Maki napísal:vzdy zostane najlepsie z digitalov zrkadlo, takze nizsie rady budu mat vzdy nejake muchy - co ti jin napisal je pravda, fz-50 je kvalitny fotacik, mal som moznost s nim fotit.. ked ultrazoom tak hladaj nieco aj so sankami na blesk potom uz ak nemienis v buducnosti ist do zrkadla ale rad by si aj nejaku vacsiu miestnost osvietil... fz-50 alebo canon ps g9 su fajn... aj ked ta g9 fakt skor tehla ktoru po niekom hodis a zabijes(vsak jin?)
Ale bloodko nemusí hneď skákať na DSLR - nepredpokladám, že za základ by chcel hneď vyhodiť 10tisíce. Jasnéže DSLR sú naj, no kompaktami a EVFkami sa dajú urobiť tiež nádherné foto...Ibaže s DSLRkami ľahšie.
Innak daj na tú G9 exter blesk a zdvojnásobíš deštruktívny účinok
jin napísal:Innak daj na tú G9 exter blesk a zdvojnásobíš deštruktívny účinok
vies co... to bol moj napad hej? :D nepreberaj moje myslienky
a je mi jasne ze nebude skakat po dslr, ja len ze ak kupit evf, externy blesk tak ma vystarane pokial nechce vazne profesionalne zacat fotit... a este to bude aj v prijatelnej cene... pripadne ak bude nieco chcet tak existuju predsadky na EVFka... a stale to vyjde lacnesie ako objektiv na zrkadlo a nieje to az take zle...
Maki napísal:a je mi jasne ze nebude skakat po dslr, ja len ze ak kupit evf, externy blesk tak ma vystarane pokial nechce vazne profesionalne zacat fotit... a este to bude aj v prijatelnej cene... pripadne ak bude nieco chcet tak existuju predsadky na EVFka... a stale to vyjde lacnesie ako objektiv na zrkadlo a nieje to az take zle...
EVF a exter? To je podľa mňa už zbytočnosť. To už radšej riadnu objednávku cez Ebay a v balíku má aj všetky možné predsádky a filtre - Ebay sa riadne oplatí!
Mno, ono by dnesnej dobe klesania cien... tak Dslr sa da kupit za pomerne nizku cenu uz aj na slovensku, (napr Nikon D40)...
Takze si myslim ze to niekto mysli s fotenim vazne a neplanuje fotit na "Debil rezim" = zeleny stvorcek, fotak vsetko nastavi(ospravedlnujem sa ak som niekoho urazil) tak nech rovno prejde na zrkadlo