potrebujem v ajaxe nejak zapisat historiu do prehliadaca
-
Quido
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
potrebujem v ajaxe nejak zapisat historiu do prehliadaca
mam stranku ktora funguje na ajaxe a chcem aby po stlaceni v prehliadaci back sa vratil na predchadzajuci krok. Spracovanie url ktore by som uchovaval resp. vkladal do tej historie by nebol problem len ako to do tej historie dat aby to naozaj po tom stlaceni back ma hodilo na url ktoru do trej historie pridam
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.w3schools.com/htmldom/dom_obj_history.asp
no objekt history je fajn ale to je proste len historia prehliadaca ... pokial nezmenis URL v adresovom riadku (typicke pouzitie ajaxu), tak imho sa ti to do historie nezapise a tym padom sa nemas kam vratit
ale neskusal som to ... podla popisu len dedukujem
no objekt history je fajn ale to je proste len historia prehliadaca ... pokial nezmenis URL v adresovom riadku (typicke pouzitie ajaxu), tak imho sa ti to do historie nezapise a tym padom sa nemas kam vratit
ale neskusal som to ... podla popisu len dedukujem
Re: potrebujem v ajaxe nejak zapisat historiu do prehliadaca
Google pouziva princip zmeny URL spolu s ajaxom.Quido napísal:mam stranku ktora funguje na ajaxe a chcem aby po stlaceni v prehliadaci back sa vratil na predchadzajuci krok. Spracovanie url ktore by som uchovaval resp. vkladal do tej historie by nebol problem len ako to do tej historie dat aby to naozaj po tom stlaceni back ma hodilo na url ktoru do trej historie pridam
Funguje to nasledovne:
1. Si na stranke www.mail.com/
2. Uzivatel klikne na inbox, zmenis url na www.mail.com/#inbox, co ti nenacita stranku znova
3. Uzivatel klikne na spravu, zmenis url na www.mail.com/#readmail-123
Nie som si isty, ci pri pridani "#inbox" sa ti neposunie stranka na zaciatok, ak ano napis, poradim ti 2-3 triky ako sa to da obist...
Toto je zhruba princip, nemam ho prestudovany kompletne, cize neviem co sa stane po kliknuti spat v historii, ale minimalne sa ti bude historia ukladat a stranka sa nebude nacitat znova a znova.