Deň narcisov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Prispeli ste aj Vy na Deň narcisov?

Áno.
76
72%
Nie, ale chystám sa (SMSkou).
2
2%
Nie! Neprispievam na podobné akcie.
27
26%

Celkom hlasov: 105

erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

V parlamente máš 150 odborníkov, ktorí sa ťa snažia presvedčiť, že je všetko v poriadku, no a vidíš, nie je...
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

erytrocyt napísal:V parlamente máš 150 odborníkov, ktorí sa ťa snažia presvedčiť, že je všetko v poriadku, no a vidíš, nie je...
Diagnóza: paranoja
Končím s diskusiou.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

suhlasim s erytrocytom, som dost "humanny" clovek, ale proste prispievat na nieco o com neviem, nepoviem keby tam aspon napisali "zbierame peniaze na taky a taky pristroj, stoji 2 miliony korun" s tym ze ci je tento udaj pravdivy si mozes overit napr. u vyrobcu pristroja ci tolko stoji ako oni tvrdia a ked sa vyzbieraju 2 melony tak sa kampan zastavi, este takto by som to pochopil, stym ze by sa aktualna suma porovnala s tymi 2 melkami, sice ani tam by sa to nedalo 100% zarucit ale proste by to posobilo viac doveryhodne

ale pozrite nato? liga proti rakovine ma vsade kade-tade pracoviska, ktore nebudu prave toho najlacnejsieho najmu, ktovie kolko ludi sa natom nabali, sak keby bola moznost isiel by som sa tam pozriet ako to u nich vyzera, nadupane Delly najdrahsie zostavy v kancelariach, nove sluzobne auta, reklamy v telke a dalsich mediach, propaganda, letaky atd... :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

erytrocyt: Myslis, ze tie mena, ktore si uviedol a maju nieco spolocne s LPR, tak ze to robia na plny uvazok??? Ja o tom pochybujem, myslim, ze vacsina z nich robi v nemocniciach a maju to podstatne lepsie zaplatene. Urcite sa medzi nimi najde par ludi, ktori to maju ako hlavnu napln prace, vid. stranka sekretariatu, aspon taky je moj pohlad na to. Myslim, ze ludia uvedeni vo vedeckej rade to pre peniaze nerobia.

To, ze mali reklamu v radiach, TV ci na internete, napriklad aj v primetime..., tak o tom je snad medialny partner. Maju tam dalsich partnerov, napriklad televizne spoty mohli zaplatit aj oni, rovnako ako im platia telefon, najom za priestory, auta atd..., tu mas zoznam partnerov: http://www.lpr.sk/partneri-den-narcisov-2008/

To, ze sa niekto potrebuje obohacovat na ukor inych a ze bude v krcme vytahovat pinzetou par korun, tak to je dostacujuci dokaz o to, aby si sa rozhodol neprispiet ani korunou, aby si odsudzoval ochotu ludi zbierat peniaze a v neposlednom rade odsudzoval taketo organizacie??? Peniaze zbieraju ziaci zo zakladnych a strednych skol, skautske oddiely, rozne zdruzenia a spolky... a nikdy nedokaze zarucit, ze sa nenajde spominana vynimka.

Tento rok sa vyzbieralo takmer 5 a pol miliona korun, co je urcite pekna suma, aj ked mala vzhladom na ceny pristrojov. Myslim, ze 20, 50 ci 100 korun nikoho nezabije. Sam som prispel v piatok, prispel som aj v minulosti a tych 50 korun, ktore som im hodil ma vobec nezabije. To mas tak akurat cenu skatulky cigariet, ktore ti sposobia rakovinu a potom v buducnost snad zistis, ze za peniaze ochotnych ludi mas aku-taku nadej na vyliecenie. Opit sa v piatok alebo sobotu v bare a dat za alkohol aspon 500 korun, tak to vas nemrzi, ale dat raz za rok 20 korun na dobru vec???

Na konci augusta zomrel jeden znamy, velmi dobry clovek, vela ludi si ho vazilo a bolo to vidiet aj na pohrebe. Mnozstvo ludi, ktori sa s nim prisli rozlucit, tak to bolo nieco neskutocne, taky pohreb je mozno raz za rok. Zomrel na rakovinu.

Druhy pripad, ktory by som spomenul je jeden uzivatel z fora. Vystupoval pod nickom sombon1987, zomrel pred rokom a pol taktiez na rakovinu vo veku 34 rokov, ostala po nom zena a trojrocny syn. Aj v tomto pripade sa jednalo o neskutocne velky pohreb a clovek, ktory nieco take zazije, pripadne zazije nieco podobne v rodine ci medzi kamaratmi, tak zisti, ze obetovanie par korun na pomoc inych je to najmenej co mozno pre nich spravit.

Nazory, ktore tu par z vas prezentuje povazujem za maximalne ubohe, K- pre vsetkych.
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Hojko: Nehovorím, že z Tvojej strany je to pokrytectvo, to nie, ale u 90 percent ľudí čo prispieva na túto a podobné akcie to tak je. V živote si na to nespomenú ani sa o to nezaujímajú a pokiaľ im nestrčíš pod nos krabicu, tak by žiadnymi peniazmi neprispeli. Väčšinu ľudí to nezaujíma dokiaľ sa ich to nedotkne osobne...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

ETieNne: Kolko ludi si na to nespomenie, ale ked je uz ta moznost a mas krabicu pod nosom, tak preco by si neprispel??? Ak sa ti zda, ze toto vyberanie penazi nie je transparentne, tak kludne mozes prispiet osobne v pobockach LPR alebo poslat peniaze na ucet. Tak co, prispejes im teda prevodom na ucet???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kolkokrat do roka prispejes ty okrem dna narcisov? Cele mi to pride ako buchanie sa do hrude: "hla! ja som prispel na den narcisov a vsetci co ste neprispeli ste sebecki hajzli!"
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

t0m4s3 napísal:Kolkokrat do roka prispejes ty okrem dna narcisov? Cele mi to pride ako buchanie sa do hrude: "hla! ja som prispel na den narcisov a vsetci co ste neprispeli ste sebecki hajzli!"
Zaujimavy pohlad na vec, len trosku zavana alibizmom :wink: Nepotrebujem sa buchat do hrude, staci mi pocit, ze som prispel svojou kvapkou.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal:Zaujimavy pohlad na vec, len trosku zavana alibizmom :wink:
Ano zavana, ale nie z mojej strany, ja nemam problem otvorene napisat, ze neprispievam ani korunu, prave kvoli vyssie spominanej uplnej netransparentnosti takychto vyberov. Mozno liga proti rakovine je vynimka, ale kedze do mesta chodim cez den raz do mesiaca, nestretol som ich. Aj keby som ich stretol, pravdepodobne neprispejem. Pri pohlade na vyplatnu pasku sa mi totiz zda, ze na zdravotnictvo kazdy mesiac prispievam dostatocne mnozstvo penazi, vzhladom na to kolkokrat jeho sluzby rocne (ne)vyuzijem sam.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3: Taktiez do centra moc nechodievam a tak neviem co sa deje v meste, ale pokial ma nastavili na den narcisov, tak som dal vzdy. Dalsia akcia na ktoru som prispel, tak to bola zbierka na detsky domov, v minulosti Den Zeme a este studenom pocas maturitneho tyzdne (aj ked tym len skromne, pretoze alkohol moc financovat nemusim).
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Hojko: Je mi luto tvojich dvoch kamosov(uprimnu sustrast).
A ano mas pravdu ze je lepsie prispiet prachy na nejaku nadaciu ako si kupit cigarety, ale to potom niekto kto tam pracuje dostane vyplatu a z tej si tie cigarety kupi on. To ze ty prispievas je ok, ja som ti nikde prispievat nezakazoval alebo tvrdil ze si urobil nejaku chybu, tvoja vec a slobodne rozhodnutie ktore ja nijako neodcudzujem, ale teraz to neznamena ze ten kto si mysli ze LDR je netransparentna alebo neprispel je nejaky sebec. Ja som ani nikde netvrdil ze peniaze zbieraju na ine ucely ako prezentuju ale je iste ze idu aj tam kam nemaju, co niektorych ludi mohlo odradit, aj tak si vsak myslim ze takych ako ja, t0m4s3, erytrocyt ci Etienne je oproti tym ostatnym co prispeli tak mizive mnozstvo ze na nicom nestracaju.
A ked tu uz pises ci to niekto zazil, tak ja ano a viac krat...no tejto organizacii som neprispel pre jej netransparentnost(mozno niekedy davno ano ale nepamatam).

t0m4s3: neviem sice kolko penazi z tvojho platu ide na zdravotnictvo, no bud rad ze si tieto sluzby vyuzit nemusel :wink:
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Keď budem mať peniaze neviem či ich pošlem na účet. Pretože keď chodím po ulici nemyslím na to. Keď som doma, netrápi ma to. Zabudnem na to. Jeden môj člen rodiny zomrel na rakoviny ešte pred mojim narodením, ďalší nedávno rakovinu prekonal (nezhubný nádor). Nie, nechcem prispieť napr. kvôli netransparentnosti. Keď budem mať peniaze, aj tak neviem či prispejem, lebo radšej by som kúpil prístroj ako posielal peniaze niekde na účet. Proste takým organizáciam neverím, verím v to, že systém je nedokonalý a ľudský faktor zlyháva vždy.

Nehovorím že nie sú chvíle keď si niekedy na to nespomeniem, keď sa bavíme o tejto téme alebo ju niekde vidím v telke. Ale väčšinou tak ako väčšina ľudí je mi to dá sa povedať jedno, priznám si to, som na takej úrovni, že myslím viac na seba, na svoje starosti a na svoje problémy.

Každý žije svoj život a netrápia ho také veci. Väčšina ľudí, až dokiaľ sa ich také veci priamo či nepriamo nedotknú tak na to serú. A aj keď náhodou prispejem, tak to nepovažujem za nič extra ani za dobrý skutok, že poviem, áno ja prispievam, každý rok na deň narcisov. To je to pokrytectvo. Že no a čo že si prispel jeden deň v roku, o to vôbec nejde...

Áno peniaze na výzkum sú dôležité, ale čo sa napr. také fajčenie, proti tomu sa záhadne veľmi málo bojuje, kde sú zrazu tí hrdinovia čo prispievajú, fajčia niekde za rohom?

Myslím, že to, že som prispel zo mňa lepšieho človeka nespraví, to som chcel povedať, lebo veľa ľudí to odbaví takto raz do roka a hotovo. Chcel som povedať, že by som sa radšej zameral na celkový prístup a iné veci ako len zbierky...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

ETieNne: Fajcenie je na dlhu debatu a je tu o tom tema. Na jednej strane sa treba na to divat tak, ze do statnej pokladne plynu nemale peniaze zo spotrebnej dane na tabakove vyrobky, na druhej strane sa proti tabakovym vyrobkom bojuje a ludom sa to nepaci. Ci uz su to napisy alebo obrazky na krabickach, ktore su podla mna absolutne neucinne alebo je to zvysovanie cien, ktore trosku ovplyvni fajcenie u socialne slabsich ludi, zakaz predaja tabakovych vyrobkov a najma reklamy (napriklad zakaz propagacie tabakovych vyrobkoch na F1 pochovali niektore velke ceny, resp. vedu k zaniknutiu) a v neposlednom rade je to zakaz fajcenia v baroch, ktory by mal coskoro platit aj u nas a proti ktoremu sa buri polka republiky. V lete byt pripraveny na rokovanie a schvalenie v parlamente zakon, ktory zakaze navyse predaj alkoholu na sportoviskach, to znamena, ze uz ziadne pivo ci pol deci na hokeji alebo futbale, podla predbeznych informacii by to malo platit od noveho roku. Ked budes mat vyplatu, tak daj vediet, ja ti pripomeniem, aby si prispel.
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

ETieNne napísal:Áno peniaze na výzkum sú dôležité, ale čo sa napr. také fajčenie, proti tomu sa záhadne veľmi málo bojuje, kde sú zrazu tí hrdinovia čo prispievajú, fajčia niekde za rohom?
ako myslis ze by sa malo viac bojovat proti fajceniu? cigarety su pristupne kazdemu na stovkach miestach v kazdom meste, v stankoch, v potravinach..
fajcit zacne clovek lebo zacat chce a on sa si kupuje cigarety a rakovina je primarne (najcastejsie) genetickeho pôvodu cize za to clovek nemoze..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Deň narcisov priniesol rekordnú sumu - vyzbieralo sa 24 milionov.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Takze polka pojde na dary to uz vieme z minuleho roku a zbytok ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To je tvoj nazor. Precitaj si clanok, tam mas odpovede.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

V clanku nie je nic konkretne iba vseobecne PR dristy
Liga proti rakovine už dostala 29 žiadostí z uvedených oblastí v hodnote viac ako sedem miliónov korún. Ich posúdenie je v kompetencii odborníkov, zastúpených v Generálnej rade LPR, ktorá o ich podpore rozhodne na zasadaní v máji.

O rozdelení financií bude LPR verejnosť informovať prostredníctvom letákov, na stránke www.lpr.sk a vo svojej výročnej správe. Výnos zbierky bude použitý do konca tohto roka.
Napísať odpoveď