potrebujem v ajaxe nejak zapisat historiu do prehliadaca

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Quido
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

potrebujem v ajaxe nejak zapisat historiu do prehliadaca

Príspevok od používateľa Quido »

mam stranku ktora funguje na ajaxe a chcem aby po stlaceni v prehliadaci back sa vratil na predchadzajuci krok. Spracovanie url ktore by som uchovaval resp. vkladal do tej historie by nebol problem len ako to do tej historie dat aby to naozaj po tom stlaceni back ma hodilo na url ktoru do trej historie pridam
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak myslíš tlačidlo back ktoré je súčasťou prehliadača tak nijak, ak si chceš spraviť vlastné tlačidlo že späť tak by sa to ešte dalo ;)
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

asi tak ... ja som na jednej stranke s ajaxom to riesil tak ze do session som si odkladal naposledy pouzity obsah stranky (nie celu) a mal som tam tlacitko Spat ktorym som ten obsah vratil na stranku ... nic lepsie som nevymyslel
Quido
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ale ja som pocul ze funguje to na nejakom objekte history .... a ze sa to nejako naozaj da spravit.... ale neviem dobre po aj a na aj strankach to urcite sa da najst...ale ja z toho tam neviem vist.... ale myslim ze sa to da lebo to su len premenne v prehliadaci a to sa musi dat.... ale ako...hm
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

http://www.w3schools.com/htmldom/dom_obj_history.asp
no objekt history je fajn ale to je proste len historia prehliadaca ... pokial nezmenis URL v adresovom riadku (typicke pouzitie ajaxu), tak imho sa ti to do historie nezapise a tym padom sa nemas kam vratit

ale neskusal som to ... podla popisu len dedukujem
woot
Novice
Novice

Re: potrebujem v ajaxe nejak zapisat historiu do prehliadaca

Príspevok od používateľa woot »

Quido napísal:mam stranku ktora funguje na ajaxe a chcem aby po stlaceni v prehliadaci back sa vratil na predchadzajuci krok. Spracovanie url ktore by som uchovaval resp. vkladal do tej historie by nebol problem len ako to do tej historie dat aby to naozaj po tom stlaceni back ma hodilo na url ktoru do trej historie pridam
Google pouziva princip zmeny URL spolu s ajaxom.
Funguje to nasledovne:

1. Si na stranke www.mail.com/
2. Uzivatel klikne na inbox, zmenis url na www.mail.com/#inbox, co ti nenacita stranku znova
3. Uzivatel klikne na spravu, zmenis url na www.mail.com/#readmail-123

Nie som si isty, ci pri pridani "#inbox" sa ti neposunie stranka na zaciatok, ak ano napis, poradim ti 2-3 triky ako sa to da obist...

Toto je zhruba princip, nemam ho prestudovany kompletne, cize neviem co sa stane po kliknuti spat v historii, ale minimalne sa ti bude historia ukladat a stranka sa nebude nacitat znova a znova.
Quido
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

asi si nepostrehol ale otazka je ako zmenim tu url.... to ze si ju zmenim na nejaky inbox je sice pekne ale ako na to to si asi nevymyslim.... :?
Napísať odpoveď