Cesar napísal:Vraj pokročilý užívateľ (Linuxák) .. a vadí mu, že musí klikať ok pri UAC ale na Linuxe mu nevadí, že musí tam ešte zapisovať aj heslo, o tom, že napíše niečo do Terminálu / Konzoly ani nehovorím. Zaujímavé.

Asi aj xserver púšťa na Linuxe ako root, veď je pokročilý, niet sa čoho báť, veď tam ani vírusy nie sú.
Aj ja chcem byť pokročilý používateľ a aj na Linuxe a preto budem zapínať celý xserver ako root. Nechcem ani klikať ani nič zapisovať.

Dlho som sa odhodlaval ti na to nieco napisat. Cca tyzden som robil s Vistou na jednom notasi, najprv som tam robil poriadky a potom bezna cinnost, net, filmy atd. Ten clanok som ani necital, najskor za to ani nestoji podla vyjadreni. Ale ja vidim dost vyrazny rozdiel medzi UAC a rootom pod linuxom. Vo viste odklikavas kazdy ukon, uprava poloziek v start menu, kopirovanie, mazanie suborov, skratka uplne nepodstatne veci. Zatial co v linuxe sa ma opyta na heslo len vtedy, ked je to nevyhnutne. Mam svoj adresar, particiu home a tam ma nerusi absolutne nic, je len na mne, ci nieco vymazem alebo nie, upravim atd. Ale ved toto vsetko vies lepsie

Mozno sa daju ponastavovat urovne toho UAC, to som uz neskumal, som bol rad, ked ho brala prec. Skratka, chcel som tym povedat, ze nech je v tom clanku popisane cokolvek, UAC a politika prav v linuxe sa neda porovnavat.