Ryby, rybky :P

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jerik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerik »

optimálna teplota je 24°C ... Pokiaľ máš rastlinky (živé) tak žiadne bublinky nepotrebuješ. Treba svietiť /fotosyntéza/. Vlastne záleží aj od počtu rýb a objemu akvária... Stačí tak raz za dva mesiace odkaliť vodu, vymeniť 1/3 vody.... Hlavne neprekrmovať, neprerybňovať ....
halfend
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa halfend »

Hmmm tak ma obe ryby zemreli :( Rekl bych ze sem dal hodne studenou vodu... Ale dik za radu...

Btw, ryby maji radsi hejno ne?... Neradi ziji samy...
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

halfend napísal:
nieje pravda...mozes mat aj pet rybiciek aj styri ... v podstate iba zalezi ako sa o ne budes starat
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Treba obcas aj vodu vymenit, najlespie je ked napustis vodu do flasiek a nechas ju aspon den odstat aby z nej vysla aspon cast chloru a aj aby to nebolo hned studene ale aby voda mala aspon tu izbovu teplotu :wink:
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

toto je aka vtipna tema :D
takze moje zazitky s rybickami..otec postavil obrovske akvarium, do ktoreho nasadil asi sestnast rybiek, prve tri prisli tragicky o zivot v priebehu dvoch hodin(kamikadze samovrazda, vyskok von na koberec/na jednu som dokonca stupil)..potom sme akvarium zakrili :D
ostatne rybky zili niekolko tyzdnov, potom sa nam zacali mnozit slimaky, otcovi poradil nejaky kamarat, ze treba kupit taku rybku co ich pozerie..
rybka slimaky pozrala a spolu s nimi zozrala aj ostatne rybicky :D
tak sme ju premiestnili do maleho akvaria(take malicke klasicke akvarko) a povedali sme si, ze ju humanne nechame umriet hladom..rybke sme nedali ani kyslik a ani stravu, dokonca sme jej nedali ani ziadnu rastlinku-len ona a voda..a ta svina takto zila niekolko mesiacov :shock: no proste zazrak..od tej doby rybicky nemame :wink:
jerik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerik »

čisto teoreticky je jedno, aký máš počet rýb... Len keď máš ryby jednu, a v prírode žijú v húfe,tak ona síce prežije, ale určite ju ten jej život baviť nebude... :? a ani nevynikne jej krása... A zase naopak,keď máš rybu,ktorá je teritoriálna, a dáš k nej dalších 1O, tak sa ti tam budu biť a nakoniec ti zostane len 1-2....
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ved to je tyranie akvarijnych rybiek :) Davas im jest ? :D V akvarku musis mat filter, teplomer, optimalna teplota okolo 26-28 stupnov, okyslicovat vzduch. Ak nemas v tej "nadobe" tieto veci, aspon im men vodu raz do dna, teda, zalezi to od velkosti ryb, a spotreby na dychanie :P Ale tak investovat do akvarka a pekne ho spravit sa oplati...
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

halfend napísal:Hmmm tak ma obe ryby zemreli :( Rekl bych ze sem dal hodne studenou vodu... Ale dik za radu...

OMG pekne si tie ryby zabil :( Od mojho narodenia mame doma akvarium,da sa povedat ze niekedy mame aj dve...takze nieco o tom viem...

Na zaciatok by si mal mat akvarko aspon 60+ litrov,to je asi najmensie ake by si mal mat,potrebujes filter,teplomer a spiralu,kyslik do vody netreba ak mas zive rastliny,rastliny musis aj hnojit,potrebujes tiez dobre svetlo...nebudem ti tu vsetko vypisovat...

Doporucujem kupit si najprv literaturu,alebo si nieco pekne precitat ked o chove ryb alebo akehokolvek ineho zvierata nic neviete,nepustajte sa do toho!!!
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

energy00 napísal:Ved to je tyranie akvarijnych rybiek :) Davas im jest ? :D V akvarku musis mat filter, teplomer, optimalna teplota okolo 26-28 stupnov, okyslicovat vzduch. Ak nemas v tej "nadobe" tieto veci, aspon im men vodu raz do dna, teda, zalezi to od velkosti ryb, a spotreby na dychanie :P Ale tak investovat do akvarka a pekne ho spravit sa oplati...
Okyslicovadlo nieje stale pravidlom, a aj bez filtra to preziju.
Ked tam mas ponorene zive rastliny tak tie sa o kyslik staraju :wink:
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Lub0$ napísal:Okyslicovadlo nieje stale pravidlom, a aj bez filtra to preziju.
Ked tam mas ponorene zive rastliny tak tie sa o kyslik staraju :wink:
hm, co ja viem, mame doma dva akvarka, a okyslicujeme stale, teda je to prerobene na prepinacky hodiny, takze sa to okyslicuje prakticky cely den,nie v kuse, ale len sem tam, neviem presne v akom intervale je to nastavene.
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

Nebudem zakladat novu temu...

ital hodiny a hodiny knizky a web a mi nechce, rad by som si zariadil male a skromne akvarko, par rybyciek...Ake doporucujete? (akvarko, objem, druhy r., vybaveie, zradlo a podobne **...)
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

Pimp_C napísal:Nebudem zakladat novu temu...

ital hodiny a hodiny knizky a web a mi nechce, rad by som si zariadil male a skromne akvarko, par rybyciek...Ake doporucujete? (akvarko, objem, druhy r., vybaveie, zradlo a podobne **...)
ja ti hned poviem...kedysi som mal 40l akvarko kde som mal asi 8 rybiek
asi najznamejsia akvariova rybka, ktoru asi kazdy pozna, je Gubka Zivorodka.. z nazvu sa da odvodit ze rodi zivych potomkov ktorych niekedy zvykne aj jest.. tak treba kupit aj taku zvlastnu vec ako "pôrodnicu".. je to nieco ako take male akvarko a ked sa tie male rybky dostanu von z tela tak preplavaju do takej oddelenej komôrky kde sa uz velka ryba nedostane.. ale to len tak na okraj..
pocul som ze na jednu rycbku treba tak 3-5l vody (nie som si tym cislom isty) ale ked tam nahadzes este dake rastlinky, filter, ohrievac, teplomer, strk a kadejake doplnky tak to bude fajn
daj pozor na rybu co sa vola ze Danio.. mne pojedla asi 3 rybky..:)
kup si aj nejakeho slimaka - ale davaj pozor aby sa ti nepremnozil.. lebo potom ich je tam dost vela :) - alebo prisavnika .. ide o to ze tieto zvery sa ti statraju o samotne akvarium a cistia ti to sklo(zvnutra ;) )
ak budes mat velke akvarko tak si kup mocny filter aby to stihal filtrovat
ku zradlu.. to ti poradia v mieste kde ich budes kupovat.. zvycajne su to vysusene neviem co.. to len pohodis na hladinu a rybky si to ulovia
... ked ma nieco napadne tak este doplnim 8)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

tak gubky sme mavali. Tie mrchy sa mnozia jak romovia :D takze aj ked sa medzi sebou zrali, tak stale ich bolo prilis. Samozrejme zalez od toho, ci tie rybky maju moznost sukromia - my sme mali celkom pocetne mnozstvo rastliniek, kde sa aj schovat dalo.

Nakoniec az na jednu gubku vsetko pomrelo na krupicku, a ta jedna samotna sa jaksi sama okotit nedokazala. To bol pribeh o gubkach zivorodych. Osobne mam velmi rad neonky - aj napriek svojej malej velkosti su krasne vidiet, ale zase sa mi nestalo zeby sa mi mnozili, tak to bola vzdy docasna zalezitost.

A dnom kedy nam po mnohych rokoch posiel oblubeny prisavnik (to uz mal na dlzku aj cez 10cm), sme akvarko zbalili, podarovali a uz sme par rokov bez ryb. Najviac sme tym ulizili nasmu kocurovi, ktory mal z rybiek neskutocne divadlo (aj hodiny sa vedel pozerat). Ale este sa s nami bavi, tak snad ho to dusevne nepoznacilo :D
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Pimp_C napísal:Nebudem zakladat novu temu...

Tak vseobecne plati cim vacsie akvarko tym lepsi,tym sa onho musis MENEJ starat,lebo sa vytvori biotop a stara sa o seba potom skoro samo...

nemal by som sem davat reklamu ale dobry shop je http://www.akvashop.sk/

Kup podla mna minimalne 60litrove akvarko,filtre su celkom dobre zavesne aquaclear,je dobre tam dat aj nejaku keramiku s bakteriamy,rastliny,rybycky,tie gubky su na zaciatok ok,pripadne skalar alebo nieco podobne,hlavne urob vela skrysi...

Radsej sa opytaj na nejakom akva fore ako zacat...
Napísať odpoveď