Aka je podla VAS Windows Vista...
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
http://www.mydigitallife.info/2007/04/0 ... t-id-4226/
ja som si to nevymyslel
kym som nedal SP1, tahal som na plny kotol ako vzdy, no po tej instalacii klesa rychlost az na 1-2kB/s, a po resete ide zas naplno...Taky divny problem,snad to poriesim
ja som si to nevymyslel
kym som nedal SP1, tahal som na plny kotol ako vzdy, no po tej instalacii klesa rychlost az na 1-2kB/s, a po resete ide zas naplno...Taky divny problem,snad to poriesim
Aha...tak to je drsneHolubar napísal:http://www.mydigitallife.info/2007/04/0 ... t-id-4226/
ja som si to nevymyslel
Cesar: uac mam vypnute, firewall mam od tretej strany a defender bezi, system ide uplne v pohode.
tak uz budme objetivny ... porovnam pro s ultimateShark NX napísal:O jakych 1000-2000Sk hovoris prosim ta??
Windows XP Professional OEM SK stoji 3220Sk
Windows XP Home OEM SK stoji 2046Sk
Windows Vista Home Premium OEM SK stoji 2629Sk
Windows Vista Home Basic OEM stoji 2058Sk
win XP prof OEM http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=3728008 3639 SK
win vista ultim OEM http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9749319 5030 SK
-
Holubar
Darca
No stale mi vadi praca s adresarmi. konkretne presuvanie suborov. Ak chcem presunut napr z D: subor na C: do adresara, ktory este neexistuje, tak musim ist najprv do C: a ten adresar vytvorit, az potom idem na D: a cez ten strom nalavo ho tam dokazem presunut...Oproti tomu dialogovemu oknu, ktore ponukalo XP je toto podla mna velmi nesikovne riesenie.A velmi ma potesi, ak sem niekto napise,ze som len nieco este neobjavil a ze to ide aj lahsie
Holubar - neviem presne co je tam u teba najotravnejsou prekazkou, ale osobne sa mi celkom lubi pouzitie klavesovych skratiek CTRL+C, CTRL+X a CTRL+V. Ci ty si to radsej vyklikas?
Vyklikat sa to da cez prave tlacitko mysi nad suborom, aj ked je to zase jeden klik navyse (ale rozhodne vacsia uspora casu je klik pravym a vybrat zo zoznamu, ako sa presuvat niekedy cez pol obrazovky k tomu menu)
-
Lord_Riddick
Amateur
Tak včera som sa konečne odvážil vyskúšať Vistu Ultimate 64bit.. (keď už mám tie 4GB ram, nech sa využijú)..
A moje doterajšie skúsenosti.. nuž inštalácia je trochu zaujímavá, mnohokrát som si myslel, že mi komp zmrzol, ale nakoniec to predsa len šlo ďalej..
Po nabehnutí ma nasrala (s prepáčením) tá vec, že Vista si jednoducho zmenila MAC adresu sieťovky, takže som sa nemohol pripojiť na Internet ani po nabootovaní do predchádzajúceho systému s XP, tiež DHCP nerozoznalo korektnú IP adresu. Po vyriešení tohto problému však už nenastali žiadne väčšie komplikácie a všetko funguje v pohode. Nahodil som si Aero + Dreamcast (video na pozadí).. a je to celkom pekné, pričom vôbec mi to nebrzdí systém. Dnes skúsim inštalnúť nejakú hru, nech kuknem DX10..
Takže zatiaľ spokojnosť na 90% (keby nebolo úvodných problémov so sieťou, tak na 99%). Idem všetky veci premigrovať do Visty a XP si zatiaľ nechám ako zálohu, ak by náhodou niečo nefungovalo..

//ehm.. sorrka.. Dreamscene..
A moje doterajšie skúsenosti.. nuž inštalácia je trochu zaujímavá, mnohokrát som si myslel, že mi komp zmrzol, ale nakoniec to predsa len šlo ďalej..
Po nabehnutí ma nasrala (s prepáčením) tá vec, že Vista si jednoducho zmenila MAC adresu sieťovky, takže som sa nemohol pripojiť na Internet ani po nabootovaní do predchádzajúceho systému s XP, tiež DHCP nerozoznalo korektnú IP adresu. Po vyriešení tohto problému však už nenastali žiadne väčšie komplikácie a všetko funguje v pohode. Nahodil som si Aero + Dreamcast (video na pozadí).. a je to celkom pekné, pričom vôbec mi to nebrzdí systém. Dnes skúsim inštalnúť nejakú hru, nech kuknem DX10..
Takže zatiaľ spokojnosť na 90% (keby nebolo úvodných problémov so sieťou, tak na 99%). Idem všetky veci premigrovať do Visty a XP si zatiaľ nechám ako zálohu, ak by náhodou niečo nefungovalo..
//ehm.. sorrka.. Dreamscene..
brm - vista a menit mac adresu? nooo neviem, mne to skorej vyzera tak, ako keby si mal predtym v XP softverovo emulovanu MAC, a preinstalovanim OS sa to pochopitelne zmazlo. HW MAC nezmenis softverovo, a nejak sa mi nechce verit, zeby si vista uz po nainstalovani automaticky softverovo prepisala MAC...
DreamScene - moze to vyzerat akokolvek dobre, ale potrebny vykon radsej obetujem pre setrenie energie, systemovych prostriedkov, ci vykonu pre narocnejsie aplikacie - ruku na srdce, kto z vas sa pozera aku ma krasnu plochu dlhsie ako par sekund nez spusti nejaky soft ci hru, a tiez, koho nerusi ze sa tam nieco stale hybe?
Inac pouzivam Ultimate uz nejaky rok, a zatial mi do oka neudrelo nic podstatne, kvoli comu by mi nestacila aj nizsia verzia Home Premium/Business, takze naozaj nema cenu sa za kazdu cenu hnat za tym najlepsim, ak pre to nie je vyuzitie
DreamScene - moze to vyzerat akokolvek dobre, ale potrebny vykon radsej obetujem pre setrenie energie, systemovych prostriedkov, ci vykonu pre narocnejsie aplikacie - ruku na srdce, kto z vas sa pozera aku ma krasnu plochu dlhsie ako par sekund nez spusti nejaky soft ci hru, a tiez, koho nerusi ze sa tam nieco stale hybe?
Inac pouzivam Ultimate uz nejaky rok, a zatial mi do oka neudrelo nic podstatne, kvoli comu by mi nestacila aj nizsia verzia Home Premium/Business, takze naozaj nema cenu sa za kazdu cenu hnat za tym najlepsim, ak pre to nie je vyuzitie
Ani mne sa nezdá, ale popíšem problém, urob si obraz: Menil som základnú dosku so sieťovkou, nainštaloval som XP a nedalo sa mi pripojiť do Internetu, keďže provider blokuje pripojenie na MAC adresu. Tak som providerovi zavolal, že čo je vo veci, nech si ma povolí. Po 5min. a reštarte (bez zmeny MAC z mojej strany) mi všetko nabehlo bez problémov. O cca 3 mesiace idem nainštalovať Vistu a zrazu pri pokuse o načítanie webstránky pod čerstvo nainštalovanou Vistou známa hláška o nepovolenom pripojení, ktorá bola spôsobená v zlej MAC adrese. Skúsim sa nalogovať do XP a zrazu ani tam už nefunguje. Musel som ručne zmeniť MAC adresu (ešteže som ju nahodil aj do notebooku, takže som vedel tú pôvodnú) a odvtedy mi ide net aj pod XP aj pod Vistou..KoCi napísal:brm - vista a menit mac adresu?
Nuž pozerám si teraz ten môj wattmeter, spotreba mi stále skáče okolo tých 145W (mám pocit, že pod XP to skákalo skôr smerom nahor a teraz pod Vistou skôr smerom nadol k 140W). Čiže o šetrení energie to nie je a zatiaľ mám voľných prostriedkov dosť.KoCi napísal:DreamScene - moze to vyzerat akokolvek dobre, ale potrebny vykon radsej obetujem pre setrenie energie, systemovych prostriedkov, ci vykonu pre narocnejsie aplikacie - ruku na srdce, kto z vas sa pozera aku ma krasnu plochu dlhsie ako par sekund nez spusti nejaky soft ci hru, a tiez, koho nerusi ze sa tam nieco stale hybe?
Veď jasné, ale zožeň na nete inštalačku Home Premium, keď takmer všetky sú len Ultimate!KoCi napísal:Inac pouzivam Ultimate uz nejaky rok, a zatial mi do oka neudrelo nic podstatne, kvoli comu by mi nestacila aj nizsia verzia Home Premium/Business, takze naozaj nema cenu sa za kazdu cenu hnat za tym najlepsim, ak pre to nie je vyuzitie
-
xXPAINKILLERXx
Star
ja osobne pouzivam XP a na vistu sa zatial nechystam prejdt zato ale nehovorim ze je zla...ked sa na nch vyladia nedostatky tak bude cool..design sa mi velmi paci...a nechapem ludi ktory ju odsudzuju..ich problem..na kazdy novy software niekto nadava...postupne bude mat kazdy Vistu a nadavat sa bude na XP...
..a k tim drivrom a nefungujucim programom...je logicke ze fimy hned po vydani softwaru nebudu vyrabat drivre na novy...a je logicke ze na stare uz nenajdete