Závislosť od online hier

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Závislosť od online hier

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Kedysi som tu cital Sheepov prispevok s podobnou temou ale neviem ho najst a aj tak ide len o podobny problem.
V poslednej dobre vobec uz nehravam single player hry...nebavi ma to...som clovek ktory si hned chce pokecat o svojich zazitkoch z hry pripadne ich hned zazit s kamaratom/mi.
Urobil som prvy krok...stiahol som si WoWko..ha hra sa zacala...
Presedel som nad tym cele prazdniny...naexpil tak 62 lvl..hral som rekreacne nepohltilo ma to tak ako keby som hral na offiku...sranda bola aj v tom ze ked uz zacala skola tak som to jednoducho odstrcil a venoval sa uceniu.
Horsie to bolo ked prisiel offik..raidovanie do noci...zhorsil sa prospech atd...ale to som si uz povedal dost a dalej som zan neplatil (po dalsie chybali mi ludia z freecka).
Tak som opat zacal hrat na free....myslim ze som tam len kecal...bezucelne...tak som zacal cheatovat a robit hovadiny aby som si vybavil BAN :D . WoWko som odinstaloval a bol klud na par mesiacov....
No po par mesiacoch som opat zacal hrat na druhom freecku kde sme s kamaratmi presli...server vsak presiel WIPOm a mi na rychlo naexpeny sme stratili chut hrat....nasledoval opat delete wowka :D
Ale problem je v tom ze ked mam chvilu cas tak a chcem si daco zahrat tak prve co mi napadne je wowko... (ano znie to chorobne) lebo neviem co ine hrat :D ....je tam az prilisna interaktivita....a chce to cas...na to aby som si uzil raid musim naexpit..popri tom robit profesie atd...
Clovek sa nedokaze ovladnut...robi to mechanicky quest po queste a chce byt len 70 aby si uzil prave PvE a PVP...
Teraz som sa dal s kamaratom na drahu L2...kedze ide len o mobovanie a hrame na vyssich ratoch tak to asi nebude take hrozne (ine ovladanie,pribeh atd)...ale stale to nieje WoWko...

Nemyslim si ze som az taky zavislak....ale...no neviem uz ako sa vyjadrit...

Neziadam vas o rady...iba o vas nazor a pohlad na vec...dakujem :)

Pripadne sa mozeme bavit vo vseobecnosti o tomto probleme
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Ako dlho hras WoW? No ja osobne si myslim ze prechod na L2 v tvojej zavislosti az tak vela nezmeni pretoze je to MMORPG taktiez.

Ano mas pravdu je to tazke, WoWko som sice naposledy hral v nedelu ale obcas ma hne myslienka "ale by som to zahral".
Dalej by som sa spytal ci vedies moc asocialny zivot a ci na kompe okrem WoWka robis nieco ine.
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Sheep poviem ti to takto..som ako ty...
Vediem polo asocialny zivot...ano mam kamaratov...stretavame sa ale o com sa bavime ? O WoWku...
L2 je MMORPG ale uplne odlisne....viac akcne a strategicke...nieje to proste WoW...tich co WoWko pohltilo a skusali nieco ine tak vedia o com hovorim...

Samozrejme chodim na rozne akcie AnimeCon, SlavCon,LARPs,ComicsSalon etc...ale kto nezazil nikdy nepochopi...
Sheep
Addict
Addict

No ak kamaratov mas tak ked sa bavite o WoWku obohacuje ta to dostatocne? Alebo stojis a pasivne pocuvas? Pripadne ak tento nekonecny pokec o nekonecnej hre ta nezaujima tak naviaz aj na inu temu, neverim ze vsetci ste na WoW natolko zavisli zeby ste sa nebavili o niecom inom.
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Sheep napísal:No ak kamaratov mas tak ked sa bavite o WoWku obohacuje ta to dostatocne? Alebo stojis a pasivne pocuvas? Pripadne ak tento nekonecny pokec o nekonecnej hre ta nezaujima tak naviaz aj na inu temu, neverim ze vsetci ste na WoW natolko zavisli zeby ste sa nebavili o niecom inom.
Normalna diskusia...vymena nazorov...bavime sa o novych patchoch,pribehu,knihach...wow hackingu...skusame a testujeme...ale stale ide o WoW...
Ano bavime sa aj o niecom inom...ale stale je to len dialog...nikdy to nieje "ideme von" nemam partiu s ktorou by som si niekde isiel sadnut atd atd...neviem...ale podvedome potom ani netuzim...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ked po tom netuzis a si spokojny s tym ako zijes, tak v com je problem?
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Ze tu stale existuje ten vtieravy pocit...
Priklad: Pozeram telku a nudim sa kedze nic nieje...tak si pomyslim aha dnes by som si dal taky AhnQuiraj raid ( :lol: )...nemam ani wowko ani naexpene..ale furt je tu ta chut si to nainstalovat a zacat hrat od znovu..mechanicky naexpit a ist raidovat...
Proste je to ako ked je niekto zavisli od diskusie na hojkovi...(priklad)...stale klika v nejakych casovych intervaloch ci sa objavi nova tema alebo odpoved/reakcia na novy post...ked uz ma toho dost vybavi si BAN(dobry vnutorny pocit ze pre seba daco spravil :-/ ) a o tri dni uz je opat na fore cez proxy s inym nickom...
Sheep
Addict
Addict

Zavulon napísal:Normalna diskusia...vymena nazorov...bavime sa o novych patchoch,pribehu,knihach...wow hackingu...skusame a testujeme...ale stale ide o WoW...
Ano bavime sa aj o niecom inom...ale stale je to len dialog...nikdy to nieje "ideme von" nemam partiu s ktorou by som si niekde isiel sadnut atd atd...neviem...ale podvedome potom ani netuzim...
No az kecate stale len o WoW a nemate potrebu aj o niecom inom tak nevidim v tom problem, v podstate asi ti nic nechyba ked mas kamosov a vsetkych vas bavi to iste tak to robte, nie je dovod to menit. Pokial by ta nieco okrem WoW zaujimalo na diskusiu tak urcite aj otom by ste sa bavili.
t0m4s3 napísal:Ked po tom netuzis a si spokojny s tym ako zijes, tak v com je problem?
podla mna chce vediet ako sa zbavit tych zozieravych pocitov zeby hral WoW :wink:
sKoReC
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sKoReC »

Zavulon : Nájdi si takú činnosť čo by odpútala od myslenia na WoW. Na tvojom mieste by som začal pravidelne športovať, každý deň. Pozri sa vonku, slnko svieti, oteplieva sa tak si zober nejaké topánky na behanie a daj si kolečko, dve okolo mesta, aj zabudneš čo je to WoW.

IMHO nie je to veľmi normálne ani zdravé baviť sa iba o hrách.
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Praktikujem historicky serm...isto vies aka tam je sorta ludi.....gameri.. :?
edit: Vidim ze tuto temu cita Gangy...vychovne neprosim si BAN na lamkach :D
Sheep
Addict
Addict

Zavulon napísal:Praktikujem historicky serm...isto vies aka tam je sorta ludi.....gameri.. :?
tak myslim ze daleko od WoWka nemas, aj ked mi to pride ako dost zajimave hobby :wink: no neviem ci sa tam ucite nejake techniky boja alebo skusate to co sa da vo WoW
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Sheep napísal:tak myslim ze daleko od WoWka nemas, aj ked mi to pride ako dost zajimave hobby :wink: no neviem ci sa tam ucite nejake techniky boja alebo skusate to co sa da vo WoW
Normalny historicky serm chlape ...niesom az taki blazon ako sa prezentujem :lol:
sKoReC
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Tak začni trebárs do plavárne chodiť alebo do posilovne, poprípade choď behať alebo opráš bicykel a korčule a ide sa von... Alebo si prenajmi s kamošmi halu alebo umelú trávu na hodinku dve a zahrajte si fotbálek.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

nejaky podobny problem som mal aj ja, ked som hral Runescape. Teraz vas prosim neporovnavajte tuto hru s hocicim inym... proste bolo to mmorpg, ktore som hral okolo 2 rokov a dost ma to pohltilo. Tiez som sa nevedel o nicom inom bavit, ale potom, ked postupne kamosi s ktorymi som zacinal hrat uz s tym prestali, tak aj pre mna to stracalo zmysel, nebolo to to co predtym. Teraz uz par rokov potom spominam na tu hru a hovorim si, ze to bola pecka, ale vobec ma to nelaka si ju znovu zapnut. mam dobru partiu kamosov, s torymi sa bavime o comkolvek...
Cize podla mna to staci nechat tak, a casom prides na ine myslienky. aj Wowko ta raz prestane bavit a prestane bavit aj tvojich kamosov (aj ked sa ti to mozno teraz nezda, ja som si bol napriklad na 99% isty ze ked zacnem chodit na vysku tak ze budem tam mat cas a chut hrat RS ale veci sa maju inac :-P) .
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

takže ja na šťastie niesom závislý na online hrách ale zato moj brat je..
začalo to v podstate hned vtedy jak sme sa dostali k internetu...maly sme slabsi net a od niekoho sa dozvedel o hre Runescape..po par dnoch sa z neho stal totalny zavislak..jak prišiel zo školy odhodil tašku sadol za komp a išiel drtiť až do kym nešiel spať..takto to trvalo dosť dlho..mesiace..v škole bolo tiež par typkov ktory hravali tuto debilinu..cely čas sa bavili o tom ako rychlo naexpia a bla bla...kedze sme mali dobrych kamaratov tak sme ho po istom čase vytiahli von...prestaval to hravať a bolo to trochu lepšie..potom sme sa presťahovali...dali sme si lepší internet začal hrávať wowko..na začiatku som to hraval aj ja..najpr to bolo len tak že questy a tak..potom si začal všímať tých ostatných hráčov ktorý mali vtedy 60lvl max.. samozrejme že sme chceli byť takistý proste rýchlo sme začali expiť..na serveri bola možnosť poslať sms ktorá bola spoplatnena sumou cca40sk a oni ti potom zvysil level....začal posielať tieto smsky...niekedy od mamy/otca potom od kamaratov v škole..ktorý o tom samozrejme nevedeli..po určitom čase dosial max level teraz je to 70..začali nekonečné dni ked tiež prišiel domov a hned začal drviť nepohol sa od kompu..iba na záchod a najesť sa...toto trva už vyše roka od kedy sme tu...za ten čas bol možno vonku 2krát...to je maximum je totalne zavisli a nevie si to priznať...ja by som bol možno taký istý keby som si nenašiel frajerku...bola z mesta..ja byvam 3km od mesta tak neni problem aby sme kazdy den boli spolu...samozrejme sme spolu chceli byt co najcastejsie...kazdy den som zacal chodit von..mna to omrzelo asi po mesiaci ked som si nasiel inu zabavku ako je wowko...vdacim zato mojej laske...odvtedy si na wowko ani nespomeniem a som stastny ze som s nou..zacal som zit :)
to iste sa vsak nedá povedať dennodenne mysli len na wowko na eventy a podobne..na serveri je hadam najväčší zavislak ma niekolko lvl70..teraz ho lutujem lebo sa stale chova ako maly chlapec..je odo mna o rok mladší ale mame uplne ine nazory na svet je uplne iný,detský..pravda je aj to že ma neznáša..neviem prečo je taký..ale pohrda mnou..ja som sa vzdy snazil bat k nemu mily a tak...ale raz som si tiez povedal...tak bolo toho dost...ma slaby prospech v škole,prepada z angliny,nemá kamarátov a samozrejme prišiel o brata...teraz si to tak neuvedomuje ale je na mna naviazyny jak hovado aj ked si to nechce priznať...dokonca ked sa ho mama pytala že kam chce ist na strednu povedal že tam de ja...a to hadam ani nevedel kam chcem ist.....to by bolo asi všetko..čo som tým chcel povedať...nájdi si prosím ťa inú činnosť ktorej sa budeš venovať naplno a nebudeš mysliet na wowko...najlepšia možnosť aspon pre man teda je frajerka...odkedy som s nou niesom zavisly na kompe ale na nej..to je hadam mensie zlo :)
popripade sa skus venovať inej činnsoti..alebo hre..wowko zahod a ked tak nainstaluj si nejakú singleplayerovku ktorú ked prejdeš prestane ta pravdepodobne baviť..nepokaz si život takýmito hrami..viem o čom hovorím..sedi to vo vedlajšej izbe :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ked mas vtieravy pocit zahrat si WoW, no tak si ho zahraj, brani ti nieco?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

t0m4s3 napísal:Ked mas vtieravy pocit zahrat si WoW, no tak si ho zahraj, brani ti nieco?
Tak to by si mu radiť nemal, keďže spomínal, že keď to začne hrať, tak s tým nevie prestať a stále myslí iba na WoW...ja mám tiež spolužiaka, čo to drtil hádam 2 roky v kuse, ale myslím, že už ho to tiež prešlo - už bolo aj načase, keď má 17 rokov :) no ale to tiež s ním nebola iná debata...keď som sa ho opýtal, čo bude robiť po škole, tak odpoveď bola vždy "Budem drtiť Wow - ko"...možno je aj šťastie, že som to nikdy nehral :wink:
sKoReC
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Ked mas vtieravy pocit zahrat si WoW, no tak si ho zahraj, brani ti nieco?
Bráni mu v tom (asi) svedomie.
Sheep
Addict
Addict

Pilifo napísal:Tak to by si mu radiť nemal, keďže spomínal, že keď to začne hrať, tak s tým nevie prestať a stále myslí iba na WoW...ja mám tiež spolužiaka, čo to drtil hádam 2 roky v kuse, ale myslím, že už ho to tiež prešlo - už bolo aj načase, keď má 17 rokov :) no ale to tiež s ním nebola iná debata...keď som sa ho opýtal, čo bude robiť po škole, tak odpoveď bola vždy "Budem drtiť Wow - ko"...možno je aj šťastie, že som to nikdy nehral :wink:
ani nezacni :D
Opak napísal:takže ja na šťastie niesom závislý na online hrách ale zato moj brat je..
začalo to v podstate hned vtedy jak sme sa dostali k internetu...maly sme slabsi net a od niekoho sa dozvedel o hre Runescape..po par dnoch sa z neho stal totalny zavislak..jak prišiel zo školy odhodil tašku sadol za komp a išiel drtiť až do kym nešiel spať..takto to trvalo dosť dlho..mesiace..v škole bolo tiež par typkov ktory hravali tuto debilinu..cely čas sa bavili o tom ako rychlo naexpia a bla bla...kedze sme mali dobrych kamaratov tak sme ho po istom čase vytiahli von...prestaval to hravať a bolo to trochu lepšie..potom sme sa presťahovali...dali sme si lepší internet začal hrávať wowko..na začiatku som to hraval aj ja..najpr to bolo len tak že questy a tak..potom si začal všímať tých ostatných hráčov ktorý mali vtedy 60lvl max.. samozrejme že sme chceli byť takistý proste rýchlo sme začali expiť..na serveri bola možnosť poslať sms ktorá bola spoplatnena sumou cca40sk a oni ti potom zvysil level....začal posielať tieto smsky...niekedy od mamy/otca potom od kamaratov v škole..ktorý o tom samozrejme nevedeli..po určitom čase dosial max level teraz je to 70..začali nekonečné dni ked tiež prišiel domov a hned začal drviť nepohol sa od kompu..iba na záchod a najesť sa...toto trva už vyše roka od kedy sme tu...za ten čas bol možno vonku 2krát...to je maximum je totalne zavisli a nevie si to priznať...ja by som bol možno taký istý keby som si nenašiel frajerku...bola z mesta..ja byvam 3km od mesta tak neni problem aby sme kazdy den boli spolu...samozrejme sme spolu chceli byt co najcastejsie...kazdy den som zacal chodit von..mna to omrzelo asi po mesiaci ked som si nasiel inu zabavku ako je wowko...vdacim zato mojej laske...odvtedy si na wowko ani nespomeniem a som stastny ze som s nou..zacal som zit :)
to iste sa vsak nedá povedať dennodenne mysli len na wowko na eventy a podobne..na serveri je hadam najväčší zavislak ma niekolko lvl70..teraz ho lutujem lebo sa stale chova ako maly chlapec..je odo mna o rok mladší ale mame uplne ine nazory na svet je uplne iný,detský..pravda je aj to že ma neznáša..neviem prečo je taký..ale pohrda mnou..ja som sa vzdy snazil bat k nemu mily a tak...ale raz som si tiez povedal...tak bolo toho dost...ma slaby prospech v škole,prepada z angliny,nemá kamarátov a samozrejme prišiel o brata...teraz si to tak neuvedomuje ale je na mna naviazyny jak hovado aj ked si to nechce priznať...dokonca ked sa ho mama pytala že kam chce ist na strednu povedal že tam de ja...a to hadam ani nevedel kam chcem ist.....to by bolo asi všetko..čo som tým chcel povedať...nájdi si prosím ťa inú činnosť ktorej sa budeš venovať naplno a nebudeš mysliet na wowko...najlepšia možnosť aspon pre man teda je frajerka...odkedy som s nou niesom zavisly na kompe ale na nej..to je hadam mensie zlo :)
popripade sa skus venovať inej činnsoti..alebo hre..wowko zahod a ked tak nainstaluj si nejakú singleplayerovku ktorú ked prejdeš prestane ta pravdepodobne baviť..nepokaz si život takýmito hrami..viem o čom hovorím..sedi to vo vedlajšej izbe :D
ano mas pravdu ale zeby som 2x za rok vysiel vonku, no to potom niesom zavisly :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Kazdeho ho to po chvili omrzi. Pokial sam nechce neskonci. Pokial neskonci - je to troska, ktora zrejme chce mat taky zivot ako ma a jedine na co sa zmoze je plac ako sa ma zle. Tym nemyslim tuto konkretnu situaciu, ale vseobecnu rovinu. Ak nie si vo veku, kedy by si mal uz uvazovat o vysokej skole a osamostatneni sa, tak hraj kolko mozes, neskor uz na to cas mat nebudes ;-)
Napísať odpoveď