu a poloz si ju do vytrinky :D
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

na tom videu to vyzeralo ako spravy z druheho sveta alebo od mimozemstanov :wink:
Napísať odpoveď