Aky fotak?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aky fotak?

Príspevok od používateľa Emkej »

Chcem si kupit fotak a neviem si vybrat medzi tymito dvoma:
Panasonic Lumix TZ3 alebo Panasonic FX33
alebo ak je nejaky lepsi v tejto cenovej kategorii tak poradte diky
:)
jixo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jixo »

• Panasonic Lumix TZ3
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

jixo napísal:
  • Panasonic Lumix TZ3
jasne napisane... :wink:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

neni co riesit, ber TZ3-ku
Maki
Darca
Darca

este ma napadlo ze v tej cenovej kategorii=>8-9k najdes aj celkom slusne EVF-ka ale ked si nespecifikoval ci chces fotak alebo kompakt tak neviem... kukni taky olympus SP-510, panasonic fz-8 a tak
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

dnes som tz3 kkkupil :wink:
patex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa patex »

tiez by som chcel poradit ohladom aky fotak kupit.
rozhodol som sa pre Panasonic FZ18,Canon power shot S5 alebo Olympus SP-560 UZ vsetky su okolo ceny 11 000
Poradte ktory z nich by bol naj volba aj ktory by dosahoval najnizsi Šum
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

No ak ides prave po sume, tak sa skor zameraj na znacku fujifilm, ale v tejto cenovej kategorii nenajdes asi nic s optickym stabilizatorom :?

Ked sa rozhodujes medzi tymi troma, tak by som skorej siel do Canonu. Panasonic ma ten sum pri trosku horsich svetelnych podmienkach (ak teda nefotis vyhradne s ISO100, co nie je vzdy pouzitelne), navyse brutalne potlacany, cim su potlacane aj detaily.

K olympusu sa vyjadrit neviem, ale davno som o olympusoch necital nic dobre.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

patex: Tumáš zopár objektívnych diagramov šumu.
Škoda že neuvádzajú nastavenie žehličky šumu počas testu na jednotlivých modeloch...

KoCi: MOIS má FZ18ka a aj celkom slušné hodnoty šumu. Z testu najlepšie vychádza Olympus, ale nebral by som ho, hlavne kvôli fakt debilnému užívateľskému prostrediu...
Môj tip - FZ18, ale bacha na žehličku šumu, nakoľko na high leveli niekedy štruktúry vyzerajú, ako vodomaľba, ale dá sa to nastaviť, čiže no worries :wink:
Prílohy
chroma.gif
(9.9 KiB) 356 stiahnutí
lumigraphCAN.gif
(13.21 KiB) 351 stiahnutí
chromagraph.gif
(7.27 KiB) 357 stiahnutí
lumigraph.gif
(10.98 KiB) 365 stiahnutí
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Odporucili by ste mi niektory z tychto fotakov:

OLYMPUS FE-210
OLYMPUS FE-270 SILV
OLYMPUS C-510
SONY DSC-S700
NIKON COOLPIX L11
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bloodko: Rátam, že zháňaš niečo do 4000SKK.

Toto je môj favorit, ale pokiaľ toľko nemáš, tak tento. Ale silno Ti odporúčam ten LUMIX kvôli 6X opti. zoomu a stabilizácii. Obe tieto veci naplno využiješ, to mi ver a budeš dosahovať lepšie výsledky. Ale otázne je, na čo ten foťák chceš.
Josa
Light Professional
Light Professional

A je lumix dobra znacka? Nemyslim funkciami, ale tak vseobecne. :) Ten nazov mi pripomina znacka ala teleshoping :)

Aha, je to panasonic. :) No pouvazujem. Viac ma sice laka Sony, ale tak treba skusit aj iny ked je dobry. :)

a co tento? http://www.pixmania.sk/sk/sk/544476/art ... s5700.html
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bloodko napísal:A je lumix dobra znacka? Nemyslim funkciami, ale tak vseobecne. :) Ten nazov mi pripomina znacka ala teleshoping :)

Aha, je to panasonic. :) No pouvazujem. Viac ma sice laka Sony, ale tak treba skusit aj iny ked je dobry. :)

a co tento? http://www.pixmania.sk/sk/sk/544476/art ... s5700.html
Uvažoval som, či Ti neponúknuť aj ten, ale zdal sa mi byť moc prestrelený finančný limit. Nuž teda zváž nasledovné: LUMIX má stabilizátor, finepix nie. Fuji má výrazne lepšie konečné ohnisko, no LUMIX má lepší široký uhol. LUMIX máš kompaktnejší, ale Finepix Ti zrejme poskytne väčšie kreatívne možnosti.

Nuž neviem Ti teraz nabetón jasne povedať. Radšej nám napíš tvoj cenový strop, požiadavky a účel foťáku a budeme múdrejší. Je Ti zbytočné kupovať niečo s 10X opt. zoomom, keď chceš fotiť rodinné oslavy dvakrát do roka...
Josa
Light Professional
Light Professional

Financny stop budem vediet az buduci tyzden, kedze vtedy mi pride mobil zo servisu, ale tak pocitam tych 5 000. A co fotit? No ja vsetko, totiz velmi rad fotim a chcel by som aj nejake "umelecke" fotky robit. Skoda, ze nema tamten stabilizator, ale kedze je velky tak by sa dal lepsie podopriet rukou takze to by problem byt nemusel.
a bolo by dobre kebyze je na SD karty kedze mam jednu 2GB tak by som nemusel kupovat novu. :)
Maki
Darca
Darca

umelecke fotky s fotakom do 5k? drzim prsty akoze... to uz radsej posetri a kup nieco poriadnejsie s normalnejsim ohniskom,zoomom,clonou...
Josa
Light Professional
Light Professional

schvalne som dal to slovo umelecke do uvodzoviek. Proste len take cvicenie sa ci ako to nazvat
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bloodko napísal:Financny stop budem vediet az buduci tyzden, kedze vtedy mi pride mobil zo servisu, ale tak pocitam tych 5 000. A co fotit? No ja vsetko, totiz velmi rad fotim a chcel by som aj nejake "umelecke" fotky robit. Skoda, ze nema tamten stabilizator, ale kedze je velky tak by sa dal lepsie podopriet rukou takze to by problem byt nemusel.
a bolo by dobre kebyze je na SD karty kedze mam jednu 2GB tak by som nemusel kupovat novu. :)
Ouch...
5000 je na artfoto troška málo, ajkeď pri dobrých svetelných podmienkach a nenáročné expozičné podmienky, tak by sa s tým S5700 možno niečo dalo, ale nieže s rukou, ale so statívom, nakoľko pri min. clone 3,5 a zachovaní ISO100 Ti budú vychádzať S časy, ktoré na ruke bez máznutia jednoducho neudržíš. Na artfoto by Ti bodlo aj niečo s možnosťou filtrov / predsádok, ale tie modely sú o finančnú kategóriu vyššie - okolo 13000.
Ako netvrdím, že s kompaktom artfoto nestrelíš, len že to bude parádne ťažšie...
bloodko napísal:schvalne som dal to slovo umelecke do uvodzoviek. Proste len take cvicenie sa ci ako to nazvat
nj toto som si myslel aj ja a už po dvoch mesiacoch som musel prejsť z ultrakompaktov na FZ50ku (ultrazoom) :lol:
preto sa neboj rúbať vysoko :wink:
Josa
Light Professional
Light Professional

Dakujem.. Tak potom teda este radsej budem setrit. :)
A s tou FZ50 si spokojny? sa mi celkom paci. :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bloodko napísal:Dakujem.. Tak potom teda este radsej budem setrit. :)
A s tou FZ50 si spokojny? sa mi celkom paci. :)
FZ50kou nefotím už rok aj dačo, prešiel som na NIKON D80 :lol: . Hold prestalo stačiť.
FZ50? Najväčšia slabina aj sila toho foťáku bola v objektíve.
Nevýhody: Vinetácia (tmavšie rohy) na najširšom ohnisku + súdkovité skreslenie na širokom. Poduškovité na max. ohnisku bolo takmer nebadateľné.
Výhoda: Clona 2,8 na celom priebehu ohniska!!! :twisted: Nechci vedieť koľko by stálo také sklo na DSLR :P + nevysúvací objektív = žiaden prach.

Ale to je len môj subjektívny názor a skúsenosť. Zvyšok is naštuduj tu :wink:

A samozrejme aby si si nemyslel, že som zarytý do LUMIXov, tak do pozornosti dávam aj Canon S5IS a Canon G9 :wink:
Maki
Darca
Darca

vzdy zostane najlepsie z digitalov zrkadlo, takze nizsie rady budu mat vzdy nejake muchy - co ti jin napisal je pravda, fz-50 je kvalitny fotacik, mal som moznost s nim fotit.. ked ultrazoom tak hladaj nieco aj so sankami na blesk potom uz ak nemienis v buducnosti ist do zrkadla ale rad by si aj nejaku vacsiu miestnost osvietil... fz-50 alebo canon ps g9 su fajn... aj ked ta g9 fakt skor tehla ktoru po niekom hodis a zabijes(vsak jin?) :D
Napísať odpoveď