Trasenie pravej casti obrazovky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
1C3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Trasenie pravej casti obrazovky

Príspevok od používateľa 1C3 »

Zacalo sa to asi pred mesiacom ze ked zapnem pc trase sa mi cela prava strana obrazovky nijak od stredu obrazovky sa trase....trva to nejakych 20Minut ustaly sa to a po nejakych 2Hodinach robenia na pc vselico..Strih videa, hry, a surfovanie to zacne znova robit...Kde moze byt chyba v graf karte abo v monitore...A obrazovku mam CRT PHILIPS BRILLIANCE 109P4....a taka otazocka aky by ste mi doporucili monitor LCD s uhloprieckou 20-22palcov do 12 000,-sk?Moze byt aj sirokouhly...
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

kedze pises, ze mas CRT tak to moze byt kludne sposobene aj tym, ze mas blizko pri monitore reproduktor...ak je tomu tak daj ho dalej..a niektore CRT-cka mali moznost aj odmagnetizovat monitor (niekde s tymi tlacitkami na monitore sa to robilo) - ak to podporuje aj tvoj tak to sprav - malo by to pomoct..ale nezlakni sa toho co sa stane - bude to vyzerat dost hrozostrasne..ale to nic :)
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

s tvojim problemom ti neviem pomoct, ale ked chces nejaky monitor 22" tak by som popozeral po Samsung 226BW(dost ludi z fora ho ma) alebo HP w2207(ten mam zas ja a som veeeelmi spokojny :wink:
1C3
Medium Professional
Medium Professional

konyk87 napísal:kedze pises, ze mas CRT tak to moze byt kludne sposobene aj tym, ze mas blizko pri monitore reproduktor...ak je tomu tak daj ho dalej..a niektore CRT-cka mali moznost aj odmagnetizovat monitor (niekde s tymi tlacitkami na monitore sa to robilo) - ak to podporuje aj tvoj tak to sprav - malo by to pomoct..ale nezlakni sa toho co sa stane - bude to vyzerat dost hrozostrasne..ale to nic :)
Stym odmagnetizovanim sa to troska utisilo...neklep sa az tak ale stale je zo blbe a neda sa nato kukat..repraky mam na stene tym to nebude...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

moze to byt elektrikou.. silnym odberom nejakeho spotrebica...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja som si všimol, že ked je blízko monitoru mikrovlnka* a je zapnutá, tak mi tiež trasie obraz.

* = mikrovlnka v kuchyni a pri nej za stenou je monitor.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Racius napísal:Ja som si všimol, že ked je blízko monitoru mikrovlnka* a je zapnutá, tak mi tiež trasie obraz.

* = mikrovlnka v kuchyni a pri nej za stenou je monitor.
tak to moze byt tiez... ale skor by som povedal ze je to tym odberom
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Ten odber mam ako chapat??Akoze inaksi spotrebic?Nechapem ta:)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

bud mas pri monitore nieco co ho rusi, nejaky vysielac, telefon, ventilator alebo reprak

Su-Do: odber to urcite nebude pretoze ak by mu pokleslo napatie v sieti tak by sa monitor vypol resp. vyhodilo by to poistky, no aj to by muselo byt brutalne, kedze monitor by mohol fungovat aj na cca 100V
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:Su-Do: odber to urcite nebude pretoze ak by mu pokleslo napatie v sieti tak by sa monitor vypol resp. vyhodilo by to poistky, no aj to by muselo byt brutalne, kedze monitor by mohol fungovat aj na cca 100V
praveze moze.. a to preto lebo s tym mam skusenost... ked bola zapnuta pracka... alebo mikrovlnka alebo truba.. tak sa mi vlnila lava strana monitora... pri zapnutych vsetkych spotrebicov vyhodilo poistky
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Sheep napísal:bud mas pri monitore nieco co ho rusi, nejaky vysielac, telefon, ventilator alebo reprak

Su-Do: odber to urcite nebude pretoze ak by mu pokleslo napatie v sieti tak by sa monitor vypol resp. vyhodilo by to poistky, no aj to by muselo byt brutalne, kedze monitor by mohol fungovat aj na cca 100V
No moze to byt aj tym co vravi šu-do.Ale nie ako to chapes ty..Ze vznikne taky prudovy odber,ktory ma za nasledok taky pokles napatia,ze dojde k vlneniu obrazu..

Moze to byt tym,ze niekde na instalacii,je nedokonaly spoj..Ten sa prejavy ak vznikne vacsi odber prudu..No a nasledne moze dochadzat k iskreniu atd.,ktore ma za nasledok rusenie sposobujuce vlnenie obrazu..

Taktiez to moze byt nejakym signalom.Alebo monitorom.Mam tiez doma jeden"kvalitny" a tam sa v kuse trasie obraz..

1C3-Skus monitor zobrat do inej izby,najlepsie do ineho bytu-proste na ine miesto.A uvidis ci je to zapricinene prostredim,alebo samotnym monitorom..
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Ja som mal tento monitor tiez samizda... a mne to robilo vzdy ked som mal pri nom mobil ... tak zacal sa triast mobil ... inac mi to nerobilo sak vyskusaj premiestnit a tak ako ostatny radili ...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Pripadne vyskusaj monitor u kamarata, alebo ho zapoj cez zalozny zdroj (ak mas), ci to nie je sposobene prave tym kolisavym napatim...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Šu-Do napísal:praveze moze.. a to preto lebo s tym mam skusenost... ked bola zapnuta pracka... alebo mikrovlnka alebo truba.. tak sa mi vlnila lava strana monitora... pri zapnutych vsetkych spotrebicov vyhodilo poistky
aha tak prepac, potom je to jasne, pracka, mikrovlnka a dalsie spotrebice robia prilis velke elektromagneticke pole ktore potom ovplyvnuje vycholovanie elektronov v monitore

btw: ak by bolo kolisave napatie monitor by sa vypinal, pretoze zmeny v sieti su kontrolovane elektronicky a monitor samotny je od siete galvanicky oddeleny, v pripade ak by dochadzalo k extremnym nadprudom alebo prepatiu poistka v monitore by sa odpalila
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Takze skusil som zobrat pc starkej do ineho mesta a a monitor to robil tak som skusil bratrancov monitor a ten to nerobil ...Tak asi bude chyba v monitore nie??Asi to vyzera na kupu noveho:)a aky by ste mi doporucili??Blizsie info hore
Napísať odpoveď