Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Jelko4
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Nafta

Príspevok od používateľa Jelko4 »

kupujeme nove auto a nas mechanik nam poradil tankovat tu drahsiu naftu pretoze tvrdi ze sice aj ked je o 5 korun drahsia cena na 100km sa vyrovna pretoze spotreba sa znizi.Mate neake skusenosti s obydvomi naftami???My urcite vyskusame obydve a vysledok sem napisem...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ano, mal pravdu, rozdiel tam je, ale s tou navratnostou je to uz horsie. tak isto ako pri chiptuningu ti firma zabezpeci, ze to auto bude silnejsie a bude menej zrat, tak isto je to aj pri tom diesli. ALE! vo vacsine pripadov reklamuju sedlaci, ze po nacipovani to auto akosi viac zerie, dymi, smrdi... lenze zakonite ked to auto ide lepsie tak mu aj viac nakladaju. v zmluve pritom maju napisane, ze auto bude mat nizsiu spotrebu ALE pri beznej jazde.
cize, tak isto pri tom diesli ti garantuju "vyssi vykon" a nizsiu spotrebu ale pri normalnej jazde. ak ti auto pojde lepsie a ty mu zacnes nakladat, spotrebu neznizis. druha vyhoda je, ze zaroven menej namahas motor, menej zanasas palivove trysky... imho je kvalitnejsia, cistejsia a aj lepsia a ak mate peniaze na to aby ste ju pravidlene tankovali, hor sa do toho :wink:
Jelko4
Light Professional
Light Professional

a este sa zevraj znizi aj hlucnost motora...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to uz ide ruka v ruke s ostatnymi faktormi, hlucnost, dymivost, spotreba, opotrebovanie...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Imho spotreba sa nezlepsi az o 1/9, ci kolko to je navysenie k cene normal nafty. Na kultivovanosti to mozno kusok prida, ale hlavne ti tie aditiva precistia motor. Ja by som to do auta nelial furt, ale raz za cas sa oplati dat 2-3 nadrze hned po sebe.
Jelko4
Light Professional
Light Professional

praveze bud stale alebo vobec.dve,tri nadrze nepomozu...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Netrep:) Cistenie motora od usadenin je zbytocne robit stale, ked nebudu usadeniny, tak sa nebude mat co cistit. A hlavne za tie prachy navyse ... Schvalne si skus tu spotrebu, ci bude o tolko lepsia /aj ked to je subjektivne, lebo na kazdu nadrz odjazdis inu trasu/. Ale neplac potom, ze si zaplatil zbytocne navyse prasule. Keby to bolo o korunu drahsie, cert to vezmi, ale o 5 Sk na liter ti to absolutne nevrati.
bozz
Expert
Expert

Príspevok od používateľa bozz »

Pracuejm v tejto oblasti a viem ze naftou pohanane auta ti pojdu aj na slnecnicovy olej ale pokial ti mozem poradit tak by som volil obycajnu naftu a dodatocne by som si kupil aditivum - prisadu. Doporucujem ceske aditivum VIF. Test ktory moje tvdenie iba potvduje:
Test aditiv http://www.petrol.cz/download/Test_aditiv.pdf
Jelko4
Light Professional
Light Professional

natankujem za 2000sk obycajnej nafty a uvidim na kolko km mi vydrzi,potom natankujem ze 2000sk drahsej nafty a uvidim kolko km mi vydrzi.Vysledok sem potom napisem.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to mas zbytocnu namahu, ako tu bolo pisane, ten rozdiel by si pocitil iba ak by si spravil tu istu trasu za tych istych podmienok: rovnake mnozstvo paliva, sposob jazdy, trasa, zatazenie a poveternostne podmienky :wink:
Jelko4
Light Professional
Light Professional

nevadi,aj tak to skusim :wink:
wnemone
Novice
Novice

Príspevok od používateľa wnemone »

Pri kvalitnejsej nafte nejde len o hlucnost dymivost a podobne, najchulostivejsia cast celeho systemu su trysky .... ked sa tie zaseru tak mas pekny cash z vrecka na vymenu .... uz len preto je dobre bud davat aditivum, alebo kupovat lepsiu naftu (skor by som povedal casto kontrolovanu), ja ma dobre skusenosti so shell , ta drahsia je uz aj aditivovana ...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ake auto idete kupovat?

btw. pri zabehu auta nie je vyssia spotreba nafty (ako napr aj oleja) ?
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Jelko4 napísal:natankujem za 2000sk obycajnej nafty a uvidim na kolko km mi vydrzi,potom natankujem ze 2000sk drahsej nafty a uvidim kolko km mi vydrzi.Vysledok sem potom napisem.
Este porozmyslaj nad tym co si napisal, ked kupujes drahsiu naftu tak zaplatis viac za ten isty objem ako pri lacnejsej, takze keby si to spravil tak ako pises, tak zakonite na lacnejsiu naftu mas vacsi dojazd.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

pri konstantnej spotrebe by platilo to, co pises
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

Ano mam s tym skusenosti je to dobry oblb na ludi jeden druh nafty je lacnejsi a ked natankujem napr.10l tak mi ukazuje spotrebu 6,5 l /100km, ale ked natankujem tej drahsej napr. 10l tak mi ukazuje spotrebu 6l / 100km.A po prepocitani prejdete rovnako,lebo ked dame lacnejsej tak jej treba viac a ked dame drahsej tak jej treba menej.
smejo
Addict
Addict

v nadrzi mas cidlo co ti rozoznava druh paliva a podla toho vypocitava udaje ci ako mam tomu rozumiet? :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to riesi riadiaca jednotka :wink: podla stylu jazdy, zataze,... ti to prehodnoti v palubnom pocitaci
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hlavne nezacnite vytahovat ine otacky pri rovnakej rychlosti ako pri rovnakej diskusii kdesi inde...

"Mne Fabia na Normal ide 100 na 2750 otackach a s V-Power na 2300"

:D
smejo
Addict
Addict

Kibo napísal:to riesi riadiaca jednotka :wink: podla stylu jazdy, zataze,... ti to prehodnoti v palubnom pocitaci
to bola ironia ;)
precitaj si, co napisal "Lyson2580q", reagoval som na neho, pretoze ten "oblb", ktory popisuje je celkom logicky a zaroven (podla toho, co som sa tu docital) je to aj ucelom toho paliva (vyssia cena vs. nizsia spotreba/setrnost voci motoru)

cize v idealnom pripade by som za rovnaku sumu kupil menej nafty, na ktoru vsak prejdem rovnaku vzdialenost ako s vacsim mnozstvom lacnejsejm, + motor bude mat vyssiu zivotnost (?taktiez menej emisii?)
Napísať odpoveď