Ryby, rybky :P
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
toto je aka vtipna tema
takze moje zazitky s rybickami..otec postavil obrovske akvarium, do ktoreho nasadil asi sestnast rybiek, prve tri prisli tragicky o zivot v priebehu dvoch hodin(kamikadze samovrazda, vyskok von na koberec/na jednu som dokonca stupil)..potom sme akvarium zakrili
ostatne rybky zili niekolko tyzdnov, potom sa nam zacali mnozit slimaky, otcovi poradil nejaky kamarat, ze treba kupit taku rybku co ich pozerie..
rybka slimaky pozrala a spolu s nimi zozrala aj ostatne rybicky
tak sme ju premiestnili do maleho akvaria(take malicke klasicke akvarko) a povedali sme si, ze ju humanne nechame umriet hladom..rybke sme nedali ani kyslik a ani stravu, dokonca sme jej nedali ani ziadnu rastlinku-len ona a voda..a ta svina takto zila niekolko mesiacov
no proste zazrak..od tej doby rybicky nemame 
takze moje zazitky s rybickami..otec postavil obrovske akvarium, do ktoreho nasadil asi sestnast rybiek, prve tri prisli tragicky o zivot v priebehu dvoch hodin(kamikadze samovrazda, vyskok von na koberec/na jednu som dokonca stupil)..potom sme akvarium zakrili
ostatne rybky zili niekolko tyzdnov, potom sa nam zacali mnozit slimaky, otcovi poradil nejaky kamarat, ze treba kupit taku rybku co ich pozerie..
rybka slimaky pozrala a spolu s nimi zozrala aj ostatne rybicky
tak sme ju premiestnili do maleho akvaria(take malicke klasicke akvarko) a povedali sme si, ze ju humanne nechame umriet hladom..rybke sme nedali ani kyslik a ani stravu, dokonca sme jej nedali ani ziadnu rastlinku-len ona a voda..a ta svina takto zila niekolko mesiacov
čisto teoreticky je jedno, aký máš počet rýb... Len keď máš ryby jednu, a v prírode žijú v húfe,tak ona síce prežije, ale určite ju ten jej život baviť nebude...
a ani nevynikne jej krása... A zase naopak,keď máš rybu,ktorá je teritoriálna, a dáš k nej dalších 1O, tak sa ti tam budu biť a nakoniec ti zostane len 1-2....
Ved to je tyranie akvarijnych rybiek
Davas im jest ?
V akvarku musis mat filter, teplomer, optimalna teplota okolo 26-28 stupnov, okyslicovat vzduch. Ak nemas v tej "nadobe" tieto veci, aspon im men vodu raz do dna, teda, zalezi to od velkosti ryb, a spotreby na dychanie
Ale tak investovat do akvarka a pekne ho spravit sa oplati...
-
pishta
Light Professional
OMG pekne si tie ryby zabilhalfend napísal:Hmmm tak ma obe ryby zemreliRekl bych ze sem dal hodne studenou vodu... Ale dik za radu...
Btw, ryby maji radsi hejno ne?... Neradi ziji samy...
Na zaciatok by si mal mat akvarko aspon 60+ litrov,to je asi najmensie ake by si mal mat,potrebujes filter,teplomer a spiralu,kyslik do vody netreba ak mas zive rastliny,rastliny musis aj hnojit,potrebujes tiez dobre svetlo...nebudem ti tu vsetko vypisovat...
Doporucujem kupit si najprv literaturu,alebo si nieco pekne precitat ked o chove ryb alebo akehokolvek ineho zvierata nic neviete,nepustajte sa do toho!!!
Okyslicovadlo nieje stale pravidlom, a aj bez filtra to preziju.energy00 napísal:Ved to je tyranie akvarijnych rybiekDavas im jest ?
V akvarku musis mat filter, teplomer, optimalna teplota okolo 26-28 stupnov, okyslicovat vzduch. Ak nemas v tej "nadobe" tieto veci, aspon im men vodu raz do dna, teda, zalezi to od velkosti ryb, a spotreby na dychanie
Ale tak investovat do akvarka a pekne ho spravit sa oplati...
Ked tam mas ponorene zive rastliny tak tie sa o kyslik staraju
hm, co ja viem, mame doma dva akvarka, a okyslicujeme stale, teda je to prerobene na prepinacky hodiny, takze sa to okyslicuje prakticky cely den,nie v kuse, ale len sem tam, neviem presne v akom intervale je to nastavene.Lub0$ napísal:Okyslicovadlo nieje stale pravidlom, a aj bez filtra to preziju.
Ked tam mas ponorene zive rastliny tak tie sa o kyslik staraju
ja ti hned poviem...kedysi som mal 40l akvarko kde som mal asi 8 rybiekPimp_C napísal:Nebudem zakladat novu temu...
ital hodiny a hodiny knizky a web a mi nechce, rad by som si zariadil male a skromne akvarko, par rybyciek...Ake doporucujete? (akvarko, objem, druhy r., vybaveie, zradlo a podobne **...)
asi najznamejsia akvariova rybka, ktoru asi kazdy pozna, je Gubka Zivorodka.. z nazvu sa da odvodit ze rodi zivych potomkov ktorych niekedy zvykne aj jest.. tak treba kupit aj taku zvlastnu vec ako "pôrodnicu".. je to nieco ako take male akvarko a ked sa tie male rybky dostanu von z tela tak preplavaju do takej oddelenej komôrky kde sa uz velka ryba nedostane.. ale to len tak na okraj..
pocul som ze na jednu rycbku treba tak 3-5l vody (nie som si tym cislom isty) ale ked tam nahadzes este dake rastlinky, filter, ohrievac, teplomer, strk a kadejake doplnky tak to bude fajn
daj pozor na rybu co sa vola ze Danio.. mne pojedla asi 3 rybky..
kup si aj nejakeho slimaka - ale davaj pozor aby sa ti nepremnozil.. lebo potom ich je tam dost vela
ak budes mat velke akvarko tak si kup mocny filter aby to stihal filtrovat
ku zradlu.. to ti poradia v mieste kde ich budes kupovat.. zvycajne su to vysusene neviem co.. to len pohodis na hladinu a rybky si to ulovia
... ked ma nieco napadne tak este doplnim
tak gubky sme mavali. Tie mrchy sa mnozia jak romovia
takze aj ked sa medzi sebou zrali, tak stale ich bolo prilis. Samozrejme zalez od toho, ci tie rybky maju moznost sukromia - my sme mali celkom pocetne mnozstvo rastliniek, kde sa aj schovat dalo.
Nakoniec az na jednu gubku vsetko pomrelo na krupicku, a ta jedna samotna sa jaksi sama okotit nedokazala. To bol pribeh o gubkach zivorodych. Osobne mam velmi rad neonky - aj napriek svojej malej velkosti su krasne vidiet, ale zase sa mi nestalo zeby sa mi mnozili, tak to bola vzdy docasna zalezitost.
A dnom kedy nam po mnohych rokoch posiel oblubeny prisavnik (to uz mal na dlzku aj cez 10cm), sme akvarko zbalili, podarovali a uz sme par rokov bez ryb. Najviac sme tym ulizili nasmu kocurovi, ktory mal z rybiek neskutocne divadlo (aj hodiny sa vedel pozerat). Ale este sa s nami bavi, tak snad ho to dusevne nepoznacilo
Nakoniec az na jednu gubku vsetko pomrelo na krupicku, a ta jedna samotna sa jaksi sama okotit nedokazala. To bol pribeh o gubkach zivorodych. Osobne mam velmi rad neonky - aj napriek svojej malej velkosti su krasne vidiet, ale zase sa mi nestalo zeby sa mi mnozili, tak to bola vzdy docasna zalezitost.
A dnom kedy nam po mnohych rokoch posiel oblubeny prisavnik (to uz mal na dlzku aj cez 10cm), sme akvarko zbalili, podarovali a uz sme par rokov bez ryb. Najviac sme tym ulizili nasmu kocurovi, ktory mal z rybiek neskutocne divadlo (aj hodiny sa vedel pozerat). Ale este sa s nami bavi, tak snad ho to dusevne nepoznacilo
-
pishta
Light Professional
Tak vseobecne plati cim vacsie akvarko tym lepsi,tym sa onho musis MENEJ starat,lebo sa vytvori biotop a stara sa o seba potom skoro samo...Pimp_C napísal:Nebudem zakladat novu temu...
ital hodiny a hodiny knizky a web a mi nechce, rad by som si zariadil male a skromne akvarko, par rybyciek...Ake doporucujete? (akvarko, objem, druhy r., vybaveie, zradlo a podobne **...)
nemal by som sem davat reklamu ale dobry shop je http://www.akvashop.sk/
Kup podla mna minimalne 60litrove akvarko,filtre su celkom dobre zavesne aquaclear,je dobre tam dat aj nejaku keramiku s bakteriamy,rastliny,rybycky,tie gubky su na zaciatok ok,pripadne skalar alebo nieco podobne,hlavne urob vela skrysi...
Radsej sa opytaj na nejakom akva fore ako zacat...