F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

PACO8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

co zacina? :)
Tomasito uznavam Felipe spravil kopu chyb ale Kimi len jednu ked sa snazil predbehnut Kovalainena a nestihol dobrzdit do zakruty, ked sa snazil predbehnut neskor Glocka tak nestastne vysiel kolesom na travu a absencia TC spravila svoje, cize to sa za chybu neda povazovat, videl som VC 2x ale ine chyby som nespozoroval
naopak Massa ich spravil za tych 28kol neurekom a asi najvacisie boli hned po starte v prvej zakrute ked opeciatkoval barieru a druha velka ked sa zrazil s Coulthardom kedy musel dobre vediet ze nema sancu dobrzdit to a zrazia sa

P.S. dufam ze aj niekto iny tu je Ferrarista okrem mna a kriju ? :D
P.S.2 bol by som rad ak by ste sa pod karmu podpisali :wink:
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

nedopozeral som to dokonca vcera, ale dnes som cital, ze Raikonenovi doslo 4 kola pred koncom palivo ... no neudrzal som sa smiechu :lol:
aj ked teraz neviem ci to je pravda ...
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

t0m4s3 napísal:Traged? Ak za trageda pokladas novacika v F1, ktoremu usiel o bod titul, tak nechcem vediet ako sa musis vyjadrovat o ostatnych pilotoch.
Ty pokladas za zobraka Schumachera, ktory je 7nasobny majster :-) Inak Hamik urcite traged nie je, o minulom roku sa uz toho popisalo strasne vela a kto vie co v tom naozaj bolo. Skoda ze som nebol doma a nevidel som tuto GP :(, muselo to by dost zaujimave, ked do ciela dosli len 7 jazdcov.

/PACO8 - ja som tiez velky ferrarista, ale dokazem sa na F1 pozerat objektivne, takze nejake urazky McLarenistov, abo tak od mna necakaj :)
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ja nikomu nevravim aby urazal McLarenistov aj tak by to nebolo nic platne lebo teraz nam dali na frak

mam taku otazku kedze Kimimu a Felipemu pravdepodobne zlyhali motory a je pravidlo ze motor musi vydrzat 2preteky tak ako to teraz bude? nie som si isty ci to plati aj vtedy ked motor zlyha v preteku alebo len vtedy ked motor zlyha v kvalde?
dostanu teda penalizaciu o 10miest na starte vzad alebo nie?

// nie Tomasito nepovazujem za jazdecku chybu to ked sa pilot snazi predbehnut ineho pilota ktoremu sa snazi nasledne aj vyhnut aby nesposobil nehodu a vtedy sa dostane kolesom mimo trat coho nasledkom boli hodiny
ak by bola stale povolena TC tak by sa do smyku nedostal, ale to je vsetko len v rovine dohadov
uz by sme mali radsej tuto temu o jazdeckych chybach nechat tak :wink:

// dakujem za ozrejmenie pravidla o motoroch :wink:
ja nespekulujem len som poznamenaz ze by sa mozno do smyku nedostal keby bola TC a nasledne som napisal ze je to len dohad
ja som ti chcel len ukazat ze sa snazil druhemu jazdcovi aj vyhnut, nie len predbehnut ho a preto sa dostal mimo trat :) to je odomna vsetko k tomuto problemu
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

PACO8 napísal:Tomasito uznavam Felipe spravil kopu chyb ale Kimi len jednu ked sa snazil predbehnut Kovalainena a nestihol dobrzdit do zakruty, ked sa snazil predbehnut neskor Glocka tak nestastne vysiel kolesom na travu a absencia TC spravila svoje, cize to sa za chybu neda povazovat, videl som VC 2x ale ine chyby som nespozoroval
Vyjazd zadnym kolom mimo trat a nasledny smyk, v dosledku ktoreho sa dostal do hodin podla teba nie je jazdecka chyba?

BTW. Stefano Domenicali (novy sef timu Ferrari): "V prípade Räikkonena sa ukázalo, aké dôležité je v dnešnej F1 kvalifikovať sa na špici. Veľmi dlho sa totiž trápil za Barrichellom a nevedel na neho nájsť recept. Frustrácia z nemožnosti predbiehať viedla k riskantným manévrom, ktoré končili šmykmi." Kimi je bezpochyby fantasticky pilot, avsak v Australii to u neho nebolo len o jednej chybe...

// "Keby bolo hovno cukor, sereme si do kavy" ; ) Preco tie spekulacie? TC povolena nie je a Kimi sa po vyjazde mimo trat v snahe predbehnut Glocka do hodin dostal. Tolko fakty. Ze to bola jazdecka chyba par excellance ta nejdem presviedcat.

Pokial sa jedna o tie motory. Podla novych pravidiel sa prva neplanovana vymena motoru v sezone netresta. Stratou desiatich miest na starte sa tresta az kazda dalsia vymena motoru, ktory ako si spravne popznamenal, musi vydrzat dva pretekarske vikendy, t.j. je jedno, ci motor zlyha v kvali alebo pocas preteku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

theBliZZard: Ano, Schumacher bol, je a stale bude najvacsim zebrakom a rakovinou celej F1, ak neratam Ecclestona. Hadam netreba pripominat "nehody" Schumacher vs Hill ci Schumacher vs Villeneuve, timovu reziu, tlacenie od z hora (FIA) a podobne svinstva, ktore robil a vdaka ktorym tie tituly ziskal. Tato tema sa tu uz riesila niekolkokrat a nema zmysel ju opat rozoberat, pretoze nase nazori McLarenistov, renaultakov a inych antiferraristov aj tak nezmenis.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Hojko jasne, to vsetci viem kto bol Schumacher a co robil ale tie tituli ziskal, tie mu nikto nevezme, ale to je vlastne jedno pre teba. Ide o tom, ze aj ked viem kto bol, co robil, aky bol zakerny, nepoctivy a bla bla, vzdy som mu fandil, proste ja som bol ferrarista od malicka a vzdy budem. A nie som jeden z tych ferraristov, ktory budu hovorit aky je Schumi skvely, ferovy a dobrucky za kazdu cenu. S tym ze nazory nezmenim mas samozrejme pravdu, kazdy ma svojho favorita, oblubenca a ostatny si o nom mozmu mysliet a hovorit co chcu, aj tak ostanu verny a prave preto vzdy ostanem verny Ferrari ;)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

hojko napísal:theBliZZard: Ano, Schumacher bol, je a stale bude najvacsim zebrakom a rakovinou celej F1, ak neratam Ecclestona. Hadam netreba pripominat "nehody" Schumacher vs Hill ci Schumacher vs Villeneuve, timovu reziu, tlacenie od z hora (FIA)
Boze si mi pripomenul GP USA co v poslednej zakrute Rubens Barrichello pustil Schumachera. To bolo tak neskutocne TRAPNEEEEEE a CHOREEEEE...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MP4-23: USA??? Ja si spominam na A1 Ring, ak ma pamat neklame.
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Tieto nekale veci -> za vsetkym su peniaze... (ako moj kamarat vravi: zivot je biznis)

Kedysi som bol velky fanusik Miku Hakkinena a nenavidel som Ferrari a Schumachera. Potom prisiel dalsi fin - Kimi - a fandil som jemu. Aj teraz, ked je vo Ferrari, fandim mu. Na jednej strane neznasam Ferrari, na strane druhej uznavam ich pilota. Ferrari sa mi zhnusilo robenim tych ko*otskych veci, ktore spinia krasu F1, a ktore su spominane vyssie. Ale ked sa na to pozriem objektivne, robi to aj McLaren a urcite aj ostatne timy.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

MP4-23 napísal:Boze si mi pripomenul GP USA co v poslednej zakrute Rubens Barrichello pustil Schumachera. To bolo tak neskutocne TRAPNEEEEEE a CHOREEEEE...
To bolo v Rakusku, ako pise Hojko. V USA strajkovali Michelinaci, lebo nemali bezpecne podmienky a sli iba tymi co mali pneu od Bridgestone a tam malo Ferrari double, aj kes sa skoro sami vyradili, som sa smial vtedy :-) aj ked cela ta GP mi prisla skor smutna.

Rammer - ale ostatne teami to robia tak, ze sa o tom nevie :) az na McLaren a minulosezonnu kauzu, ktora podla mna bola uplne ina ako sa prezentovalo v mediach.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

krija napísal:Mateq, "druhy pilot" sem, "druhy pilot" tam. ferrari ma dnes vyrovnanejsiu dvojicu pretekarov ako tomu bolo v casoch schumiho a bariho.
Podla mňa bol Barrichello oveľa lepší pilot ako je Massa. Len mal smolu, že v čase keď bol vo Ferrari tak tam bol Schumacher.

Narážal som na to, že Massa si svojimi výkonmi nezaslúži post v majstrovskom tíme a naopak je mnoho pilotov, ktorí sú kvalitní a nemajú k dispozícii dobrú techniku. Kimiho miesto je oprávnené, ale ako druhého pilota by som bral lepšieho pilota. Naopak musím sa ho zastať v prípade nehody s Davidom, tam mal väčší podiel viny DC.
PACO8 napísal:uznavam Felipe spravil kopu chyb ale Kimi len jednu ked sa snazil predbehnut Kovalainena a nestihol dobrzdit do zakruty, ked sa snazil predbehnut neskor Glocka tak nestastne vysiel kolesom na travu a absencia TC spravila svoje, cize to sa za chybu neda povazovat
Len tak na okraj, pri tom šmyku keď sa dostal kolesom na trávu nehrala absencia TC žiadnu úlohu. Tá zabraňuje pretáčaniu kolies, nie ich blokovaniu. Blokovaniu zadných kolies pri brzdení zabraňovala EBS, ktorá je tento rok rovnako zakázaná.
JakubH
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa JakubH »

t0m4s3 napísal:Uz o tyzden
Viem, že o týždeň. To som zozbieral len pár poznatkov, ktoré nám komentátor Rasťo Dutka ponúkol.
MP4-23 napísal:Boze si mi pripomenul GP USA co v poslednej zakrute Rubens Barrichello pustil Schumachera. To bolo tak neskutocne TRAPNEEEEEE a CHOREEEEE...
hojko má pravdu. Bolo to v Rakúsku. V Indianopolise pustil Schumacher Barrichella. Ale to už mal ak sa nemýlim titul vo vrecku. Pokúsili sa vtedy spraviť rekord F1 v čo najkratšom odstupe medzi prvými dvoma pretekármi.

Tu je aj dôkaz:
http://en.wikipedia.org/wiki/2002_Unite ... Grand_Prix
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Mateq napísal:Len tak na okraj, pri tom šmyku keď sa dostal kolesom na trávu nehrala absencia TC žiadnu úlohu. Tá zabraňuje pretáčaniu kolies, nie ich blokovaniu. Blokovaniu zadných kolies pri brzdení zabraňovala EBS, ktorá je tento rok rovnako zakázaná.
ja viem aky je rozdiel medzi TC a EBS lenze ked sa on dostal na travu tak nebrzdil, jemu kolesa pretocilo vdaka mensiemu odporu a smyklavosti travy takze na tom mala zasluhu absencia TC
to pri predbiehani Kovalainena mu chybala EBS, tym padom do zakruty nedobrzdil a vyletel
Mateq napísal:Naopak musím sa ho zastať v prípade nehody s Davidom, tam mal väčší podiel viny DC.
som sice Ferrarista od hlavy po paty, ale tu by som vinu Davidovi jednoznacne nepripisoval, on sa uz nemal ako vyhnut tej zrazke a v podstate ani nemusel dobre vidiet co sa tam robi
naopak Massa sa nanho surovo natlacil a nesnazil sa ani o kusok uhnut aj ked mohol jednoduchym manevrom pripadne dobrzdenim nehode zabranit

BTW: ano Schumacher ma na sebe vela spiny co vidi snad kazdy kto sleduje F1 ci uz timova rezia, nehody.... ale taketo veci maju na svojom stite aj ine timy len to nie je pre ludi prilis podstatne lebo vdaka tomu nedosiahli ziadny uspech resp. si tym nepolepsili
Schumi bol, je a mozno aj dlho bude najlepsim jazdcom sveta v F1 a to mu nemozno upriet
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

PACO8 napísal:ja viem aky je rozdiel medzi TC a EBS lenze ked sa on dostal na travu tak nebrzdil, jemu kolesa pretocilo vdaka mensiemu odporu a smyklavosti travy takze na tom mala zasluhu absencia TC.
Bola to chyba Raikkonena, to ze pri brzdeni vysiel jednou stranou auta na travu by mu nepomohla ukorigovat ziadna pomocka... spomen si na monzu 2007, kde v treningu pri najazde do variante ascari urobil raikkonen presne tu istu chybu a skoncilo to pre neho este horsie, pritom mu ziadna TC nepomohla... jednoducho ked sa pri brzdeni dostane cast auta na travu v takej rychlosti, pneumatiky nedokazu generovat pri brzdeni na trave grip a tym to konci...
PACO8 napísal:to pri predbiehani Kovalainena mu chybala EBS, tym padom do zakruty nedobrzdil a vyletel
dalsia hlupa chyba raikkonena, ktory bol pri predbiehani Kovalainena prilis optimisticky...ja si skor myslim, ze na tom mal vacsi podiel vyjazd safety car, ktory tomu predchadzal a Raikkonen nemal kratko po restarte dostatocne zohriate brzdy
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Nechapem co stale riesite Schumachera...on je minulost....bol sice dost dobry ale v casoch ked ziskal svoje posledne tituly malo ferrari taky technologicky naskok, ze by majstrom sveta mohol byt skoro kazdy skusenejsi pretekar F1....tym chcem povedat, ze Schumacher vdaci ferrari za svoju "legendarnost"
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

tomasito, este nie :wink:
paco8, podobne smyky sa stavali aj minuly rok s TK. ale tiez by som to nehodnotil ako chybu jazdca. skor to je smola. prejdes tak povedzme trikrat za sebou bez problemov a na stvrty ta hodi do smyku.
mateq, majstrovsky team tvori sucet ziskanych bodov od oboch jazdcov :wink:
hojko, omielat stale nehodu schumiho a hilla je podla teba co? tusim s gotharom sme tu userom ozrejmili, ze to bola hillova chyba, jednoznacne!
lacko, pri tej chybe v momente predbiehania koviho to neboli brzdy (kolesa sa mu nepretacali, ak ma ovsem pamat neklame). podobne dal dole rubinha a aj v tomto pripade by to vyslo, len uz pneu neboli v takom stave ako cca pred 12-timi kolami, a k tomu brzdil o nieco neskor.

a co dodat na zaver k tym tragedom. moze tu byt rec o chybach, o beznych jazdeckych chybach, ale take ako sa stavali minuly rok lewisovi a hned v prvej VC za mcl sa k nemu pridal aj heikky :roll: . stlacaju na volante tlacidla ako na dialkovom ovladaci od TV a akoby ani nevedeli na co sluzia, alebo kedy sa pouzivaju :D
V závere pretekov predviedol dvojnásobný majster sveta dramatický súboj s Heikkim Kovalainenom: "Po tom, čo ma predbehol, nevzdával som sa a nakoniec to vyšlo." Mladý Fín len krátko po tom, čo predbehol svojho konkurenta s Renaultu omylom stlačil Speedlimiter, čo ho nakrátko spomalilo. "Keď som na veľkoplošnej obrazovke videl, ako sa Dennis teší z toho, že ma Heikki predbehol, chcel som mu to vrátiť. Bol to skvelý pocit, treba totiž povedať, že majú lepšie auto a mali skončit pred nami," dodala jednotka Renaultu.
/// 02:21
t0m4s3 napísal:Radsej stlacit tlacidlo a skoncit piaty ako nevediet ze sa preteka iba po asfalte a nie po trave a strku
"Smekl se mi prst na volantu a já zmáčkl tlačítko pro aktivaci startovací sekvence"
a prist tak o titul :wink: .
btw. k tym k-: nejak skoro vam dochadza dych. dufam, ze na trati tomu tak nebude, lebo to by bola asi nuda ako po ine roky :wink: .
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

krija napísal: a co dodat na zaver k tym tragedom. moze tu byt rec o chybach, o beznych jazdeckych chybach, ale take ako sa stavali minuly rok lewisovi a hned v prvej VC za mcl sa k nemu pridal aj heikky . stlacaju na volante tlacidla ako na dialkovom ovladaci od TV a akoby ani nevedeli na co sluzia, alebo kedy sa pouzivaju
to vies krija, ked je niekto zvyknuty na playstation tak potom takto zmatkuje :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

krija napísal:stlacaju na volante tlacidla ako na dialkovom ovladaci od TV a akoby ani nevedeli na co sluzia, alebo kedy sa pouzivaju :D
Radsej stlacit tlacidlo a skoncit piaty ako nevediet ze sa preteka iba po asfalte a nie po trave a strku ;-)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

krija napísal:"Keď som na veľkoplošnej obrazovke videl, ako sa Dennis teší z toho, že ma Heikki predbehol, chcel som mu to vrátiť. Bol to skvelý pocit, treba totiž povedať, že majú lepšie auto a mali skončit pred nami," dodala jednotka Renaultu.
LOL.. chlapík na trati stíha všetko, aj sledovať veľkú cenu na veľkoplošnej obrazovke. Veď to vzájomné predbiehanie bolo v priebehu 2-3 zákrut.. ako dokázal popritom ešte aj kuknúť na obrazovku?
:D
Napísať odpoveď