Šnúra-rozštep

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
warham
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Šnúra-rozštep

Príspevok od používateľa warham »

zdar, aké strečingové cvičenia a ako často by som mal robiť aby som dokázal "šnúru-rozštep"?
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Šnúra-rozštep

Príspevok od používateľa Tomasko »

warham napísal:zdar, aké strečingové cvičenia a ako často by som mal robiť aby som dokázal "šnúru-rozštep"?
stanit sa rukou dotknut chodidla?
warham
Light Star
Light Star

no asi nie, ja myslím aby som mal nohy v jednej rovine, v 180stupnoch
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

no ved ti piše ako sa rozcvičovať :roll: sadni si na zem, vystri nohy a snaž sa koncom ruky dotknuť chodidla..
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

fizz: sadni si na zem, skrc jednu nohu tak aby si ju mala za chrbtom a rukami sa natahuj za chodidlom a drz. potom pochopis ako to pomoze. je to jeden zo zakladnych roztahovacich cvikov.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a vsak ono sa to da aj bez tej nohy za chrbtom :D
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

vyskusaj mne to pomohlo
Prílohy
suzukiho_system_strecinku.rar
(76.93 KiB) 1121 stiahnutí
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

fizz napísal:vsa a ako ti to pomoze??:D
ved to je normalna roztahovacka pre boha, pomoze ti to ako ktorakolvek ina. natahuje slachy
dokonca s oboma nohami pred sebou je to asi este tazsie ako len s jednou.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

Ved vsade na nete mas si vygoogli strecing a cvic ja cviciiim kazdy den lebo Breakujem a aj parkourujem a snura nieje nijaky problem najlahsie co moze byt len proste sa postav a stale davaj nohy viac od seba az urobis snuru a stale tak cvic bud v tom aspon 5 minut a vkuse sa natahuj a pojde to :wink:
warham
Light Star
Light Star

Ďakujem Vám za rady.
:wink:
warham
Light Star
Light Star

a este mam 1 otazku:
ako dlho mam zostat v danej polohe???
Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

Flinstone napísal:postav a stale davaj nohy viac od seba az urobis snuru a stale tak cvic bud v tom aspon 5 minut a vkuse sa natahuj a pojde to :wink:
warham
Light Star
Light Star

tak srry, zla otazka.
myslel som v Zuzukiho systeme strecinku.
:wink:
nikuska4
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nikuska4 »

Flinstone napísal:Ved vsade na nete mas si vygoogli strecing a cvic ja cviciiim kazdy den lebo Breakujem a aj parkourujem a snura nieje nijaky problem najlahsie co moze byt len proste sa postav a stale davaj nohy viac od seba az urobis snuru a stale tak cvic bud v tom aspon 5 minut a vkuse sa natahuj a pojde to :wink:
to su neni roztahovacie cviky ja som to robila rok a nic ja som isla na gymnastiku a tam su dobre cviky ja viem snuru aj roztep

//autoeditácia príspevku ( 26 May 2009, 18:29 )
Flinstone napísal:Ved vsade na nete mas si vygoogli strecing a cvic ja cviciiim kazdy den lebo Breakujem a aj parkourujem a snura nieje nijaky problem najlahsie co moze byt len proste sa postav a stale davaj nohy viac od seba az urobis snuru a stale tak cvic bud v tom aspon 5 minut a vkuse sa natahuj a pojde to :wink:
to su neni roztahovacie cviky ja som to robila rok a nic ja som isla na gymnastiku a tam su dobre cviky ja viem snuru aj roztep

//autoeditácia príspevku ( 26 May 2009, 18:30 )
axXis napísal:fizz: sadni si na zem, skrc jednu nohu tak aby si ju mala za chrbtom a rukami sa natahuj za chodidlom a drz. potom pochopis ako to pomoze. je to jeden zo zakladnych roztahovacich cvikov.
to nepomaha

//autoeditácia príspevku ( 26 May 2009, 18:31 )
axXis napísal:fizz: sadni si na zem, skrc jednu nohu tak aby si ju mala za chrbtom a rukami sa natahuj za chodidlom a drz. potom pochopis ako to pomoze. je to jeden zo zakladnych roztahovacich cvikov.
to nepomaha
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

napis to iste este 10x nech si to niekto vsimne lepsie.... :roll:

nemozes hovorit co pomaha a co nepomaha, kedze kazdy sme iny a na kazdeho funguje nieco ine....
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Šnúra je nebezpečná kamarát si prisadol gule. :D
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Godlub napísal:Šnúra je nebezpečná kamarát si prisadol gule. :D
Mal si ich odpratat :lol:
Razstep sa dobre cvici aj vo dvojici. Ked som chodila na gymnastiku, tak sa ucitelka postavila za nas a tlacila kolenom na chrbat, az kym sme nekricali dost. A niekedy ani to nepomohlo, museli sme az k zemi. :)
it_novice
Expert
Expert

Príspevok od používateľa it_novice »

viem ze je daky ten cas tato tema zaprasena ale tak radsej pokracovat ako zakladat novu... chcem sa tiez naucit rozstep a ako pozeram nie u kazdeho tie cviky zabrali... tak rozmyslam vo filme zakazane kralovstvo ci jak sa volal to robili brutalnejsiou cestou (natahovali mu nohy cez koliky)... ake su rizika??? rozmyslal somze si dam nohy do stupaciek na surfoch a kamos ma zatazi vlastnou vahou az pojdem dole je to mozne??
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

it_novice napísal:viem ze je daky ten cas tato tema zaprasena ale tak radsej pokracovat ako zakladat novu... chcem sa tiez naucit rozstep a ako pozeram nie u kazdeho tie cviky zabrali... tak rozmyslam vo filme zakazane kralovstvo ci jak sa volal to robili brutalnejsiou cestou (natahovali mu nohy cez koliky)... ake su rizika??? rozmyslal somze si dam nohy do stupaciek na surfoch a kamos ma zatazi vlastnou vahou az pojdem dole je to mozne??
Si normálny? :shock: To tam pravdepodobne len natiahneš (alebo pretrhneš) nejaký sval a to ozaj nie je príjemné. IMO ak sa to človek nenaučí do príchodu do puberty, tak potom ťažko. Možno to ide, ale povedal by som, že skôr DLHÝM a často opakovaným strečingom a naťahovaním svalov, ako takouto drastickou metódou, ktorou určite viac pokazíš, ako pomôžeš.
kaca222
Novice
Novice

Re:

Príspevok od používateľa kaca222 »

nikuska4 napísal:to su neni roztahovacie cviky ja som to robila rok a nic ja som isla na gymnastiku a tam su dobre cviky ja viem snuru aj roztep

//autoeditácia príspevku ( 26 May 2009, 18:29 )

//autoeditácia príspevku ( 26 May 2009, 18:30 )
to nepomaha

//autoeditácia príspevku ( 26 May 2009, 18:31 )
to nepomaha

Aka si ty len mudra :lol: Presne tak, každému pomáha iné. Co sa tyka tych 5 minut v snure pride mi to dost drasticke nakolko ja vydrzim v tejto polohe max. 10 sekund :D ale jednoznacne zaberie! No treba kopu trplezlivosti. Mala som 9 rokov, mali sme rozkladaciu postel a to take co sa zdviha bolo smyklave... kazdy vecer pred spanim som si na tom urobila rozstep pokial som vladala...a po asi roku som sa ho naucila 8) Jedna noha vzadu, k druhej sa natahujeme... vyborny trik na precvicovanie svalstva.
Co odporucam ja?
Kazdy den vyuzit trik jedna noha vzadu, a pokusat sa polozit hlavu na koleno. Ked uz to dokazete, snazte sa ju tam udrzat co najdlhsie, postupne az 30 sekund (mne sa to podarilo uz po 2 tyzdnoch takze to naozaj nie je problem). Jedna noha, druha noha, teraz ich vystrieme a postup opakujeme. Nezabudajte na vystrete nohy! Potom, este stale s rozkrocenymi nohami v sede sa snazime polozit lakte na zem. Odporcam sadnut si niekde kde nie je smyklava podlaha. Chytte sa niecoho pred sebou (napr. nohy stola,...), ale niecoho co sa nepohne ked to potiahnete! a snazte sa hlavu pritiahnut co najviac k zemi. Teraz spojte nohy pred seba a pokuste sa dotknut hlavou kolien, resp. sa natahujte sa kolenami. Neskor sa opat snazte vydrzat v tejto polohe 30 sekund. Teraz prechadzame k snure/rozstepu. Cupnite si, a jednu no hu natiahnite do boku. Pohupavajte sa tak aby ste citili v svaloch tlak. Neprezente to! Vystriedajt nohu. To bolo cvicenie na rozstep. Teraz si opat cupnite, jednu nohu vystrite do zadu, druhu nechajte pokrcenu. Zasa sa pohupujte. No a na zaver urobte rozstep pokial vladzete a skuste v tejto polohe chvilku vydrzat. Rovnako to urobte aj v snure. Vytrriedajte v predu pravu aj lavu nohu. Drzim palce :smt006
Napísať odpoveď