F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

PACO8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

Dazd bude robit dost velke problemy hlavne jazdcom, ktori to bez TC nevedia uplne na 100%, ale myslim si ze to zvladneme a McLarenska siva zbledne hanbou dobiela :D .
Predpovede pocasia su rovnake ako na dnes, zatiahnute a pripadny dazd.
Inak tu sa potvrdzuje ze Ferrari je skutocne rychlejsie ako konkurencia.
Co ma prekvapuje je ze Massa ako jediny dosiahol hranicu 1min 35s co am zaroven tesi.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

no aj tak najlepsi cas celkovo mal Raikkonen v Q2 1:34.188, myslim ze by mohol vyhrat :P
a Heidfeld a Alonsa sa idu stazovat
"Mohol som byť tretí, ale čo môžem teraz robiť? Podľa mňa sa na to určite musí niekto pozrieť, hlásil som to aj do vysielačky. Z môjho pohľadu nebolo ich správanie korektné," dodal Heidfeld, ktorý sa chystá navštíviť stewardov.

Za stewardmi sa chce vybrať aj Fernando Alonso, ktorý dopadol rovnako ako Heidfeld. Na pomoc si berie aj inžiniera Steve Nielsena.
ja len dufam ze ak zajtra bude prsat tak ze aspon niekto dojde do ciela :D
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Gratulacia Ferrari ku kvalifikacnemu double.
PACO8 napísal:Dazd bude robit dost velke problemy hlavne jazdcom, ktori to bez TC nevedia uplne na 100%, ale myslim si ze to zvladneme a McLarenska siva zbledne hanbou dobiela :D
Zrazu aky macho : P
Tomasito napísal:Co sa Malajzie tyka, prekvapuje ma tunajsi pesimizmus Ferrari fans. Pokial si totiz Ferrari vyriesi problemy s motormi a ich jazdci nepoklasu start ako minuly rok, ide o trat, ktora ich monopostom vyhovovala a mala by vyhovovat aj teraz. Dve dlhe rovinky by im mali priat najma pokial ide o kvali, pricom nezabudajte, ze v Malajzii nastupuju s novymi motormi- pravdepodobnost zlyhania motorov je tak v pripade Ferrari teoreticky nizsia, ako v pripade teamov, ktore do Malajzie nastupuju s motormi z Australie.
Na tvojom mieste by som o tej hanbe pomlcal a radsej dufal, aby piloti Ferrari nepokaslali start podobne ako minuly rok ; )

// Snad definitivny koniec "kauzy" krehky monopost Dada Coultharda- FIA spokojná s autom Red Bullu
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Ja som tiez maximalne spokojny ale osobne si myslim ze Raikonnen bude mat o 2 kola lahsi monopost a ohladne Massu by som tipoval ze pojde do boxov este o par kol skorej a tajne dufat ze bude mu ta skorsia zastavka v boxoch pomoze ak zacne prsat az pocas pretekov.. Uricte nepojdu do boxov po jednom kole a navyse nadelit sekundu McLarenu....da sa ale...

neviem ako je to s prenastavenim monopostov pred pretekom :? akurat mam pocit ze gumy sa mozu vymenit ked je vyhlaseny mokry pretek a bola sucha kvalifikacia a naopak inak sa gumy nemenia
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Gratulacia Ferrari ku kvalifikacnemu double. Na tvojom mieste by som o tej hanbe pomlcal a radsej dufal, aby piloti Ferrari nepokaslali start podobne ako minuly rok
minuly rok som bohuzial pretek nevidel tak nemozem sudit ako startovali
za Ferrari som stal aj po nevydarenej Australii takze ziadny macho
Ferrari malo takmer vzdy navrch oproti McLarenu a to sa musi nechat :wink:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

ze by nakoniec bolo neico z tych protestov? ale neemyslim
Piloti McLarenu boli predvolaní!
http://www.f1.sk/clanok25747.htm
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Je pravda, ze oba McLareny boli v case prejazdu v idealnej stope, ale nehladal by som za tym umysel spomalit Nicka- Hamilton okamzite po prejazde Nicka idealnu stopu opustil. Jednoducho to bola prehustena premavka, akych sme pocas kvali zazili uz desiatky. Hold, aj o tom je spravne nacasovanie rychlych kol, najma teraz ked nadobudlo platnost pravidlo o zakaze dotakovania paliva, t.j. setria- startuju s tym, co im po Q3 ostalo v nadrzi.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Podla mna v tom taktiez nebol zamer, proste bola husta premavka, zle si nacasoval vyjazd. Dufam ze ich neposunu dozadu, aby sme sa mali na co pozerat.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ferrari vsadilo na rychlost a zrejme bude chciet budovat na cele naskok na pohodlne tri zastavky. Uvidime, co dokazu strieborni po tej penalizacii, kazdopadne vyzera to, ze rychlost je na strane Ferrari. Tusim (dufam), ze to bude zaujimavy zavod.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Zamer to urcite nebol, ale nebolo by na skodu ak by aj v pravidlach bol nejaky bod, ktory by hovoril aby piloti ktory sa v kvalifikacii "presuvaju" do boxov nejazdili v idealnej stope.
Nick tam mohol ziskat par desatiniek a mozno by skoncil aj na lepsom mieste v kvalifikacii.
Ale za toto by som urcite netrestal, stali sa uz aj horsie veci v kvalde a trest nedostal nikto.

Pri podobnej situacii zahynul pilot F1 Giles Villeneuve na VC Belgicka ked v plnej rychlosti nabural do monopostu pred nim, ktory sa uz len presuval do boxov a motal sa v idealnej stope.

Zmena aktivacie obmedzenia rychlosti pre Heikkiho zo strany McLarenu
Tady jsme mohli odvést lepší práci s cílem, aby se to nedělo" přiznal šéfinženýr Paddy Lowe. "Musíme to ošetřit buď elektronicky nebo tak, aby se to zkrátka omylem člověku nestalo. Nesmí se stát, že když šermujete kolem volantu rukama, tak aktivujete systém omezení rychlosti.
:lol:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

tuti napísal:tak prave som dopozeral sport na JOJke :D (...) zas raz som sa s chuti zasmial
Tiež som to videl, ešte tam nadávali Ferrari do amatérov - Kimimu došlo palivo v tréningu) :D Hold tomu v Joj rozumejú no...
PACO8 napísal:BTW: ak niekto videl video ako Coulthard rozbil monopost tak ma napada otazka, nezdaju sa vam RedBully nejake krehke? Aj v Australii sa Coulthardov monopost rozbil a Massa vysiel prakticky bez skrabanca.
Ja by som to tak tragicky nevidel, ten obrubník nebol z druhej strany zaoblený, a DC išiel vysoko nad 200kmh. Nezdá sa to ale ten obrubník je dosť vysoký. Je to nevýhoda karbónového zavesenia, ktoré sa pri kontakte rozletí :?. BTW. Glocka v Austrálii tiež nakopla len nepatrná nerovnosť na tráve.
PACO8 napísal:Zamer to urcite nebol, ale nebolo by na skodu ak by aj v pravidlach bol nejaky bod, ktory by hovoril aby piloti ktory sa v kvalifikacii "presuvaju" do boxov nejazdili v idealnej stope.
Veď na takéto situácie sa používajú modré vlajky. :roll:

//edit: http://www.formule1.auto-news.cz/jezdci ... 23979.html
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Mateq napísal:Ja by som to tak tragicky nevidel, ten obrubník nebol z druhej strany zaoblený, a DC išiel vysoko nad 200kmh. Nezdá sa to ale ten obrubník je dosť vysoký. Je to nevýhoda karbónového zavesenia, ktoré sa pri kontakte rozletí . BTW. Glocka v Austrálii tiež nakopla len nepatrná nerovnosť na tráve.
Glock isiel v Australii neporovnatelne rychlejsie ako DC a navyse on skocil do jamy, a nasledne na kopcek
Glocka katapultovalo minimalne 1m nad zem, zatial co DC sotva zodvihlo zo zeme, porovnavas takmer neporovnatelne. :roll:
Mateq napísal:Veď na takéto situácie sa používajú modré vlajky.
Modre vlajky sa pouzivaju a predsa nikde neboli a navyse dostal McLaren penalizaciu co je podla mna blbost. Taketo nieco by malo byt jasne uvedene v pravidlach.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

za taketo veci sa penalizacia neudelila prvy krat... iked si myslim ze pri predbiehani Heidfeldom by bola penalizacia kruta ale podla toho clanku http://www.formule1.auto-news.cz/jezdci ... 23979.html
od Mateqa by som chcel vidiet co sa stalo pri predbiehani Alonsom a cakal by som ze prave pre ten incident boli obaja posunuty dozadu.
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

McLaren-Mercedes sa proti potrestaniu svojich pilotov neodvolá. "Akceptujeme rozhodnutie vedenia pretekov," vysvetlil Martin Whitmarsch.
Nuz piloti mclarenu by mali nabuduce brat ohlad na to, ze ked sa pre nich kvalifikacia skoncila, nemusela sa skoncit aj pre ostatnych :idea:
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

Aj Heiki aj Lewis dostali trest za blokovanie.
Ale podla mňa z 8. a 9. miesta nebudú mať problém sa dostať do predu,hlavne keby ešte trocha zapršalo,ale prvé miesto asi ostane u jeného z ferrari.
Podla mňa by zato nemali dať žiadny trest :?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

spike97 napísal:Aj Heiki aj Lewis dostali trest za blokovanie.
Ale podla mňa z 8. a 9. miesta nebudú mať problém sa dostať do predu,hlavne keby ešte trocha zapršalo,ale prvé miesto asi ostane u jeného z ferrari.
Podla mňa by zato nemali dať žiadny trest :?
No clovece ty si optimista. Ak by skoncil aspon Lewis na bedne tak som s vysledkom GP spokojny.
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

spike97 fakt si velky optimista hlavne ked pred McLarenami su jazdci zo svetovej spicky a to najlepsie co sucasna F1 ponuka.
Ale aj napriek tomu by som si zelal aby sa McLareny dostali dopredu a zvadzali nejake suboje na poprednych prieckach, aspon by sa bolo na co pozerat a nik nepovie ze Ferrari ak vyhra, vyhralo jednoducho :wink:
Ako som uz pisal penalizacia na mieste podla mna nebola, popripade mali potrestat len Kovalainena lebo po prechode Nicka sa Lewis uvedomil a Fernandovi uz v ceste nebranil zatial co Heikki ho brzdil uz takmer v zakrute.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

daj boze aby zajtra prsalo jedine to nam pomoze :)
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

No ako som už písal,1 miesot je podla mňa na 100% jednému jazdcoviz ferrari....ten druhým podla mňa vypadne a Hamilton bude 3...Kovalainen také 4 miesto.Tak to vidím,ked dážd nebude pršať...ked bude tak sa nič nedá predvídať.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

esteze v tych spomalovackach neboli zainteresovani ferraristi. to by zasa bolo :D ale aj tak je zaujimave citat takeho alonsa:
"Do cesty sa mi za štvrtou zákrutou zaplietli 4 vozidlá a o kúsok ďalej ešte obe Ferrari, takže spolu až šesť monopostov. Z nich štyri boli mimo ideálnej stopy, teda nezavadzali, ale zvyšné dva priamo na racing line - Kovalainen a Hamilton."
proste im patri asi cely svet, teda aspon si to myslia 8) .
ja som pre zmenu "pesimista". mcl bude na bedni. to co je pred nimi je iba pigicaj-/okrem ferda, ale on nema tohoroku pod zadkom poriadny stroj-zatial/ (samozrejme ak nespravia neaku peachovinu na starte).
///
co k tebe, sak to ani slovami neviem opisat
za to ja viem co k tebe, jednym slovom. ale nechcem basu!
Napísať odpoveď