ako casto defragmentovat?

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
ifone
Novice
Novice

ako casto defragmentovat?

Príspevok od používateľa ifone »

Mam otazku ohladom defragmentacie. Mam na starosti niekolko serverov (hardware raid 1 alebo 5). Kazdy z nich defragmentujem tak 1x za mesiac ale viem o tom ze niektori admini to robia kazdy tyzden. Existuju rozne nazory na to ako casto a ake vyhody casta defragmentacia prinasa. Co si o tom myslite?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

To zalezi skor na povahe pouzivania, kolko % fragmentovanych suborov mas po tyzdni, dvoch, troch...po mesiaci?
:-)
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa :-) »

ci server ci bezne PC, zalezi od toho co robi - konkretne v tomto pripade kolko dat sa tam "meni" a ako casto, takisto zalezi od SW ktorym defragmentujes (castim defragmentovanim sa disk viac opotrebuje) dakedy sa oplati disk celkom sformatovat, a zapnut "online" defragmentaciu...

1/2x do mesiaca podla mna uplne staci / ale ako som uz pisal zalezi od funkcie a vyuzivania diskov
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ja defregmentujem 1-2 do tyzdna a zatial nemam ziadne problemy pouzivam program O&O Defrag je asi najlepsi da sa tam aj upravovat hdd otacky alebo take nieco

btw moc sa do hdd nevyznam
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

me vyhovoval v xp normalne defragmentace uz tam byl ale ted mam linux
sry a defragmentoval jsem tak jendou za mesic mozna i nekdy dyl
:-)
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa :-) »

Silent napísal:me vyhovoval v xp normalne defragmentace uz tam byl ale ted mam linux
trosku OT nemyslis :?: :roll:
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

hh odvtedy co mam new win som este nedefragmentoval...a to je uz dobry rok :?
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Filipito napísal:ja defregmentujem 1-2 do tyzdna a zatial nemam ziadne problemy pouzivam program O&O Defrag je asi najlepsi da sa tam aj upravovat hdd otacky alebo take nieco

btw moc sa do hdd nevyznam
ty defragmentujes 2 krat do tyzdna? , kazde 3 dni? :shock: :shock: :shock:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Silmer napísal:ty defragmentujes 2 krat do tyzdna? , kazde 3 dni? :shock: :shock: :shock:
je na tom nieco zvlastne ? niekto defragmentuje aj kazdy den.. to potom trva niekolkonasobne menej ako kebyze raz za mesiac..
a Hellboy248 kebyze by zacal defragmentovat tak za takych 10 hodin to ma :D zalezi od disku.. velikost a plnost
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. pokiaľ to potrebuje, tak nech to robí.

Mám jeden disk, na ktorý mi každý deň pribudne cca 5-7GB, pričom staré veci pomaly mažem. Častým mazaním starých a zápisom nových dát vzniká na disku bordel a tým pádom pre bezproblémový a rýchly chod disku je vhodná častejšia defragmentácia.

Na inom disku mám dáta, s ktorými takmer nenarábam a ten disk zase stačí defragmentovať iba raz, až kým na ňom opäť neurobím nejakú väčšiu zmenu, tj. niečo vymažem a zaplním inými dátami.

Čiže na otázku ako často sa dá odpovedať aj každých 12hodín, pokiaľ na disku za tých 12 hodín pribudne a ubudne toľko dát, aby sa stihol urobiť bordel.

Inak používam O&O a dávam robiť takmer každý deň Stealth defragmentáciu (tj. zdefragmentované súbory dá dokopy) a kompletnú defragmentáciu (urobí sa poriadok na disku, údaje sa zapíšu od začiatku disku) tak priemerne raz do týždňa.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ja ani nerobim defragmentaciu sak to kym by mi tych 870 000 suborov defragmentovalo tak to by trvalo tyzden ked nie viac... :shock:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Sheep napísal:ja ani nerobim defragmentaciu sak to kym by mi tych 870 000 suborov defragmentovalo tak to by trvalo tyzden ked nie viac... :shock:
ak su tie subory malicke... napriklad do 1mb neni problem.. ale ak su velke.. cez 700mb tak presuvanie je dost zdlhave
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Šu-Do napísal:ak su tie subory malicke... napriklad do 1mb neni problem.. ale ak su velke.. cez 700mb tak presuvanie je dost zdlhave
su dost male okolo toho 1MB ale aj tak ich je vela, skusim dakedy
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:je na tom nieco zvlastne ? niekto defragmentuje aj kazdy den.. to potom trva niekolkonasobne menej ako kebyze raz za mesiac..
a Hellboy248 kebyze by zacal defragmentovat tak za takych 10 hodin to ma :D zalezi od disku.. velikost a plnost
hh jj co som to dal vcera defragmetovat, 3% mi preslo za hodinu :lol: a to bol len niaky 80Gb hdd...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Silmer napísal:ty defragmentujes 2 krat do tyzdna? , kazde 3 dni? :shock: :shock: :shock:
no nato mas odpoved
brm napísal:
Mám jeden disk, na ktorý mi každý deň pribudne cca 5-7GB, pričom staré veci pomaly mažem. Častým mazaním starých a zápisom nových dát vzniká na disku bordel a tým pádom pre bezproblémový a rýchly chod disku je vhodná častejšia defragmentácia.
presne tak aj mne na mojom disku (mam jeden 500GB) sa dost dat vymeni a ta defregmentacia k rychlemu chodu systemu je dost dolezita
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

Daj si zistit stav fragmentacie - zistis ci je to irelevantne, "este v pohode" alebo uz nutne, zvacsa podla percentualneho vyjadrenia.

Doporucujem softik "Diskeeper 2008" (a pri vyplnani regu si daj sekundarny mail bo Ti bude od nich chodit ppc spamu) - mozes si v nom nadstavit autodefragm. po prekroceni urciteho % stupna fragmentacie, alebo casovu starostlivost (raz za 2 tyzdne a pod.). Ma mnoho pokrocilych nadstaveni...
SAmo
Medium Expert
Medium Expert

Re: ako casto defragmentovat?

Príspevok od používateľa SAmo »

ifone napísal:Mam otazku ohladom defragmentacie. Mam na starosti niekolko serverov (hardware raid 1 alebo 5). Kazdy z nich defragmentujem tak 1x za mesiac ale viem o tom ze niektori admini to robia kazdy tyzden. Existuju rozne nazory na to ako casto a ake vyhody casta defragmentacia prinasa. Co si o tom myslite?
zalezi na tom aky filesystem tam mas a aky OS pouzivas. ak mas win tak zbohom. pod linuxom, unixom atd. nemusis casto defragmentovat (su nazory ze netreba vobec ale aj ze sem tam treba)
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

SAmo napísal:zalezi na tom aky filesystem tam mas a aky OS pouzivas. ak mas win tak zbohom. pod linuxom, unixom atd. nemusis casto defragmentovat (su nazory ze netreba vobec ale aj ze sem tam treba)
lol? nazory? videl si dakedy dakoho daco defragmentovat pod unix/linux/bsd/... ?

ako som tu uz tusim raz pisal, dany filesystem je navrhnuty tak aby defragmentaciu nevyzadoval vobec
SAmo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SAmo »

krasko napísal:lol? nazory? videl si dakedy dakoho daco defragmentovat pod unix/linux/bsd/... ?

ako som tu uz tusim raz pisal, dany filesystem je navrhnuty tak aby defragmentaciu nevyzadoval
vobec
treba si precitat toto a urobit vlastny nazor

http://www.root.cz/clanky/defragmentace-disku-v-linuxu/
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Chcem sa opytat,ked idem nadefragmentovat niaky disk mozu bezat niake programy ako napr. uTorrent,speedfan,..?
Napísať odpoveď