Schizofrenia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kelso
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Schizofrenia

Príspevok od používateľa kelso »

Zdravim,
poznate niekoho s touto chorobou? niekto kto sa vyliecil, alebo prave naopak, neuspesne? Prave som sa dozvedel, ze priatelka , ktora je od stvrtka v nemocnici, moze trpiet prave schizofreniou. :cry: Som myslel ze sa mi nieco stane.
Kto viete co o tejto chorobe? Dakujem
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

kelso
Medium Star
Medium Star

jj, dik. uz som nasiel to na wikipedii. skor by ma zaujimalo, ako sa spravat k takym ludom. davat im za pravdu, to co oni vravia, resp. o pocuju (tie hlasy a pod.), alebo ich prehovarat o niecom inom, ze to nie je pravda a hadat sa s nou? :? Neviem
Bol to pre mna sok :(
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Moja Mama ju mala

Vyliecila sa celkom uspesne... no prinieslo to do rodiny trocha zmeny => Rozvod.. skratka sa nedalo

a tak isto pocula vselijake hlasy (napr. ze ma chcu zabit, strasne sa bala..) atd.... ale uz je to nastastie vsetko prec
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

z toho sa da vyliecit? som myslel ze nie. ale drzim palce.
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

kelso napísal:jj, dik. uz som nasiel to na wikipedii. skor by ma zaujimalo, ako sa spravat k takym ludom. davat im za pravdu, to co oni vravia, resp. o pocuju (tie hlasy a pod.), alebo ich prehovarat o niecom inom, ze to nie je pravda a hadat sa s nou? :? Neviem
Bol to pre mna sok :(
nie vsetci ludia pocuju hlasy,je to skor individualne...ale da sa to liecit,niektori ludia sa dokonca mozu vyliecit uplne...a spravaj sa k nej tak ako doteraz,lebo inak bude mat pocit ze sa na nu pozeras inak ako predtym...a hlavne jej ukaz,ze si pri nej a nie je so svojim problemom sama
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

skus presnejsie opisat ako sa prejavuje... ak su to hlasy, nedeje sa to bezdovodne, bud nevedomie upozornuje a teda musi zistit naco.. alebo ide o entity vyssieho vedomia, s ktorymi to uz bude tazsie. "oni" su sice "my" ale zivot na vyssej dimenzii vedomia ich robi nadradenymi.. moze zistit co chcu a dat im to.. alebo sa skusit dohodnut so vzajomnym respektom.. na to sluzia samanske techniky, ale v dnesnej dobe uz mozno ani neexistuju.. kazdopadne ked ju doktor oznaci za "choru, poruchovu" a bude ju cpat liekmi odstrani (maximalne) dosledok, nie pricinu vnutorneho problemu... ked vidime, ze je nieco pokazene, tym ze si dame satku na oci to predsa neopravime...

//niesu to ziadne poucky z googlu po zadani "schizofrenia"... viem o tom dost, lebo.. to potrebujem
kelso
Medium Star
Medium Star

ja ani neviem kedy to vlastne zacalo ... spominala mi nieco take, ze boli so spoluziakmi po skonceni skoly pit ... asi pred 3/4 rokom ... cize bola opita a vraj si s nej robili srandu a povedala nieco, vraj prekliala Boha .... ibaze neviem, ci toto co mi vravela uz malo nieco do cinenia so schizofreniou. odvtedy stale rozprava, ze Boh sa s nou rozprava .. ale zle je na tom, ze to vobec nie su nejake pozitivne myslienky ... stale rozprava o tom, ze je v zatrateni a pojde do pekla ... ludia nesmejte sa tu teraz, nemoze za to ...
od jej mamy som sa dozvedel ze kvoli tejto chorobe je jej otec na invalidnom dochodku a docital som sa ze dedicnost zohrava velku ulohu pri vzniku choroby. a taktiez ze drogy su nejaky spúšťačom choroby. žial neviem ci aj alkohol. ona zas nie je nejaka ze by si uzivala. proste stalo sa :?
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

kusok ina choroba ale myslim, ze by to mohlo ist aj sem
Som paranojik?

- obcas mam pocit, ze moje icq/jabber/irc/... spravy necitam iba ja ale a adresat, aj este niekto, komu nie su urcene. Vsetky data sa snazim sifrovat, mam plne kryptovane disky, to moze byt spojene z par kauzami, ktore sa spajaju zo zhabavanim PC na slovensku, je to hlavne preto, proste v takomto pripade nechcem aby sa niekto k mojim datam bez mojho vedomia dostal. alebo je v tom aj daco ine?

- obcas mavam pocit, ze za mnou niekto stoji, hlavne v noci, ked som sam v byte a pod. ked sa idem napr do kuchyne napit tak mam pocit ze v tmavom kute je este nieco, tazko sa to popisuje

- po precitani tohoto to trochu zosilnelo
http://gemela.blog.sme.sk/c/70986/Psych ... to-je.html
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

krasko napísal:kusok ina choroba ale myslim, ze by to mohlo ist aj sem
Som paranojik?

- obcas mam pocit, ze moje icq/jabber/irc/... spravy necitam iba ja ale a adresat, aj este niekto, komu nie su urcene. Vsetky data sa snazim sifrovat, mam plne kryptovane disky, to moze byt spojene z par kauzami, ktore sa spajaju zo zhabavanim PC na slovensku, je to hlavne preto, proste v takomto pripade nechcem aby sa niekto k mojim datam bez mojho vedomia dostal. alebo je v tom aj daco ine?

- obcas mavam pocit, ze za mnou niekto stoji, hlavne v noci, ked som sam v byte a pod. ked sa idem napr do kuchyne napit tak mam pocit ze v tmavom kute je este nieco, tazko sa to popisuje

- po precitani tohoto to trochu zosilnelo
http://gemela.blog.sme.sk/c/70986/Psych ... to-je.html
Skor si hypochonder lebo take pocity ma niekedy skoro kazdy :P
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Ujo Marky napísal:Skor si hypochonder lebo take pocity ma niekedy skoro kazdy :P
jj, to je cista autosugescia ... pozeravaj menej horrorov :P
kelso
Medium Star
Medium Star

fruxo napísal:Moja Mama ju mala

Vyliecila sa celkom uspesne... no prinieslo to do rodiny trocha zmeny => Rozvod.. skratka sa nedalo

a tak isto pocula vselijake hlasy (napr. ze ma chcu zabit, strasne sa bala..) atd.... ale uz je to nastastie vsetko prec
liecila sa dlho?
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

kelso napísal:liecila sa dlho?
cca 1,5 roka
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Osobne nepoznam nikoho s touto chorobou. No ake-take objasnenie, co to vlastne je, ako sa to prejavuje a co to v konecnom dosledku sposobuje mi dal film "Beautiful mind".
Napísať odpoveď