Hip-Hop - umelci a ich tvorba

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
ViRuS
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Murder_Inc napísal:Najlepsi raperi boli typci z N.W.A to su Eazy-E, Dr. Dre, Ice Cube, Mc Ren a Yella. A oni polozili zaklady rapu, takze neni o com.
lol k tomuto si kde prisiel? :lol:
Murder_Inc napísal:50 Cent mal dva najlepsie albumy: Get rich or die tryin a The massacre, ten posledny je komercna sra*ka.
lebo tie ostatne neboli komercne... :roll:
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

ViRuS napísal:lebo tie ostatne neboli komercne... :roll:
Hmmm, tak ty sa potom vyznas, vies o tom, ze G-funk bol predchodca Gangsta rapu? A vies, ze N.W.A sa povazuju za vynalezcov tohto smeru?
A co sa tyka 50 centa tak urcite tie dva albumy predtym boli menej komercne ako tento posledny, ked uz si to spomenul. A este nieco, taka perlicka: 50 cent sa stavil s Kanyem Westom, ze kto preda viac albumov a vitaz sa stal Kanye, takze zase neni o com.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Murder_Inc napísal: A oni polozili zaklady rapu
Murder_Inc napísal:Hmmm, tak ty sa potom vyznas, vies o tom, ze G-funk bol predchodca Gangsta rapu? A vies, ze N.W.A sa povazuju za vynalezcov tohto smeru?
:roll: v prispevku, na ktory som reagoval pises, ako keby polozili zaklady repu ako takeho, tak sa tu nehraj na mudreho, hento vie kazde dieta... keby si to vedel tak napisat hned tak tieto prispevky by nemuseli byt...

lol a aky je rozdiel medzi viac a menej komercnym? ked je raz daco komercne tak je to komercne.
Murder_Inc
Star
Star

ViRuS napísal::roll: v prispevku, na ktory som reagoval pises, ako keby polozili zaklady repu ako takeho, tak sa tu nehraj na mudreho, hento vie kazde dieta... keby si to vedel tak napisat hned tak tieto prispevky by nemuseli byt...

lol a aky je rozdiel medzi viac a menej komercnym? ked je raz daco komercne tak je to komercne.
Ja sa tu nehram na mudreho, jasne. Ja som si povedal svoj nazor, ze kto je podla mna naj z tychto interpretov a neviem preco si zacal hovorit o tomto. Chcel som povedat to, ze N.W.A sa radia medzi tych, prostrednictvom ktorych sa viac dostal do sveta gangsta rap a oni by mali byt tí, ktorim by sme mali dakovat za ich tvorbu. S tou komerciou by som s tebou suhlasil. I ked ten posledny jeho album bol viac komercnou sra*kou.
Murder_Inc
Star
Star

A diky za K-, fakt super.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Murder_Inc napísal:Ja sa tu nehram na mudreho, jasne. Ja som si povedal svoj nazor, ze kto je podla mna naj z tychto interpretov a neviem preco si zacal hovorit o tomto. Chcel som povedat to, ze N.W.A sa radia medzi tych, prostrednictvom ktorych sa viac dostal do sveta gangsta rap a oni by mali byt tí, ktorim by sme mali dakovat za ich tvorbu. S tou komerciou by som s tebou suhlasil. I ked ten posledny jeho album bol viac komercnou sra*kou.
omg... ja ti tvoj nazor neberiem, ale napisal si nieco ine ako to, co pises, ze si chcel povedat, chapes?
samozrejme ze nwa mam markantny podiel na popularizacii gangsta rapu. k- som ti dal za prispevok, "suhlasim, presne tak" . aj ja s mnohymi vecami na fore suhlasim a nemusim sa pod to podpisat, lebo to nikoho nezaujima a diskusiu nikam neposunie... a ked vidim, ze nevies ani editovat vlastne prispevky vidim, ze som nespravil chybu. ked sa chces bombardovat karmou tak prosim... ja sa z nej neposerem
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

Opak napísal:kebyže je naozaj taký vymetený ako všetci hovoria tak by sa vysral na chlapca,nedošiel by tam alebo pri najmenšom by sa mu vysmial do ksichtu..ale čo urobil?
neváhal a súhlasil,prišiel za chlapcom a doniesol mu svoje cd a ešte mptrojku..pozval ho na koncert a nahravanie klipu :wink:
pochopte že je normálny človek len svoju hudbu prezentuje trochu čudným sposobom :?
Jasne je to pre neho perfektne promo, bol by debil aby to odmietol.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

rockonhustla napísal:Presne tak robi to aby vyzeral pred verejnostou ze nie je az taky zly, ako na koho sa hra v textoch.
rockonhustla napísal:Jasne je to pre neho perfektne promo, bol by debil aby to odmietol.
Tvoje nazory su infantilne.Najprv pises ze sa hra v textoch pricom je jasne ze sa nehra v textoch ale v realite takze je to vlastne dobry clovek .. ale sam jasne vidis ze je to pre neho iba dobre a ze by bol debil keby sa nespraval milo .. keby sa spraval tak ako sa sprava v reale tak by stratil dost divakov a "starostlive mamicky" by detom hiphoperkom zakazovali pocuvat taku hudbu etc ... a stratil by klientelu.Rytmus je obycajny hlupak a tymto klipom mi to potvrdil este raz ...

Pravdupovediac .. ked som kukal ten klip vypadal to byt spravny chlap.A ked ten chlapec vravel ze "mozem mu kedykolvek zavolat,prezvonit alebo poslat sms" v tej chvili mi okamzite napadlo ze to nebude asi tak ako to ten chlapec vravel ;-).Minimalne keby tam neboli kamery.

A este ohladom rytmusa : odporucam pozriet si rozhovor jedneho pana novinara [meno si nepametam] ked napisal o nom clanok v bulvari a potom za nim prisiel osobne sa porozpravat.Rytmus sa mu surovo vyhrazal ze mu tzv "prije***" atd.Tomu hovorim dve odlisne tvare ;-)
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Opak napísal:kebyže je naozaj taký vymetený ako všetci hovoria tak by sa vysral na chlapca,nedošiel by tam alebo pri najmenšom by sa mu vysmial do ksichtu..ale čo urobil?
neváhal a súhlasil,prišiel za chlapcom a doniesol mu svoje cd a ešte mptrojku..pozval ho na koncert a nahravanie klipu :wink:
pochopte že je normálny človek len svoju hudbu prezentuje trochu čudným sposobom :?
kazdy clovek by toto iste urobil..sice mu dal cislo len by ma zaujimalo fakt kebyze mu zavola ci ho neposle do pi*e.. hold to nikdo nevieme.. ale ako kazdy clovek aj ona ma asi tiez take puto ze ho naplna to ked je nekdo stastny a este taky maly clovek na vozicku..
rockonhustla
Light Star
Light Star

co

Dieg0 napísal:Tvoje nazory su infantilne.Najprv pises ze sa hra v textoch pricom je jasne ze sa nehra v textoch ale v realite takze je to vlastne dobry clovek .. ale sam jasne vidis ze je to pre neho iba dobre a ze by bol debil keby sa nespraval milo .. keby sa spraval tak ako sa sprava v reale tak by stratil dost divakov a "starostlive mamicky" by detom hiphoperkom zakazovali pocuvat taku hudbu etc ... a stratil by klientelu.Rytmus je obycajny hlupak a tymto klipom mi to potvrdil este raz ...

Pravdupovediac .. ked som kukal ten klip vypadal to byt spravny chlap.A ked ten chlapec vravel ze "mozem mu kedykolvek zavolat,prezvonit alebo poslat sms" v tej chvili mi okamzite napadlo ze to nebude asi tak ako to ten chlapec vravel ;-).Minimalne keby tam neboli kamery.

A este ohladom rytmusa : odporucam pozriet si rozhovor jedneho pana novinara [meno si nepametam] ked napisal o nom clanok v bulvari a potom za nim prisiel osobne sa porozpravat.Rytmus sa mu surovo vyhrazal ze mu tzv "prije***" atd.Tomu hovorim dve odlisne tvare ;-)
V textoch sa hra na to aky je husty v 99 percent pesniciek a preto ho kupuju deti, na markize sa hral na to aky je dobry, aby este viac zvysil svoju popularitu hlavne medzi rodicmi tych deti. A ten novinar je Holetz, to je ten co rytmus hovoril ze mu je*al mamu.
rockonhustla
Light Star
Light Star

ne

Murder_Inc napísal:Hmmm, tak ty sa potom vyznas, vies o tom, ze G-funk bol predchodca Gangsta rapu? A vies, ze N.W.A sa povazuju za vynalezcov tohto smeru?
A co sa tyka 50 centa tak urcite tie dva albumy predtym boli menej komercne ako tento posledny, ked uz si to spomenul. A este nieco, taka perlicka: 50 cent sa stavil s Kanyem Westom, ze kto preda viac albumov a vitaz sa stal Kanye, takze zase neni o com.
Vitaz je 50 predal na svete 3,728,000 albumov Curtis zatial co Kanye 2,313,000 albumov Graduation.
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

jeden povie jedno a druhý druhé..tak čo je teraz pravda s tou stávkou?
a ohladom rytmusa...nemá to zmysel sa tu hádať lebo tí čo ho radi nemajú ani ho nebudú mať radi takže je to zbytočné nejaké presviedčanie :wink:
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: ne

Príspevok od používateľa makaveli »

rockonhustla napísal:Vitaz je 50 predal na svete 3,728,000 albumov Curtis zatial co Kanye 2,313,000 albumov Graduation.
vitaz sa stal Kanye West, tak ako pisal Murder_Inc... stavka bola, kto preda viac albumov za prvy tyzden.. Kanye predal 957tis. a naopak Fifty predal 691tis. ... takze vitazom stavky sa stal Kanye
rockonhustla
Light Star
Light Star

makaveli napísal:vitaz sa stal Kanye West, tak ako pisal Murder_Inc... stavka bola, kto preda viac albumov za prvy tyzden.. Kanye predal 957tis. a naopak Fifty predal 691tis. ... takze vitazom stavky sa stal Kanye
http://tbohiphop.net/50-still-the-highe ... eat-50/24/ But we have the total album sales numbers US and worldwide, saying 50 won the album sale battle. Aj tak je jedno kto vyhral sam kanye povedal ze to bol len publicity stunt.
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Opak napísal:jeden povie jedno a druhý druhé..tak čo je teraz pravda s tou stávkou?
a ohladom rytmusa...nemá to zmysel sa tu hádať lebo tí čo ho radi nemajú ani ho nebudú mať radi takže je to zbytočné nejaké presviedčanie :wink:
Presne tak. Darmo vysvetlis ludom ktory ho nemaju radi, ze preco vlastne by ho radi mali mat. Je to zbytocne. Ty ktory maju na neho dobry nazor tak ty vedia svoje a maju na to aj dostacujuce dovody preco ho mat rad. A nemam na mysli nadavanie. To je sprostost. Vela raperov nadava a ano...niekedy aj viac. Len ty su menej znamy a robia si mensie promo jako Rytmus. Tak ako aj Rytmus aj kazdy raper ma tracky s nadavkami a aj bez nadavok. Takze tu vec, ze Rytmus len nadava a uraza ludi podla mna nieje vobec podstatna. Je to len minimum inspiracie hip-hopu v Rytmusovej tvorbe. :)

A mimochodom... co je zle? ze nadava? ze je az prilis uprimny co sa prenasa az k urazaniu? je to jeho tvorba a jeho texty on si to moze dovolit. A to je zle? Ukazte mi nejakeho slovenskeho znameho rapera ktory vobec nepije. hm? Rytmus nepije ( nepije ziadny alkohol ), nefajci, nehuli, nedroguje, a popritom to mal v zivote fakt tazke ( skuste si vypocut Pravdivy pribeh ) ... tak co je potom zle? hm? :)

a btw ... preco sa nenadava na Ega? Preco tu nevidim ani jedno krive slovo na Ega? Myslite, ze Ego nenadava viac v textoch? Mam taky pocit, ze viac. A vadi to niekomu? Nie. Cize? Ego a Rytmus maju svojsky vlastny styl a su talentovany. Ego pije jak duha, fajci jak turek robi ovela väcsie kktiny jako Rytmus a nikomu to nevadi. :)

A co tak Cistychov? vlani v lete na festivale hned po konciku sa isiel s mojou kamoskou zhulit... tak kto je teraz prikladom? hm?

mno a tymto o Rytmusovi koncim... kazdy ma svoj nazor, ja ho nikomu neberem... a uvedomujem si aj to, ze mozno sa mylim... mozno ostatny maju viac pravdu jak ja :) a kludne ma zbombardujte teraz minuskami ak vam to urobi dobre :)
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Murder_Inc napísal:Hmmm, skor by som to nazval vypocitavost alebo pokrytectvo
Lebo ty sa teda spravas tak isto pred kamaratmi, ako pred rodicmi, pred ucitelmi, kamerami... To je potom tiez pokrytectvo. A kazdy z nas je svojim sposobom vypocitavy, ked chce mat pre seba prospech. Svojou podstatou sme vsetci egoisti, tak sa netreba cudovat, ze maju texty len o sebe... Kto nechce pre seba len to najlepsie. Zobral som to zo vseobecnej stranky, ale myslim, ze to patri pre vsetkych. aby predtym nez odcudzuju porozmyslali nad sebou. Ved aj oni, raperi, su ludia, obycajni chalani... :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Patyk : pochopis ze clovek sa nehodnoti podla toho ci huli,pije,fajci alebo co ja viem co?Dnes je to uz beznou sucastou ale o to nejde.Iba clovek ktory niekedy fajcil,pil alebo hulil a bol na tom zavisly pochopi ake to je.Proste posudzovat to ze Rytmus je lepsi ako ostatny len preto ze nefajci a blablabla ... je hlupost. [by the way predpokladam ze nevies co je to byt zavisly fajciar]

Ano vela raperov nadava je to uz sucast dnesnej (trapnej) hip hop sceny.A moj skromny nazor je ze "kazdy raper to mal v zivote tazke" :D :D.Aspon tak to kazdy prezentuje :).Pesnicka o tom aky je zivot na ulici a na sebe bundu z nejakeho zvierata za 6000.

Preco nenadavame na ega aj ked huli?Lebo mozno sa nesprava ako kreten rytmus?Zeby?

Ad cistychov to iste.Ak posudzujes cloveka podla toho ci pije/fajci/huli je to ubohe
rockonhustla
Light Star
Light Star

patyk napísal:Presne tak. Darmo vysvetlis ludom ktory ho nemaju radi, ze preco vlastne by ho radi mali mat. Je to zbytocne. Ty ktory maju na neho dobry nazor tak ty vedia svoje a maju na to aj dostacujuce dovody preco ho mat rad. A nemam na mysli nadavanie. To je sprostost. Vela raperov nadava a ano...niekedy aj viac. Len ty su menej znamy a robia si mensie promo jako Rytmus. Tak ako aj Rytmus aj kazdy raper ma tracky s nadavkami a aj bez nadavok. Takze tu vec, ze Rytmus len nadava a uraza ludi podla mna nieje vobec podstatna. Je to len minimum inspiracie hip-hopu v Rytmusovej tvorbe. Smile

A mimochodom... co je zle? ze nadava? ze je az prilis uprimny co sa prenasa az k urazaniu? je to jeho tvorba a jeho texty on si to moze dovolit. A to je zle? Ukazte mi nejakeho slovenskeho znameho rapera ktory vobec nepije. hm? Rytmus nepije ( nepije ziadny alkohol ), nefajci, nehuli, nedroguje, a popritom to mal v zivote fakt tazke ( skuste si vypocut Pravdivy pribeh ) ... tak co je potom zle? hm? Smile

a btw ... preco sa nenadava na Ega? Preco tu nevidim ani jedno krive slovo na Ega? Myslite, ze Ego nenadava viac v textoch? Mam taky pocit, ze viac. A vadi to niekomu? Nie. Cize? Ego a Rytmus maju svojsky vlastny styl a su talentovany. Ego pije jak duha, fajci jak turek robi ovela väcsie kktiny jako Rytmus a nikomu to nevadi. Smile

A co tak Cistychov? vlani v lete na festivale hned po konciku sa isiel s mojou kamoskou zhulit... tak kto je teraz prikladom? hm?

mno a tymto o Rytmusovi koncim... kazdy ma svoj nazor, ja ho nikomu neberem... a uvedomujem si aj to, ze mozno sa mylim... mozno ostatny maju viac pravdu jak ja Smile a kludne ma zbombardujte teraz minuskami ak vam to urobi dobre Smile
Rozdiel medzi egom, rytmusom a cistym je taky ze rytmus sa raz hra na to aky je tvrdy a inokedy sa zas hra na to aky je dobry, nepije, nefajci hlavna vec ze ma v songoch bacardi henesse marihuana, to je v tom, ego je v skutocnosti fakt uleteny ko*ot, huli a pije jak hovado, jedine co mu mozem vycitat su jeho reci o stoke, kedze je vo vate a nikdy nebol stoka a cisty ten si stale ide svoje, na nic sa nemusi hrat, je to typek z petrzalky ktory huli, namotava picky a o tom je aj jeho rap a to je jeden z dovodov preco mam jeho rap z tychto troch najradsej.
Murder_Inc
Star
Star

Podla mna su vsetci raperi zo Slovenska trapní, neviem im prist na chut. Nevyznam sa, mozno niektorí mali tvrdy zivot, ale podla mna najlepsi typci su raperi z Ameriky, kde oni si mozu dovolit rapovat o "gangsta" veciach, lebo oni to zazili. Drogy, zbrane, zabijanie po uliciach. Napriklad taky Bronx, kde je doteraz vysoka kriminalita a dalsie mesta.
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Ne nehodnotim to tak ako sa spravaju v sukromy... to je len ta vec ked je nejaky raper niekoho idolom... hlavne deti maju svojich idolou a snazia byt ako ten jeho hip-hopovy idol... Ja hodnotim tvorbu... Ak ma to daco do seba (hudba dobra+text dobry+dobra tema+dobry flow...cize kvalitne pocuvanie... a staci mi minimalne 2 veci aby v tom boli a uz to povazujem za dobry track) tak je mi jedno ci je to nejaky raper ako Rytmus, al. nejaky uplne neznamy s mojho okolia ktorych poznam... A kazdy fanusik hip-hopu ma aspon jedneho koho neznasa proste nemoze pocuvat, lebo sa mu to vzdy zhnusi... Ja napr. nemusim Supercroo... a ked ma byt z sk sceny tak je to Zverina... a to su len ty viacej znamy...
Napísať odpoveď