C2D 2.66Ghz + 4GB ram na Win XP ide pomaly ? pomozte prosim
nejak mi nejde do hlavy ze o com tato tema vlastne je. Ci je ucelom pochvalit sa zostavou, alebo je to fakt myslene seriozne lebo:
- pc je papierovo vykonnejsie vraj 3x, ale realny narast vykonu je 1.5 nasobny. NA COM vidis a porovnavas realny narast vykonu ked sa nehravas? Na tom ako ti bezi XP? XP zdaleka nevie samo osebe zatazit HW. Tiez porovnavat papierovo vyssi vykon s realnym vykonom je kravina aj na zaklade benchmarku, nakolko PC nie su len o kapacite a frekvencii ale aj o technologiach a pod.
k operacnym systemom - keby sa dal stiahnut aj taky co pouzivaju niekde vo vyskumnom stredisku na specializovane ucely, nekompatibilny s PC x86 platformou, tak stiahnes asi aj ten... Operacny system je len uplny zaklad pre beh dalsich aplikacii, ktore na nevhodnom zaklade proste NEBEZIA. Vistu x64 aby si vyuzil plnych 4GB RAM nechces lebo sa ti nepaci? OK tak si mozes vybral uz len z Windows XP x64 ktore vsak vychadzaju z jadra W2k3 Server a teda ovladace su kadejaky mix, len to nie je ono (pripadne ani ovladace nezozenies).
Alebo si vyber Linux x64 a .. a potom uz len budeme v sekcii POMOC citat "nefunguju mi exe subory, ako nainstalujem office, preco toto a preco tamto" .. po niekolkych odpovediach zistis ze linux pre tvoje ucely bavkania sa s PC nie je to prave orechove. Ako to je s ovladacmi ani neviem, ale ked uz je linux tak rozsireny, asi ma akutaku podporu zo strany vacsich vyrobcov.
No a perla na zaver - MacOS X Leopard - okrem toho ze to ani nenainstalujes na PC ako klasicky samobootovatelny system, vyrobcovia PC komponentov anilen nerataju s moznostou pouzitia MAC, takze na ovladace rovno zabudni, a co dalej - mozes si pozerat pekne okna na systeme ktory podobne ako v pripade linuxu - nedokazes vyuzivat, ak si len bezny user.
Ale ak PC pouzivas len na Net, IM, jednoduche semtampisanie a pocuvanie hudby, tak samozrejme postaci akykolvek OS (ak budu ovladace na vsetky zariadenia), len potom naozaj nevidim dovod preco hladiet na super vykon? Net ti rychlejsie nepojde.
- pc je papierovo vykonnejsie vraj 3x, ale realny narast vykonu je 1.5 nasobny. NA COM vidis a porovnavas realny narast vykonu ked sa nehravas? Na tom ako ti bezi XP? XP zdaleka nevie samo osebe zatazit HW. Tiez porovnavat papierovo vyssi vykon s realnym vykonom je kravina aj na zaklade benchmarku, nakolko PC nie su len o kapacite a frekvencii ale aj o technologiach a pod.
k operacnym systemom - keby sa dal stiahnut aj taky co pouzivaju niekde vo vyskumnom stredisku na specializovane ucely, nekompatibilny s PC x86 platformou, tak stiahnes asi aj ten... Operacny system je len uplny zaklad pre beh dalsich aplikacii, ktore na nevhodnom zaklade proste NEBEZIA. Vistu x64 aby si vyuzil plnych 4GB RAM nechces lebo sa ti nepaci? OK tak si mozes vybral uz len z Windows XP x64 ktore vsak vychadzaju z jadra W2k3 Server a teda ovladace su kadejaky mix, len to nie je ono (pripadne ani ovladace nezozenies).
Alebo si vyber Linux x64 a .. a potom uz len budeme v sekcii POMOC citat "nefunguju mi exe subory, ako nainstalujem office, preco toto a preco tamto" .. po niekolkych odpovediach zistis ze linux pre tvoje ucely bavkania sa s PC nie je to prave orechove. Ako to je s ovladacmi ani neviem, ale ked uz je linux tak rozsireny, asi ma akutaku podporu zo strany vacsich vyrobcov.
No a perla na zaver - MacOS X Leopard - okrem toho ze to ani nenainstalujes na PC ako klasicky samobootovatelny system, vyrobcovia PC komponentov anilen nerataju s moznostou pouzitia MAC, takze na ovladace rovno zabudni, a co dalej - mozes si pozerat pekne okna na systeme ktory podobne ako v pripade linuxu - nedokazes vyuzivat, ak si len bezny user.
Ale ak PC pouzivas len na Net, IM, jednoduche semtampisanie a pocuvanie hudby, tak samozrejme postaci akykolvek OS (ak budu ovladace na vsetky zariadenia), len potom naozaj nevidim dovod preco hladiet na super vykon? Net ti rychlejsie nepojde.
Ahoj, dakujem za tvoju reakciu.
No k mojmu pc: nesnazim sa chvastat ... su ovela lepsie kompy ... (size nie za 15litrov ale neva) no porovnaval som to na benchmark testoch ... no nad mac os leopard som trochu rozmyslal cital som forum zamerane na mac a urcite si ho nedam, linux pre mna tiez nevyhovuje teda asi pojdem na vistu ... nic ine mi neostava uz len najst vistu
No k mojmu pc: nesnazim sa chvastat ... su ovela lepsie kompy ... (size nie za 15litrov ale neva) no porovnaval som to na benchmark testoch ... no nad mac os leopard som trochu rozmyslal cital som forum zamerane na mac a urcite si ho nedam, linux pre mna tiez nevyhovuje teda asi pojdem na vistu ... nic ine mi neostava uz len najst vistu
nebude to nahodou tym, ze mas zdielanu grafiku?Necro napísal: tu velkost pamete ukazuje aj mne mensiu ....mam 2x512mb a ukazuje mi ze mam 992mb ale ýz toho si nic nerob z pamete ti neubudne a moze ti tam hocico ukazovat
ide o to, ze 32bit operacny system nedokaze adresovat 4GB adresneho priestoru, hoci teoreticky by mohol 2^32Bchrono napísal:Len na upresnenie. Jeden proces nemôže používať 4GB pamäte (na 32b OS). To ale neznamená, že tú zvyšnú pamäť nepoužíva iný proces (takže až taká strata to nie je).
este jedna otazka asi uz 1.5 az 2tyzdne pouzivam komp priemerne denne 4-6hodin ... ja som si teraz spomenul ze je to moja prva zostava co som poskladal a neurobil som takzvane zahorenie .... ci jak sa to vola ... na 24 hod zatazit procak a ramku ak sa nemylim je to velmi zle ak som to neurobil pripadne ked mat menej ako 2 tyzdne mam to spravit ? poradte prosim dakujem
Kasli na to, ja som to na ziadnom zo svojich doterajsich pocitacov a notebookov nerobil a idu v pohodejixo napísal:este jedna otazka asi uz 1.5 az 2tyzdne pouzivam komp priemerne denne 4-6hodin ... ja som si teraz spomenul ze je to moja prva zostava co som poskladal a neurobil som takzvane zahorenie .... ci jak sa to vola ... na 24 hod zatazit procak a ramku ak sa nemylim je to velmi zle ak som to neurobil pripadne ked mat menej ako 2 tyzdne mam to spravit ? poradte prosim dakujem
PS: jeden notebook skladany a 2 PC tiez.
Ten isty problem som mal na xp aj ja. Vypni strankovanie pamate a budes mat pokoj. Pretoze XP ma od svojej prirodzenosti snahu udrziavat co najviac ram volnej, cize aj ked mas 3 GB volne, stale to swapuje. Cize to bez obav vypni a pojde ti to tak pekne ako Vistajixo napísal:takze to nemusim robit ?uhh vyfychol som si ...
ozaj ked mi staci 3.49GB ram a chcem ostat na klasickom XP ... a tiez to ide nejaky pomaly ale 3.49GB ram uplne postacuje tak neviem v com je problem (neberme do ubahy 64bit system)
Blbost, ja som si zvykol za hodinku. Ide o to, ze ak nieco nevies najst, tak musis prestat uvazovat nad tym, kde to bolo v XP a zacat mysliet sposobom, ze co chces nastavit, tak sa k tomu dopracujes velmi rychlo.jixo napísal:celkovo nastavenia atd ... co mam v xp za minutu vo viste maturujem nad tym pol hodinu ...neprehladne ...
Priklad z MS Office 2007. Chces vlozit graf. V starom office by si hladal nejaku polozku grafy alebo tak. V novom ides postupne: chces nieco vlozit - teda prejdes do ponuky vlozit a tam uz mas cast grafy. Je to jednoduche, len sa treba zbavit stereotypov. Navyse dost veci je vo Viste na podobnych miestach. (podla mna velka vacsina)
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
nie je to myslene ze ho treba zatazit len tak, ale aby sa zistilo ci sa nieco neprehrieva, alebo ze ci nenastala nejaka chyba v HW, SW... popr BIOS..Fero270 napísal:to ked si poskladate comp ho treba zatazit na 24hod?????
nejaka blbost nee?
ako sa laicky vravy "zabehnut ho"
// a este k tej RAMke sa chcem opytat, ze ci aj ked to neukazuje spravne (4096MB) ci to aspon funguje spravne v XP ? popr. vo viste to asi pojde aj na viac ci nie ? lebo co som po hracskych forach pozeral, kazdy chorobny hrac ma minimalne 3 GB, ale brutalna vacsina mala tak 4GB a viac.... keby to nefungovalo, asi by si to nedavali co myslite ? ja neviem, len sa informujem... dik za odpovede
-
AXO
Professional
hmm a 64bit OS ma obmedzenie na kolko gb ?chrono napísal:4GB pamäte na proces je obmedzenie akéhokoľvek 32 bitového operačného systému. Navyše sa tam pridáva rozdelenie pamäte medzi užívateľský a systémový priestor (štandardne je to tuším 2GB-2GB, ale dá sa to zmeniť na 3GB-1GB).
nemohol by si nejak strucnejsie napisat navod, ako nastavit (hlavne kde) vacsi uzivatelsky priestor ? (ja osobne by som najradsej chcel 2.5GB uziv. a 1,5GB sys. - ak sa to da aj takto)
// mam otazku ohladom casovania ramiek a co (vykonovo) ovplyvunje CL pri pamatach ? cim vacsie tym lepsie ci ako ? som cital ze cim mensie casovanie a vyssia frekvencia, tym vyssi vykon, ale co znamenaju cisla 4-4-4-12 (kazde cislo zvlast nieco oznacuje, ale co ? a co do pekla je to CL ?)
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms791558.aspxAXO napísal:ja osobne by som najradsej chcel 2.5GB uziv. a 1,5GB sys. - ak sa to da aj takto
PS: Pokiaľ viem, tam nie všetky 64b procesory podporujú 2^64 (ale na tom asi veľmi nezáleží).
-
AXO
Professional
dakujem za link, ale akosi nerozumiemchrono napísal:http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms791558.aspx
PS: Pokiaľ viem, tam nie všetky 64b procesory podporujú 2^64 (ale na tom asi veľmi nezáleží).
-
AXO
Professional
takze co vlastne znazornuje ta tabulka, ze ked pouzivas /3G parameter, tak ti 32bit system urobi co ?chrono napísal:Čomu konkrétne nerozumieš? Treba upraviť boot.ini (dole sú aj príklady).
//teoreticky: ak by som mal PC so 4GB ram, tak to nema ziadny efekt ten parameter podla tabulky, ale ak by som mal viac, tak to uz ma nejaky efekt.
keby som mal 4GB ram a HDD rozdeleny na dve particie, na jednej XP a na druhej vistu, tak niesu ziadne problemy, ale ak by som mal 16GB ako tam je priklad, tak XP uz nevie adresovat poriadne nevyuzitu pamat ?? ci ako ?