Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

XP by mi bola zbytocna kvoli politike sony- neexistuju ovladace pre XP pre moj NB.Tu som nasiel nejake tipy na clean install
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=185737
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=145748
ani som nevedel, ze win sa da tahat original od MS, aspon som sa nemusel trapit s rapidom. Dufam, ze ked bude Vista cista, tak to bude OK, lebo, to co mi sposobuje teraz je na infarkt. Spravil som uz aj recovery systemu cez Vaio recovery center, no teraz mi pada uz aj WMP :lol:
Navyse som si kupil original lavacku mysku (MX610) a ta mi pod Vistou uplne seka aj pri najnovsich ovladacoch, ktore by mali byt kompatibilne a pri VX nano v pohode funguju. Tak sa to snad len bije s niektorym z tych 80 procesov co sa pustaju pri starte vo factory stave.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Odporúčam si prečítať tento seriál:
http://www.abclinuxu.cz/blog/Mihovy_soc ... linuxaka-1
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

ja som dal ultimate a zdržala sa u mna asi dva dni.. ee nechcem
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

sranda, ja ju mam odvtedy ako vysla a xp by som si uz nedal ani zanic :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Spyx napísal:Odporúčam si prečítať tento seriál:
http://www.abclinuxu.cz/blog/Mihovy_soc ... linuxaka-1
Pokročilý uživatel to asi dlouho nevydrží a vypne to.
Vraj pokročilý užívateľ (Linuxák) .. a vadí mu, že musí klikať ok pri UAC ale na Linuxe mu nevadí, že musí tam ešte zapisovať aj heslo, o tom, že napíše niečo do Terminálu / Konzoly ani nehovorím. Zaujímavé. :) Asi aj xserver púšťa na Linuxe ako root, veď je pokročilý, niet sa čoho báť, veď tam ani vírusy nie sú. :)

Aj ja chcem byť pokročilý používateľ a aj na Linuxe a preto budem zapínať celý xserver ako root. Nechcem ani klikať ani nič zapisovať. :)
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

vista
Prílohy
4116_vista.jpg
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

pom napísal:vista
:smt046 To nemá chybu! Načo kopu slov, keď stačí názorný príklad. K+
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

no ja mam VISTU a zatial som spokojny....dakedy trosku zablbne...
ale ona sa bude super ked to vsetko vyriesa..
a ako zacinalo Xp ? tiez tak ako vista
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pom napísal:vista
no lol, to vista je programovana v C? :D alebo aspon to tak vyzera :D
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

Fero270 napísal:a ako zacinalo Xp ? tiez tak ako vista
ani nahodou ... priniesol velke zrychlenie oproti W98 a stabilitu a to bol hlavny dovod jeho boomu ... ale vista priniesla iba spomalenie a aero aby sa deti mali s cim hrat a upravovat si vzhlad aby boli inn ... kebyze do XP inplementuju po SP3 aj ready boost ci jak sa to vola tak vista moze ist do vecnych lovist

podla mna mali vistu vydat iba v 64bitovej verzii a tak zacat novu eru ... napr kopa malware-u by nefungovala a vela starych masin so starym hardware by islo prec ... proste komplet ozivenie

navrhujem hlasovanie ... kebyze si mate KUPIT za VLASTNE prachy OS obetovali by ste o 1000-2000 SK viac na Vistu ?? stoja tie zmeny za tie prachy ??
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

čo si
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Nestoja. Kebyze si mam kupit OS kupim si Mac OS X.
+dual boot linux.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zavulon: Problemy s ovladacmi pre XP 64bit by ta netrapili???
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Prepac. Myslel som Maca /+PC od Apple)...som myslel na jedno a napisal druhe... :?
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Kebyze si mam vybrat tak ako vyberiem si Vistu.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Cesar napísal:Vraj pokročilý užívateľ (Linuxák) .. a vadí mu, že musí klikať ok pri UAC ale na Linuxe mu nevadí, že musí tam ešte zapisovať aj heslo, o tom, že napíše niečo do Terminálu / Konzoly ani nehovorím. Zaujímavé. :) Asi aj xserver púšťa na Linuxe ako root, veď je pokročilý, niet sa čoho báť, veď tam ani vírusy nie sú. :)

Aj ja chcem byť pokročilý používateľ a aj na Linuxe a preto budem zapínať celý xserver ako root. Nechcem ani klikať ani nič zapisovať. :)
Dlho som sa odhodlaval ti na to nieco napisat. Cca tyzden som robil s Vistou na jednom notasi, najprv som tam robil poriadky a potom bezna cinnost, net, filmy atd. Ten clanok som ani necital, najskor za to ani nestoji podla vyjadreni. Ale ja vidim dost vyrazny rozdiel medzi UAC a rootom pod linuxom. Vo viste odklikavas kazdy ukon, uprava poloziek v start menu, kopirovanie, mazanie suborov, skratka uplne nepodstatne veci. Zatial co v linuxe sa ma opyta na heslo len vtedy, ked je to nevyhnutne. Mam svoj adresar, particiu home a tam ma nerusi absolutne nic, je len na mne, ci nieco vymazem alebo nie, upravim atd. Ale ved toto vsetko vies lepsie :) Mozno sa daju ponastavovat urovne toho UAC, to som uz neskumal, som bol rad, ked ho brala prec. Skratka, chcel som tym povedat, ze nech je v tom clanku popisane cokolvek, UAC a politika prav v linuxe sa neda porovnavat.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

pom napísal:navrhujem hlasovanie ... kebyze si mate KUPIT za VLASTNE prachy OS obetovali by ste o 1000-2000 SK viac na Vistu ?? stoja tie zmeny za tie prachy ??
O jakych 1000-2000Sk hovoris prosim ta??
Windows XP Professional OEM SK stoji 3220Sk
Windows XP Home OEM SK stoji 2046Sk
Windows Vista Home Premium OEM SK stoji 2629Sk
Windows Vista Home Basic OEM stoji 2058Sk
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Vista sa pre mna stava po vypnuti UAC,firewall,win defender,automatickej tvorby recovery pointov uz pomaly znesitelna. Vadi mi blokovanie TCP portov po instalacii SP1, ktore nesmierne spomaluje tahanie torrentov, no snad na to najdem nejaky schopny patch. Tiez mam starosti kvoli (in)kompatibilite niektorych oblubenych programov, ako boli BSplayer,subtitle workshop etc...no na druhej strane som vdaka tym problemom nasiel lepsie, napr GOMplayer a ine.....
Len mam este stale taky pocit neistoty a nedovery, ktory som pri XP nepoznal. Ale ten hadam casom a skusenostou prejde
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Holubar napísal:Vista sa pre mna stava po vypnuti UAC,firewall,win defender,automatickej tvorby recovery pointov uz pomaly znesitelna. Vadi mi blokovanie TCP portov po instalacii SP1, ktore nesmierne spomaluje tahanie torrentov, no snad na to najdem nejaky schopny patch. Tiez mam starosti kvoli (in)kompatibilite niektorych oblubenych programov, ako boli BSplayer,subtitle workshop etc...no na druhej strane som vdaka tym problemom nasiel lepsie, napr GOMplayer a ine.....
Len mam este stale taky pocit neistoty a nedovery, ktory som pri XP nepoznal. Ale ten hadam casom a skusenostou prejde
No to s TCP bude problem u teba, lebo ja som v pondelok tahal rychlostou asi 4 MBps :)
Na BS kasli, KMplayer je 10x lepsi. Subtitle Workshop som zatial na Viste nepotreboval, ked budem potrebovat tak snad to uz bude poriesene, lebo iny podobny program som este nepouzil :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ja som s tym systemom velmi spokojny ... Dnes som nahodil originalny SP1 odost sa zrychlil Start systemu
Procak je stale kludny 1-2% a aj sa menej hreje ... Pri zapnutom Winampe a Mozzile sa mi po chvili uplne vypne ventilator ... Procak ma 31°C a to je 65nm T7500
Taktiez TCP bez problemu ... dnes DC++ 4,8MB/s a na Video pouzivam Stary dobry Media Player Classic a K-Lite Mega Codec Pack ... a este som nestaiahol video co by neslo.
Napísať odpoveď