ked chce niekto za volantom dupat na plyn, mal by si uvedomit, ze neohrozuje iba svoj zivot, ale aj zivoty spolucestujucich a ostatnych ucastnikov premavky... ak si chce zaspasovat, nech ide na nejaku drahu, kde si moze ohrozovat iba svoj zivot a auto... takymto ludom by som bral vodicaky a uz im nedal ani vstupit na vozovku....
preco nie? ked na to ma a neohrozuje ostatnych, je to jeho zivot. A ti ktory sa tu ozyvaju, ze v zivote neprekrocili rychlost nad tym sa musim len zasmiat, zrazu su vsetci ohladuplni vodici
t0m4s3 napísal:To sa mi snad zda. Polsky vodic to je synonymum pre debila ... A to mam priamo od Poliakov!
Bolo to myslene tak ze este nikdy sa mi nestalo ze by na mna poliak trubil alebo blikal ze som ho nejak obmedzil ... Napr pri predbiehani sa vsunies medzi dve auta ktore idu dost natesno poliak ti pribrzdi aby ti spravil skaru a ide sa dalej. Slovak vytrubi klakson pomali vylomi riadiacu paku a robi vsetko aby mi tu dieru zavrel.
A synonymum pre debila vies preco?? Lebo si kupi Fiat Seicento a je v stave na nom jazdit 160 celu svoju trasu. Proste z toho auta stale zdimaju vsetko. Vsetci do jedneho. Tam nikdy neplati pravidlo "Zaradime jednotku opatrne sa rozbehneme tocime do 2500ot/min a hodime dvojku" a rozbeh z 0-60 trva 35s. Na krizovatkach ti Matiz 1.0 robi problemy pritom mas Oktavku 2.0FSI
A s cestami suhlasim ale pomali sa to zacina zlepsovat.
sundevil tie percenta nehodovosti nadvazuju s tym co som pisal v tomto prispevku. Seicento, Tico, Matiz, Spark ... atd vsetko pojazdne rakvy ale oni s nimi trhaju asfalt. A este typicke polske krizovatky ktore su hlavnym zdrojom ludi prichadzajucich na druhy svet.+ Alkohol
"ked si dava pozor, tak nech si jeffuje" ?? to je nazor teda. skuste si niekto raz, dva razy do tyzdna rano cestu po dialnici z trnavy do bratislavy. nebol den, ked by ta cesta bola v pohode. prave vdaka exotom, ktori si honia sekundy a v 130-140 kilometrovej rychlosti sa nalepia na naraznik, vysvecuju, vytrubuju, mysickuju, predbiehaju po krajnici, aby nasledne isli na brzdy a toto kol dokola.
do znacnej miery sa tu ale jedna o mimobratislavske znacky. len ked si spomeniem na dnesne rano, pride mi na um znacka levic, michaloviec a este tusim kosic. tie kosice mi utkveli v pamati najviac, pretoze frajer na 5kovom bavoraku sa "ponahlal", aby mu do cesty vbehol kamion, na co sa mily ujo takmer priposral a cestu do bratislavy dokoncil 90kou.
ale k veci. toto sa ma trestat ako vseobecne ohrozenie a ne ze vezmeme vam vodicak na tri mesiace. iste, adrenalin skracuje reakcne doby, ale stale je to 12 sekund na kilometer. 12 sekund? za tolko normalny clovek prebehne 60 metrov. ked priemerne prebiehas cez 6 metrov siroku cestu, trva ti to dve sekundy. motorka je este fajn, lebo sa skor clovek vyhne chodcovi, ale si myslim, ze ked vedla niekoho preletim 100, tak ho to minimalne polozi na cestu. a ze je jaka frajerina ist cez dedinu a predbiehat osemdesiatkou, ked kazdy normalny clovek ide max 10km nad sestdesiatku? to sme vsetci frajeri. frajeri az dovtedy, kym mi nejaka dobra dusa nevojde na prechod v domneni, ze ved idem sestdesiat, ved to dobrzdim. zrada! ked idem sestdesiat, dobrzdim. ked idem devatdesiat, asi uz trosku menej.
ze si jazdi po okreskach mimo dedin? je uzasne ohladuplne, ze sa mu ludia uhinaju. hlavne, ked sa sami nechcu zabit. ta motorka mozno ma len nejakych 200kg, ale pri rychlosti nad 130km/h je to asi jedno, to by na velmi nebezpecne stretnutie stacila aj niekolkokilova bowlingova gula. a nie este motorka.
a najhorsie je, ze na to doplatia vzdy len ti nevinni.
qwerty-xyz napísal:A inak ja mat taku motorku tak to asi urobim tiez Naco sa potom vyrabaju rychle motorky a auta?
Kazdy normalny clovek tu rychlost vyuziva na okruhu, jedine tam mas najvacsiu istotu, ze ked to rozflakas, tak nikomu okrem seba neublizis.
Carver11: pekny nazor, ale motorkar malokedy niekomu ublizi, vacsinou narazaju zo zadu a to sa zabiju akurat sami.
Ale tento nesiel uplne ako blazon, cez plnu ciaru nikdy nepredbiehal a dokazal aj pribrzdit, ked sa nakopili auta. Vyzera to, ze jazdi s prehladom, ale stacilo by, ze niekto spravi nieco nepredvidatelne a to video by sme vobec nepozerali
ten motorkar si kludne moze vraviet aj Valentino Rossi, ale nie kazdy, kto ma vodicak, je aj pretekar. nema reflexy, vodicak dostal zazrakom, pripadne sa ako kazdy normalny clovek len zlakne, spravi nieco nepredvidane a potom sa uz vela napravat neda.
Carver11 napísal:ten motorkar si kludne moze vraviet aj Valentino Rossi, ale nie kazdy, kto ma vodicak, je aj pretekar. nema reflexy, vodicak dostal zazrakom, pripadne sa ako kazdy normalny clovek len zlakne, spravi nieco nepredvidane a potom sa uz vela napravat neda.
Odkial vies ze vodicak dostal zazrakom?Ty sa s nim poznas? =-O
Dieg0 napísal:Odkial vies ze vodicak dostal zazrakom?Ty sa s nim poznas? =-O
myslel som to vseobecne, nie u tohto konkretneho cloveka. tu ma chytat za slovicka a este ho skus obhajovat. mas ty vodicak? zazil si uz takuto situaciu? ak ano, zvladol si ju s prehladom hodnym Seba Loeba alebo si zjankovatel? osobne jazdim, mam vodicak, hovoria o mne, ze jazdim dobre, dalo by sa povedat, ze viac ako dobre, napriek tomu si netrufnem povedat, ze by som si zachoval chladnu hlavu. stalo sa mi uz, ze som chladnu hlavu zachoval a tiez, ze som chladnu hlavu nezachoval. nastastie bez nehody. soferov je vela a niektori su horsi, niektori lepsi. konkretne tento motorkar moze byt aj superman, ale moze narazit na babicku, zaciatocnika alebo dieta na bycikli. got it?
qwerty-xyz napísal:A inak ja mat taku motorku tak to asi urobim tiez Naco sa potom vyrabaju rychle motorky a auta?
Ako bolo povedané, na to, aby si to auto zobral na ohruh a poriadne sa s ním vybláznil. Ak niekto ide 300 na motorke po diaľnici (či dokonca v bežnej premávke), je podľa mňa idiot. 400Čk na okruh v Brne mu je asi moc. Ešte možno v Nemecku na diaľniciach na neobmedzených úsekoch OK, ale v Česku....
Shark NX napísal:Carver osobne sa viac bojim Slepice ktora si vysulozila vodicak ako takehoto "blazna" Na motorke
Tak to sa bojis zle, lebo taka slepica sposobi maximalne nejaky tukanec v meste, ked si nevsimne znacku alebo zabudne na auto vedla. Mimo mesta chodi pomaly a nema priestor na spravenie nejakej blbosti. Lenze taky motorkar sa ti priruti zozadu a ani nebudes vediet ako, staci ze sa prave rozhodnes predbiehat a mas ho v kufri.
aano, presne, tak, ta slepica pojde aj mimo mesta maximalne 59,5km/h, cim nuti vodicov predbiehat ju a casto pri tom riskovat, lebo kto sa ma za nou trepat desat kilometrov "rychlostou svetla"?
nevravim, ze toho motorkara schvalujem, no treba a zamysliet, ze co je horsie.. ked sa rozflaka na nejakom strome, alebo ked nejaky dedincan rano v bratislave v dopravnej spicke zmatkuje a po mysicke "neskutocne agresivneho bratislavcana" to strhne na chodnik po ktorom kraca mlada mamicka so svojim dietatom v kociku
Petoo napísal:treba a zamysliet, ze co je horsie.. ked sa rozflaka na nejakom strome, alebo ked nejaky dedincan rano v bratislave v dopravnej spicke zmatkuje a po mysicke "neskutocne agresivneho bratislavcana" to strhne na chodnik po ktorom kraca mlada mamicka so svojim dietatom v kociku
Bohužiaľ to, že bude mať nehodu ten motorkár, je oveľa pravdepodobnejšie ako pri dedinčanovi. Taktiež to nemusí byť do stromu, ale do auta v ktorom sedí mamička s dieťatom. Pokiaľ sa zrazí motorka z autom, veľké zranenia hrozia aj ľuďom vnútri. Vôbec nie je pravda že sa musí zabiť vždy iba motorkár.