Trasenie pravej casti obrazovky
Trasenie pravej casti obrazovky
Zacalo sa to asi pred mesiacom ze ked zapnem pc trase sa mi cela prava strana obrazovky nijak od stredu obrazovky sa trase....trva to nejakych 20Minut ustaly sa to a po nejakych 2Hodinach robenia na pc vselico..Strih videa, hry, a surfovanie to zacne znova robit...Kde moze byt chyba v graf karte abo v monitore...A obrazovku mam CRT PHILIPS BRILLIANCE 109P4....a taka otazocka aky by ste mi doporucili monitor LCD s uhloprieckou 20-22palcov do 12 000,-sk?Moze byt aj sirokouhly...
kedze pises, ze mas CRT tak to moze byt kludne sposobene aj tym, ze mas blizko pri monitore reproduktor...ak je tomu tak daj ho dalej..a niektore CRT-cka mali moznost aj odmagnetizovat monitor (niekde s tymi tlacitkami na monitore sa to robilo) - ak to podporuje aj tvoj tak to sprav - malo by to pomoct..ale nezlakni sa toho co sa stane - bude to vyzerat dost hrozostrasne..ale to nic 
Stym odmagnetizovanim sa to troska utisilo...neklep sa az tak ale stale je zo blbe a neda sa nato kukat..repraky mam na stene tym to nebude...konyk87 napísal:kedze pises, ze mas CRT tak to moze byt kludne sposobene aj tym, ze mas blizko pri monitore reproduktor...ak je tomu tak daj ho dalej..a niektore CRT-cka mali moznost aj odmagnetizovat monitor (niekde s tymi tlacitkami na monitore sa to robilo) - ak to podporuje aj tvoj tak to sprav - malo by to pomoct..ale nezlakni sa toho co sa stane - bude to vyzerat dost hrozostrasne..ale to nic
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
praveze moze.. a to preto lebo s tym mam skusenost... ked bola zapnuta pracka... alebo mikrovlnka alebo truba.. tak sa mi vlnila lava strana monitora... pri zapnutych vsetkych spotrebicov vyhodilo poistkySheep napísal:Su-Do: odber to urcite nebude pretoze ak by mu pokleslo napatie v sieti tak by sa monitor vypol resp. vyhodilo by to poistky, no aj to by muselo byt brutalne, kedze monitor by mohol fungovat aj na cca 100V
No moze to byt aj tym co vravi šu-do.Ale nie ako to chapes ty..Ze vznikne taky prudovy odber,ktory ma za nasledok taky pokles napatia,ze dojde k vlneniu obrazu..Sheep napísal:bud mas pri monitore nieco co ho rusi, nejaky vysielac, telefon, ventilator alebo reprak
Su-Do: odber to urcite nebude pretoze ak by mu pokleslo napatie v sieti tak by sa monitor vypol resp. vyhodilo by to poistky, no aj to by muselo byt brutalne, kedze monitor by mohol fungovat aj na cca 100V
Moze to byt tym,ze niekde na instalacii,je nedokonaly spoj..Ten sa prejavy ak vznikne vacsi odber prudu..No a nasledne moze dochadzat k iskreniu atd.,ktore ma za nasledok rusenie sposobujuce vlnenie obrazu..
Taktiez to moze byt nejakym signalom.Alebo monitorom.Mam tiez doma jeden"kvalitny" a tam sa v kuse trasie obraz..
1C3-Skus monitor zobrat do inej izby,najlepsie do ineho bytu-proste na ine miesto.A uvidis ci je to zapricinene prostredim,alebo samotnym monitorom..
aha tak prepac, potom je to jasne, pracka, mikrovlnka a dalsie spotrebice robia prilis velke elektromagneticke pole ktore potom ovplyvnuje vycholovanie elektronov v monitoreŠu-Do napísal:praveze moze.. a to preto lebo s tym mam skusenost... ked bola zapnuta pracka... alebo mikrovlnka alebo truba.. tak sa mi vlnila lava strana monitora... pri zapnutych vsetkych spotrebicov vyhodilo poistky
btw: ak by bolo kolisave napatie monitor by sa vypinal, pretoze zmeny v sieti su kontrolovane elektronicky a monitor samotny je od siete galvanicky oddeleny, v pripade ak by dochadzalo k extremnym nadprudom alebo prepatiu poistka v monitore by sa odpalila