Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

no do oci som mu nekukal... ale hej... mlady, vysoky, kratke vlasy, celkom pivne brucho...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Maki napísal:lebo Lunter je prave vyhra.... :D:D
nahodou, este ze ma korene z Horehornu a par spolocnych znamych so mnou :oops:
btw: to ako si typol ze som ho mal? :)
//a ma kratke blond vlasy 8)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

jackb napísal:nahodou, este ze ma korene z Horehornu a par spolocnych znamych so mnou :oops:
btw: to ako si typol ze som ho mal? :)
//a ma kratke blond vlasy 8)
lebo autoskola Baca ma vraj furt dvojku Litva/Lunter.... :D:D a kedze som mal Luntera... :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Maki napísal:lebo autoskola Baca ma vraj furt dvojku Litva/Lunter.... :D:D a kedze som mal Luntera... :D
vtedz mal Litva dovolenku tak bol daky mlady casho miesto neho... som uz cakal ze ma z konstrukcie vyrazi
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Maki napísal:lebo autoskola Baca ma vraj furt dvojku Litva/Lunter.... :D:D a kedze som mal Luntera... :D
Nemajú stále týchto dvoch. Spolužiak robil pred dvoma týždňami skúšky a boli vraj nejaký iní. Jeden sa volal Bažant a druhý neviemako.
jackb to si aj ty chodil k Bačovi? :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Vesper napísal:Nemajú stále týchto dvoch. Spolužiak robil pred dvoma týždňami skúšky a boli vraj nejaký iní. Jeden sa volal Bažant a druhý neviemako.
jackb to si aj ty chodil k Bačovi? :D
hej, ved som to napisal hore vyssie...
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

môj najblbší zážitok v autoškole bol- skúšky.išla som ako posledná a tak som si musela odjazdiť celú predpísanú trasu sama.to bolo ok,nerobilo mi to taký veľký problém.ale bola som taká vystresovaná, že som prehliadla jednu stopku.a samozrejme ak prejdeš na stopku bez zastavenia-nespravil si to.na moje šťastie policajt mávol rukou a ani technickú časť mi nedal robiť.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Tak ma napadlo.. robím práve autoškolu... Za predpokladu, že mám práve jazdu s inštruktorom do niekoho by som sa vysekal - mal by som za to, ak by sa niekomu niečo stalo (chodec, posádka 2. auta) tresnoprávnu zodpovednosť ja, alebo inštruktor?
ydoodle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ydoodle »

Mateq napísal:Tak ma napadlo.. robím práve autoškolu... Za predpokladu, že mám práve jazdu s inštruktorom do niekoho by som sa vysekal - mal by som za to, ak by sa niekomu niečo stalo (chodec, posádka 2. auta) tresnoprávnu zodpovednosť ja, alebo inštruktor?
Zodpovednosť za takéto veci má inštruktor počas tvojich jázd a aj počas skúšky. Ak ideš napríklad na skúške do niečoho naraziť, on ťa NESMIE nechať tak a musí zasiahnuť do riadenia (čím si vlastne skúšku nespravil).
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ydoodle napísal:(čím si vlastne skúšku nespravil).
on mysli iba jazdy ...
ydoodle
Light Expert
Light Expert

Tomasko napísal:on mysli iba jazdy ...
Precitaj si moju prvu vetu... počas tvojich jázd a aj počas skúšky
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

mam taku otazku.. chcem si niekedy v lete spravit vodicak na motorku.. ked si ho budem robit, budem uz mat 21 rokov.. neviete ako je to s tymi kategoriami..? ja som si myslel, ze najprv si mozem spravit na <25kW a po nejakej dobe na >25kW.. ale podla tejto stranky, som to pochopil tak, ze ked mam 21, rovno si mozem spravit na >25kW
ydoodle
Light Expert
Light Expert

makaveli napísal:mam taku otazku.. chcem si niekedy v lete spravit vodicak na motorku.. ked si ho budem robit, budem uz mat 21 rokov.. neviete ako je to s tymi kategoriami..? ja som si myslel, ze najprv si mozem spravit na <25kW a po nejakej dobe na >25kW.. ale podla tejto stranky, som to pochopil tak, ze ked mam 21, rovno si mozem spravit na >25kW
Takze s tymi motorkami je to takto:
- 16 - 18 rokov: mozes si urobit vodicak na skupinu A1
- 18 - 21 rokov: mozes ist na skupinu A, pricom mas obmedzenie na vozidla s vykonom nepresahujucom 25 kW
- 21 (20) - ... rokov: mozes robit skupinu A na vozidla presahujuce 25 kW; tych 20 rokov je tam preto, ze ak si urobis vodicak na A (s obmedzenim) v 18tke, tak podla vyhlasky mozes po 24 mesiacoch ziskat opravnenie uz bez obmedzenia (to je to "preukazanie sposobilosti" - staci jazdit a neprist o vodicak), takze teoreticky uz v 20tke...
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

takze v 21ke si mozem spravit rovno vodicak na motorku bez obmedzenia bez toho aby som mal predtym vodicak (prax) na motorku do 25kW .. ?
ydoodle
Light Expert
Light Expert

makaveli napísal:takze v 21ke si mozem spravit rovno vodicak na motorku bez obmedzenia bez toho aby som mal predtym vodicak (prax) na motorku do 25kW .. ?
Presne tak.
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

Fabo napísal:Aspon nejaky posun... ale stejne dufam ze sa tomu vyhnem... stejne profesionalni zchranari davaju vacsinou radu volat okamzite 112 a pokial mozno nic nerobit
To je riadna blbost, ze nic nerobit ! Ja som kurz prvej pomoci uspesne absolvoval a nebolo tam nic spomenute ze nemas nic robit, preco su asi kurzy prvej pomoci povinne preto aby si sa naucil vytukat 112 ? To je uplna somarina, pretoze ak ma niekto prerezanu zivotne dolezitu tepnu a vali sa z nej krv tak sa niekolko minut vykrvaca povedz mi aka batmenovska santika ti pride za 1-2 minuty od ohlasenia ? Ak by si mal stat a nic nerobit je to nahovno, zomieraju ludia ani nevies co im je ked nic nebudes robit, len cakat kym pride pomoc. Zato ti hrozi aj trest ze si neposkytol potrebnu prvu pomoc a minimalne na 3 roky. Takze ak to neohrozuje tvoj vlastny zivot si povinny poskytnut zranenemu amatersku prvu pomoc ci vies ju posyktovat alebo nie, musis robit vsetko preto aby ten dotycny prezil. A cudujem sa vyroku, ze profesionaly radia nic nerobitm to je viac nez smiesne. :?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Zdravím. Neviem kde inde sa to pýtať...
Dlhšiu dobu vedieme s ocom diskusiu na tému prera´dovanie. Mňa v autoškole učili, že keď vhcádzam napríklad do obce (povolená 60) a ja mám zaradenú päťku a idem 90, tak mám preradiť do štvorky a nechať to motorom zbrzdiť. To isdté platí aj keď potrebujem znížiť rýchlosť - nebrzdiť prevádzkovou brzdou ale radením. Otec tvrdí opak - najprv brzdiť a potom zaradiť nižší stupeň. Aké sú výhody / nevýhody daných spôsobov? Predom vďaka. :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pri podradovani v vyssich rychlostiach tym mas nulovu spotrebu a ja osobne si podradujem do 4. a dobrzdujem motorom. Ked brzdis takymto sposobom tak trosku viac opotrebovavas spojku ... ale su to velmi male hodnoty.
Pri zbrzdeni brzdami zase opotrebovavas brzdove oblozenie ... Ale fakt vec vkusu.
Zas poznam cloveka ktory VZDY robi nudzovy manever ... skoci po brzdach a po spojke zaroven ... nikto nevie naco to robi ale dobre.
Cize rozhodni sa ty ... ja kedze mi Diesel velmi dobre brzdi motorom tak vacsinou brzdim podradovanim.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Oco je pravdepodobne odchovany na karburatorovych motoroch, ktore ak som teda spravne pochopil spotrebovali menej paliva pri jeho sposobe. Dnesne striekacky su inteligentne, v otackach bez plynu nepustaju ziadne palivo. Teda s modernym autom je lepsie brzdit motorom, lebo ak aj neusetris viac paliva, tak usetris brzdy.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Fabo napísal:Oco je pravdepodobne odchovany na karburatorovych motoroch, ktore ak som teda spravne pochopil spotrebovali menej paliva pri jeho sposobe. Dnesne striekacky su inteligentne, v otackach bez plynu nepustaju ziadne palivo. Teda s modernym autom je lepsie brzdit motorom, lebo ak aj neusetris viac paliva, tak usetris brzdy.
niekolko paliva musi motor vstrekovat kedze by asi takzo pracoval bez paliva...
Napísať odpoveď