Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Treba vypnúť UAC, firewall, win defender, sú to len veci čo zbytočne zaťažujú počítač a stačí mať zapnuté Aero. :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

http://www.mydigitallife.info/2007/04/0 ... t-id-4226/
ja som si to nevymyslel :)
kym som nedal SP1, tahal som na plny kotol ako vzdy, no po tej instalacii klesa rychlost az na 1-2kB/s, a po resete ide zas naplno...Taky divny problem,snad to poriesim
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Holubar napísal:http://www.mydigitallife.info/2007/04/0 ... t-id-4226/
ja som si to nevymyslel :)
kym som nedal SP1, tahal som na plny kotol ako vzdy, no po tej instalacii klesa rychlost az na 1-2kB/s, a po resete ide zas naplno...Taky divny problem,snad to poriesim
Aha...tak to je drsne :) Ja mam Business, tak tam je ten limit asi vyssi.
Cesar: uac mam vypnute, firewall mam od tretej strany a defender bezi, system ide uplne v pohode. ;)
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

Shark NX napísal:O jakych 1000-2000Sk hovoris prosim ta??
Windows XP Professional OEM SK stoji 3220Sk
Windows XP Home OEM SK stoji 2046Sk
Windows Vista Home Premium OEM SK stoji 2629Sk
Windows Vista Home Basic OEM stoji 2058Sk
tak uz budme objetivny ... porovnam pro s ultimate
win XP prof OEM http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=3728008 3639 SK
win vista ultim OEM http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9749319 5030 SK
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

pom ty si odkial dosiel?? kazdy ti povie ze Win XP Prof. nadhradza Vista Home Premium. A XP Home je ako Vista Home Basic.
Este teoreticky by sa dal k XP Prof. prirovnat Vista Bussines. Ale hozhodne nie Ultimate
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

XP Pro je nahradene Vistou Business
Dj Bass
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dj Bass »

ja mam legalnu vistu ultimate a nemam s nou ziadne problemy...no nejake hry asi 2 mi nesli ale ked nehram tak je mi to na p*** :) podla mna je vista good...a nech o nej nepisu ti ktori ju nemaju...ked to skusas 1 tyzden tak URCITE neobjavis vsetky veci vo viste....odporucam vyskusat ju dlhsi cas
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

podla mna je vista dobra ale velmi narocna
//ked nemas aspon 2GB RAM tak to je o nervy
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

No stale mi vadi praca s adresarmi. konkretne presuvanie suborov. Ak chcem presunut napr z D: subor na C: do adresara, ktory este neexistuje, tak musim ist najprv do C: a ten adresar vytvorit, az potom idem na D: a cez ten strom nalavo ho tam dokazem presunut...Oproti tomu dialogovemu oknu, ktore ponukalo XP je toto podla mna velmi nesikovne riesenie.A velmi ma potesi, ak sem niekto napise,ze som len nieco este neobjavil a ze to ide aj lahsie
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Holubar - neviem presne co je tam u teba najotravnejsou prekazkou, ale osobne sa mi celkom lubi pouzitie klavesovych skratiek CTRL+C, CTRL+X a CTRL+V. Ci ty si to radsej vyklikas? ;) Vyklikat sa to da cez prave tlacitko mysi nad suborom, aj ked je to zase jeden klik navyse (ale rozhodne vacsia uspora casu je klik pravym a vybrat zo zoznamu, ako sa presuvat niekedy cez pol obrazovky k tomu menu)
TireOut
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TireOut »

Vsetci hovorite ze to je blbost len preto, ze ste to nikdy neskusili, podla mna lepsie ako XP 8) A Vista bez Service Packu ma menej bugov ako XP Bez Service Packu, zatial mi ani jeden program nenapisal ze nepodporuje Vistu, vsetko mi na nej ide ... :oops:
Lord_Riddick
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord_Riddick »

absolutne me nelaka vista nevie ako vas ale je to len podla mna XP trochu graficky upravene a nejdu an tom vsetky hry,program proste neni dokonala a nemam v umysle si ju zaobstarat

LINUX IS THE BEST!!!!
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tak včera som sa konečne odvážil vyskúšať Vistu Ultimate 64bit.. (keď už mám tie 4GB ram, nech sa využijú)..

A moje doterajšie skúsenosti.. nuž inštalácia je trochu zaujímavá, mnohokrát som si myslel, že mi komp zmrzol, ale nakoniec to predsa len šlo ďalej..

Po nabehnutí ma nasrala (s prepáčením) tá vec, že Vista si jednoducho zmenila MAC adresu sieťovky, takže som sa nemohol pripojiť na Internet ani po nabootovaní do predchádzajúceho systému s XP, tiež DHCP nerozoznalo korektnú IP adresu. Po vyriešení tohto problému však už nenastali žiadne väčšie komplikácie a všetko funguje v pohode. Nahodil som si Aero + Dreamcast (video na pozadí).. a je to celkom pekné, pričom vôbec mi to nebrzdí systém. Dnes skúsim inštalnúť nejakú hru, nech kuknem DX10..

Takže zatiaľ spokojnosť na 90% (keby nebolo úvodných problémov so sieťou, tak na 99%). Idem všetky veci premigrovať do Visty a XP si zatiaľ nechám ako zálohu, ak by náhodou niečo nefungovalo..

:D

//ehm.. sorrka.. Dreamscene.. :oops:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

brm napísal:...
Som rad, ze sa paci :)
btw to video na pozadi nie je Dreamcast ale Dreamscene :) Dreamcast je herna konzola.
A este jedna vec - neexistuje nejaky sposob ako nahodit dreamscene na verziu Business?
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

GothaR napísal:Som rad, ze sa paci :)
btw to video na pozadi nie je Dreamcast ale Dreamscene :) Dreamcast je herna konzola.
A este jedna vec - neexistuje nejaky sposob ako nahodit dreamscene na verziu Business?
Dreamscene je len pre Ultimate, alternativa je Stardock Deskscapes :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

brm - vista a menit mac adresu? nooo neviem, mne to skorej vyzera tak, ako keby si mal predtym v XP softverovo emulovanu MAC, a preinstalovanim OS sa to pochopitelne zmazlo. HW MAC nezmenis softverovo, a nejak sa mi nechce verit, zeby si vista uz po nainstalovani automaticky softverovo prepisala MAC...

DreamScene - moze to vyzerat akokolvek dobre, ale potrebny vykon radsej obetujem pre setrenie energie, systemovych prostriedkov, ci vykonu pre narocnejsie aplikacie - ruku na srdce, kto z vas sa pozera aku ma krasnu plochu dlhsie ako par sekund nez spusti nejaky soft ci hru, a tiez, koho nerusi ze sa tam nieco stale hybe? :)

Inac pouzivam Ultimate uz nejaky rok, a zatial mi do oka neudrelo nic podstatne, kvoli comu by mi nestacila aj nizsia verzia Home Premium/Business, takze naozaj nema cenu sa za kazdu cenu hnat za tym najlepsim, ak pre to nie je vyuzitie ;)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

KoCi napísal:brm - vista a menit mac adresu?
Ani mne sa nezdá, ale popíšem problém, urob si obraz: Menil som základnú dosku so sieťovkou, nainštaloval som XP a nedalo sa mi pripojiť do Internetu, keďže provider blokuje pripojenie na MAC adresu. Tak som providerovi zavolal, že čo je vo veci, nech si ma povolí. Po 5min. a reštarte (bez zmeny MAC z mojej strany) mi všetko nabehlo bez problémov. O cca 3 mesiace idem nainštalovať Vistu a zrazu pri pokuse o načítanie webstránky pod čerstvo nainštalovanou Vistou známa hláška o nepovolenom pripojení, ktorá bola spôsobená v zlej MAC adrese. Skúsim sa nalogovať do XP a zrazu ani tam už nefunguje. Musel som ručne zmeniť MAC adresu (ešteže som ju nahodil aj do notebooku, takže som vedel tú pôvodnú) a odvtedy mi ide net aj pod XP aj pod Vistou..
KoCi napísal:DreamScene - moze to vyzerat akokolvek dobre, ale potrebny vykon radsej obetujem pre setrenie energie, systemovych prostriedkov, ci vykonu pre narocnejsie aplikacie - ruku na srdce, kto z vas sa pozera aku ma krasnu plochu dlhsie ako par sekund nez spusti nejaky soft ci hru, a tiez, koho nerusi ze sa tam nieco stale hybe? :)
Nuž pozerám si teraz ten môj wattmeter, spotreba mi stále skáče okolo tých 145W (mám pocit, že pod XP to skákalo skôr smerom nahor a teraz pod Vistou skôr smerom nadol k 140W). Čiže o šetrení energie to nie je a zatiaľ mám voľných prostriedkov dosť. :D Spomalenie načítania Firefoxu alebo TotalCommandera zatiaľ žiadne.. ;)
KoCi napísal:Inac pouzivam Ultimate uz nejaky rok, a zatial mi do oka neudrelo nic podstatne, kvoli comu by mi nestacila aj nizsia verzia Home Premium/Business, takze naozaj nema cenu sa za kazdu cenu hnat za tym najlepsim, ak pre to nie je vyuzitie ;)
Veď jasné, ale zožeň na nete inštalačku Home Premium, keď takmer všetky sú len Ultimate! :D V podstate čo som pozeral microsoft.com, tak to, čo je v Ultimate naviac oproti Home Premium, aj tak nevyužijem (snáď okrem Dreamscene - čo aj tak nie je nevyhnutné pre život)..

:D
pzad
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pzad »

Zavidim tomu, kto nemusi pouzivat vistu.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

pzad napísal:Zavidim tomu, kto nemusi pouzivat vistu.
tak ju neopuzivaj nie? :lol: :lol: :D :D
gabooo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gabooo »

ja osobne pouzivam XP a na vistu sa zatial nechystam prejdt zato ale nehovorim ze je zla...ked sa na nch vyladia nedostatky tak bude cool..design sa mi velmi paci...a nechapem ludi ktory ju odsudzuju..ich problem..na kazdy novy software niekto nadava...postupne bude mat kazdy Vistu a nadavat sa bude na XP... :lol:..a k tim drivrom a nefungujucim programom...je logicke ze fimy hned po vydani softwaru nebudu vyrabat drivre na novy...a je logicke ze na stare uz nenajdete
Napísať odpoveď