Hmyz ako potrava budúcnosti
Hmyz ako potrava budúcnosti
V telke som videl dokumentárny serial, kde okrem iného hovorili o nutričných hodnotách hmyzu (muchy, červy), výhodách jeho konzumácie.
Odborníci sa tiež zhodli, že hmyz môže byť neoceniteľnou stravou v budúcnosti vzhľadom na vzrastajúcu populáciu.
-Zaujímalo by ma, čo si myslíte o konzumácii hmyzu a červov. Skúšali ste to/ochutnali by ste placky z múch alebo pyré z červov?
Viete si predstaviť hmyz ako hlavný pokrm na jedálničku? Je to podľa Vás pokrok civilizácie alebo narušený potravový reťazec?
Odborníci sa tiež zhodli, že hmyz môže byť neoceniteľnou stravou v budúcnosti vzhľadom na vzrastajúcu populáciu.
-Zaujímalo by ma, čo si myslíte o konzumácii hmyzu a červov. Skúšali ste to/ochutnali by ste placky z múch alebo pyré z červov?
Viete si predstaviť hmyz ako hlavný pokrm na jedálničku? Je to podľa Vás pokrok civilizácie alebo narušený potravový reťazec?
jasne.. dalo by sa keby to spravili tak ako napisal kolega nadomnou..
keby tam vidim nejake kridielka alebo ze to na mňa pozera tymi spatnymi ocami tak by som asi dlho pri tom nevydrzal..
no a vyhoda je, ze hmyzu je vela tak sa ujde kazdemu
este som to nevyskusal ale ked som zase ja videl nejake dokumentarne serialy tak to tam ani nejak nezakryvali.. tam mal nejaku panvicu a mal ich tam asi 200 .. tak by to neslo
keby tam vidim nejake kridielka alebo ze to na mňa pozera tymi spatnymi ocami tak by som asi dlho pri tom nevydrzal..
no a vyhoda je, ze hmyzu je vela tak sa ujde kazdemu
este som to nevyskusal ale ked som zase ja videl nejake dokumentarne serialy tak to tam ani nejak nezakryvali.. tam mal nejaku panvicu a mal ich tam asi 200 .. tak by to neslo
na skautskom tabore uz dost davno sa nechal moj brat nahovorit na konzumaciu kobilky v orieskovej cokolade(roztopili sme cokoladu a tam trocha povarili uz mrtvu kobilku)...brat vravel ze to bolo celkom fajne, ale nasledne na to dostal kvalitnu sracku
...nastastie stihol dojst na latrinu
Ponaucenie je jasne a preto som zatial proti konzumacii hmyzu(aspon tych spominanych kobiliek)
Ponaucenie je jasne a preto som zatial proti konzumacii hmyzu(aspon tych spominanych kobiliek)
na biochemke sme mali prave taketo veci o vyzive buducnosti, predpoklada sa, ze to bude podobne ako so sojou: ked jes sojove maso, tiez nevies ze je to soja (teda vies, ale chapeme sa). takze ak take nieco bude, budu zo specialne chovaneho hmyzu extrahovane proteiny a z nich potom robene potraviny.
ale inak som este neochutnal, nemam v najblizsej buducnosti v plane. a btw, smazene kobylky chutia ako hranolky (vraj)
ale inak som este neochutnal, nemam v najblizsej buducnosti v plane. a btw, smazene kobylky chutia ako hranolky (vraj)
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
čítal tu niekto od Kulhánka Stroncium? Tam je hmyz, najmä šváby bežná súčasť našej potravy... Nový švábík...
ak bude hmyz len ako zdroj proteínov, nebudeme ho jesť celý, tak prečo nie? V príročkách pre prežitie sa bežne uvádzaj räzne larvy, pandravy, chrobáky...ako vhodné náhražky potravy v núdzových podmienkach. Tak ak bude budúcnosť dosť kritická, prečo nie? A ona kritická bude, lebo už teraz sa obrovské územia pôvodne určené pre pestovanie jedla menia na územia pre pestovanie biopaliva...nechcem tu rozviesť offtopic, ale biopalivá nemám rád, lebo je to len veľký byznis a pre prírodu je to prd platné (aj tak sa z neho produkuje CO2, je drahé, kvôli nemu ľudia nemajú čo jesť...).
ak bude hmyz len ako zdroj proteínov, nebudeme ho jesť celý, tak prečo nie? V príročkách pre prežitie sa bežne uvádzaj räzne larvy, pandravy, chrobáky...ako vhodné náhražky potravy v núdzových podmienkach. Tak ak bude budúcnosť dosť kritická, prečo nie? A ona kritická bude, lebo už teraz sa obrovské územia pôvodne určené pre pestovanie jedla menia na územia pre pestovanie biopaliva...nechcem tu rozviesť offtopic, ale biopalivá nemám rád, lebo je to len veľký byznis a pre prírodu je to prd platné (aj tak sa z neho produkuje CO2, je drahé, kvôli nemu ľudia nemajú čo jesť...).
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Keď sme boli deti, tak sme jedli surové koníky na lúke, len sme im odrhli nožičky, krídelká a hlavičku. Teraz by som mala asi problém mu tú hlavičku aj odtrhnúť, nie to ešte zjesť. Ale vraj napr. také múčne červy vyzerajú presne ako slané tyčinky a keď do cesta pridáš zomletý usušený hmyz, tak to tam vraj ani nepocítiš a je to vraj veľmi zdravé, ako je tu písané. Ja osobne by som s tým mala asi problém to jesť...
ze v priruckach na prezitie, si ma pobavilStoporko napísal:čítal tu niekto od Kulhánka Stroncium? Tam je hmyz, najmä šváby bežná súčasť našej potravy... Nový švábík...![]()
uz dlhsi cas by som rad vyskusal jest hmyz. tiez som o tomto cosi pocul a cital a dost sa mi to pozdava - je to zdrave, vyzivne a lahke "vychovat" - takze ako zdroj jedla je to podla mna velmi dobra alternativa. tiez nemam rad chrobaky a larvy, no urcite sa daju upravit tak, ze nie je poznat z coho to je, a keby aj tak co? treba sa na to povzniest - ked chrumeme rezen tiez nemyslime na to, ako to prasa mordovali na bitunku. som pocul, ze vraj niektore larvy uprazene chutia ako kuracie masko takze urcite by som nemal problem ich zjest, nech uz by vyzerali akokolvek. v azii su tieto veci bezne na jedalnom listku a nikomu sa to nehnusi - proste su na to zvyknuti. navyse tento hmyz pochadza z hmyzich fariem, takze riziko, by mohli niest nejaku chorobu je eliminovane (co by bolo ajtak po tepelnej uprave).
sheep to co si napisal stoporkovi mal byt ako argument alebo co? laskavo nevyjadruj sa k niecomu o com ani... nic. je to tak ako napisal - je to skvela nahrazka, pretoze neexistuje hmyz, ktory by sa nedal jest.
sheep to co si napisal stoporkovi mal byt ako argument alebo co? laskavo nevyjadruj sa k niecomu o com ani... nic. je to tak ako napisal - je to skvela nahrazka, pretoze neexistuje hmyz, ktory by sa nedal jest.