co myslite ako je v dnesnej dobe dolezita vysoka skola? ak sa niekto chce venovat povedzme pocitacom tak vacsina pracovnych ponuk ani nevyzaduje vysoku skolu, u vacsiny staci maturita+odborne vedmosti v danej oblasti a da sa zarobit velmi slusne aj bez vysokej skoly
Neviem, podľa mňa má VŠ už skoro každý, a preto ak si má zamestnávateľ vybrať, vyberie si niekoho s tou VŠ. Podľa mňa to nie je na zahodenie, nikdy nevieš, či v budúcnosti nebudeš potrebovať a práca, ktorá sa ti teraz môže zdať výhodná a nepotrebuješ na ňu VŠ môže byť o pár rokov pasé a ďalšiu podobne výhodnú už bez VŠ nemusíš zohnať a potom si môžeš nadávať, že si si tých pár rokov ešte neodštudoval...
bolek napísal:Neviem, podľa mňa má VŠ už skoro každý, a preto ak si má zamestnávateľ vybrať, vyberie si niekoho s tou VŠ. Podľa mňa to nie je na zahodenie, nikdy nevieš, či v budúcnosti nebudeš potrebovať a práca, ktorá sa ti teraz môže zdať výhodná a nepotrebuješ na ňu VŠ môže byť o pár rokov pasé a ďalšiu podobne výhodnú už bez VŠ nemusíš zohnať a potom si môžeš nadávať, že si si tých pár rokov ešte neodštudoval...
to je pravda, ale opat plati co lenivost alebo sikovnost, navyse pocas vysky mozes kedykolvek vypadnut alebo natrafis na takeho ucitela, ktory ta nic nenauci alebo rovno sa ti bude snazit cestu skolou stazit, aj ked na skodu to opravdu nie je
jackb napísal:moznost 3. dufam ze za mesiac a par tyzdnov sa to zmeni na moznost cislo 2.
vysku... clovek s titulom sa myslim uplatni o dost lahsie ako bez neho... najma ja kedze koncim gympel tak to je dost dolezite... takze tak asi... uvidime ako vyda...
zatial studujem, budem este 4 roky a po strednej zvazim, ci pojdem na vysku, alebo nie. no skor by som siel niekde pracovat... ucenie ma nebavi a som ochotny driet ako kon
ja studujem, 3. rocnik obchodnej akademie, ale na VS sa urcite chystam, aj kvoli spokojnosti rodicov, aj kvoli buducemu uplatneniu a aj kvoli tomu, ze zatial mi robota nevonia a som toho nazoru, ze skolsky zivot je jednoznacne lepsi ako ten pracovny
Ti co maju VS tvrdia, ze je strasne dolezita a bez nej si uplne strateny. Ti co nemaju VS tvrdia, ze aj bez VS sa da presadit a spravit kariera - vid. vyssie spominane odborne vedomosti a prax, ktoru studiom ani nijak inak neziskas. Nech si clovek vyberie co chce. Kludne mozes byt aj s VS na podpore a bez nej prachac ...
Život je škola sám o sebe ale keď sa už pýtaš som si naschvál vybral dakúsi ťažkú manuálnu prácu(brigádu) na odreágovanie od PC (a po prázdninách zase bude sranda).
No, po skončení strednej školy som sa nejaký čas venoval zarábaniu peňazí a keďže si už dokážem zafinancovať svoj životný štandard, tak sa venujem popri zarábaniu peňazí aj zvyšovaniu svojho vzdelania v odbore ktorý ma baví.
študujem na UniZ-e, zatiaľ je to pohoda a baví ma to. A ak by som mal tu možnosť šiel by som tam znovu, lebo so strednou školou toho dnes veľa nenamútim. Internat a stravu si platím sám, takisto aj večerné vychádzky . S cestovným a podobnými vecami mi pomáhajú rodičia, lebo dochádzam z ďaleka (350km) . A samozrejme pracujem ak sa to dá nazvať, ale len brigády 1-max. 2 do týždna počas školy.