Slovenské filmy

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Slovenské filmy

Príspevok od používateľa Online »

Česť Práci!
Ako sa vám páčia slovenské filmy? Dajú sa porovnať aj so zahraničnými?

Podľa mňa sa dajú pozerať tie film ktoré boli natočené v totalite. Majú aspoň šmrnc narozdiel od tých novších. Aj tak české sa nevyrovnajú slovenským.

Aký je váš názor? :)
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Mna zatial asi ziadny povodny slovensky film nejak extra nezaujal, vzdy to bolo maximalne v rovine, ze "nebolo to az take zle." Za Ceskoslovenska to bolo ine, tam sa niekedy zadarilo.
A k slovenskym - toci sa vobec nieco? A z obdobia socializmu si pamatam iba take nieco ako Nevera po slovensky a ine podobne, ale tie ma neberu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pacho Hybský Zbojník :smt112
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

tesim sa na batorycku..., tak uvidim ake to bude.., ci to splni moje ocakavania :) ale zase az tak od toho vela necakam, ved tych slovenskych filmov...od roku 2000 az tak vela nebolo...
sice som asi odbocil od temy...ale nevadi :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Noo jediný poriadny slovenský film ktorý som videl už pár krát a vždy si ho rád pozriem je Obchod na Korze... Ten film má fakt niečo do seba :)

No teraz vyšiel voľáky film Muzika aspoň beží v kinách..nevidel ho niekto? bo na csfd ho celkom chvália..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Rozhovor s nepriatelom.
Bol to naozaj kvalitny film. Skod ze sa neda zohnat na DVD
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Osobne akosi nemôžem slovenskú filmovú tvorbu posledných 20 rokov, ale z predchádzajúceho obdobia sa nájdu dobré kúsky..

Či už spomínaný Pacho alebo nejaké Jakubiskoviny (Nevera po Slovensky, Sedím na konári a je mi dobre, Tisícročná včela, Teta/Pehavý Max a strašidlá).. ale aj staršie klasiky sa mi páčili..

Štvorylka, Statočný zlodej, Šťastie príde v nedeľu, Posledná bosorka, Medená veža, Orlie pierko, Červené víno

či niečo novšie..

Sladké starosti, Utekajme už ide!, Alžbetin Dvor, Pásla kone na betóne..
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Tie staršie pozerateľné boli, z tých novších sa mi nejako nič nevybavuje. :oops:
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

mne sa páčia slovenské filmy a inscenácie z rokoch 90-tých a aj 80-tých...
Sú to celkom dobré filmy s mladými hercami o mladých ľuďoch zachycujúce tú dobu... pred nedávnom na Stv2 dávali takéto filmy... neviem či ešte budú dávať a neviem presné názvy tých filmov...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Racius napísal:Pacho Hybský Zbojník :smt112
jj, okrem toho aj pasla kone na betone, svako ragan (to nema chybu :D ), bud bindi, nevera po slovensky. ale je pravda, ze ceske filmy su lepsie (teraz im to ale posral gympl), bude to ale iba tym, ze na to davaju viac penazi. aj u nas je potencial robit kvalitne filmy, problemom je, kto ich zacvaka.
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

1. Balada o siedmych obesenych
2. Obchod na Korze
3. Rok na dedine

Toto je moj Top3. Z novsich ma nezaujal ani jeden (nuz ked si nieje z coho vyberat...)
curious
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa curious »

Súčasné české filmy prevyšujú slovenské filmy a ako to bolo v minulosti? Neviem presne ale české(staré) komédie zbožňujem...S tebou mne baví svět, Sneženky a Machři, Pelíšky(to už je novšia) Ale myslím,že české filmy majú omnoho väčšiu kvalitu ako tie naše... :? A myslím,že sa SK filmy nedajú porovnať so Zahraničnými :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Slovenske filmy??? Tu sa aj nieco toci??? Ja som bol v tom, ze posledny bol Janosik natoceny niekedy pred pol storocim. Podla mna na tie ceske nemame a ani neviem o tom, ze by sa vobec nieco tocilo, mozno za par rokov ak sa spravi jeden film...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Soviet napísal:No teraz vyšiel voľáky film Muzika aspoň beží v kinách..nevidel ho niekto? bo na csfd ho celkom chvália..
videl som trailer, a az potom mi zaplo :idea: je to podla rovnomennej poviedky od Pistanka, ktora ako vacsina jeho rannej tvrby nema chybu.
Asi na to pojdem do kina.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Kronerove filmy - svako ragan,slovacko sa nesudi,obchod na korze,rysava jalovica,pacho,... :smt112
potom take ze Moric Benovsky,Adam Sangala,Nevera po Slovensky sa tiez daju pozriet...
urcite si na daco este spomeniem
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

pre sa najviac pacia tieto:

1. Janosik I. + II. diel
2. Iba taká hra - fakt skvely film, odporucam pozret, len skoda ze sa neda zohnat na dvd
3. Pacho - hybský zbojník
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

no..
1. slovenske filmy sa tocia, aj ked vacsinou pri nich byva napisane napr Slovensko/Nemecko alebo Slovensko/Ceska republika...myslim, ze mozem povedat, ze mnoho z nich je celkom kvalitnych lebo maju dej a myslienku narozdiel od americkych akcnych filmov ( :D ) - spomeniem napr O dve slabiky pozadu, Slnecny stat a Dazd pada na nase duse - to su filmy, ktore ma zaujali a vzdy si ich rad pozriem...

2. podla mojho nazoru slovenske filmy sa ani zdaleka nechytaju na ceske - cca od r. 2000 spravili cesi mnoho filmov, ktore ma zaujali - spomeniem Samotari, Bolero, Tmavomodry svet, Musime si pomahat atd atd..

ku klasike len tolko - jednoducho klasika :)
peceman
Medium Star
Medium Star

Slovenský film

Príspevok od používateľa peceman »

Ahojte, chcem sa spýtať na jednu vec, ktorý som dlho vo všemožných článkoch hľadal, ale nikde som sa k nej nedopracoval, a to je tvorba filmu na slovensku. A nejedná sa o nejaké moje točenie filmu, ide čisto o zaujímavosť, ako to u nás chodí.

Na slovensku je dosť málo filmov, a aj z tej väčšina od známych autorov, ale táto otázka mi napadla, keď som čítal článok o Jakubovi Krónerovi a jeho prvom filme Bratislavafilm. Písali tam, že prvotne mal byť film určení iba na DVD predaj, ale nakoniec ho dávali aj v kine, ale práve toto nie je najvhodnejší prípad, pretože je syn Jána Krónera a teda mal určite nejakú podporu aj čo sa týka hereckého obsadenia filmu, zo známosti otca.

Pýtam sa, tu na slovensku, povedzme že mám založené vydavetelstvo, alebo nie, prostne mám dobrú kameru, partiu kamarátov a slušnú výbavu z hladiska nasvietenia, ozvučenia a zostrihania filmu, mám scenár a dostatočný rozpočet na jednoduchý, finančne nenáročný film, natočím ho a mám možnosť ho vydať vo svojom vydavatelstve a dať do predaja, samozrejme s riskom že sa predajú tri kusy DVD. Ale čo by filmár na slovensku mal spraviť, aby sa jeho film, možno amatérsky, ale príbehovo dobrý film odstal do kina.

Je mi jasné, že treba producenta a pod., ale toho nestretnete po ceste do obchodu :D
eMPiko
Addict
Addict

Re: Slovenské filmy

Príspevok od používateľa eMPiko »

Nejako sa nevyznam, ale mozno vysledok ponuknut na nejake slovenske filmove festivaly, kde by sa dalo zoznamit s nejakymi figurkami, ktore by ta dokazali posunut dalej.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Slovenské filmy

Príspevok od používateľa begbeee »

Poviem to takto... podľa mňa sa na Slovensku po 1993 natočili 3 filmy, ktoré považujem kvalitatívne za štandardnú európsku produkciu, za ktorú sa nemusíme hanbiť (i keď súhlasím, že nie každému sa to môže páčiť):
Báthoryčka od Jakubiska, Jánošík - to veľmi ani neviem, či je slovenské a posledne Eštebák od Nvotu.

Najväčší problém slovenských filmov vidím v tom, že filmári tvoria pre seba a nie pre divákov. Na Slovensku sa točia všelijaké "intímne", "výpovedné", "mystické" a "sebareflexívne" filmy, ktoré sú vo výsledku nudné kraviny.

Máme tak bohatú históriu, že Američania by tu natočili z tých príbehov 30 veľkofilmov a 80 remakov. Nie. SLováci natočia Lietajúceho Cypriána o nejakom starom chrenovi, čo zbiera bylinky. Ale, že by natočili nejaký masaker z Veľkej Moravy, či Uhorska, to by im ruka ochrnula...

Čo by sa našim filmárom stalo, ak by natočili toto ako Nóri? Prišli by o venček umelcov? A netrepte mi o nákladoch, banda študentov by to dala dokopy na kdejakej chate v Tatrách s minimálnymi nákladmi na kostými a prenájom..
Ale to je pre nich príliš "nízky" žáner..
http://www.csfd.cz/film/248800-mrtvy-snih/
Napísať odpoveď