amalgam ako vyplnova hmota sa pouziva taky aby skodil co najmenej. aj tak je momentalne rozsiereniesie pouzivanie svetlom vytvrdzovanych vyplnovych materialov. tie su sice drahsie, ale maju vyssiu trvacnost, vdaka sfarbeniu su velmi nenapadne a okrem kyseliny na leptanie miesta vyplne sa vlastne nic co by mohlo byt nebezpecne.
btw: ide o rovnaku kyselinu ako sa pouziva v CocaCole podobnych napojoch len s mierne vyssou koncentraciou
jankyi napísal:zdravim ta...pravdepodobne sa ti zapalil nerv a nasledne odumrel, co moze sposobit zatmavenie zubu, aj ked je velmi nepravdepodobne, aby sa to stalo za tri hodiny...takyto zapal taktiez neuveritelne boli, je to silna pulzujuca bolest, ako keby si citil ako ti zubom prudi krv. co so zubom bude je iba na tebe a tvojom zubarovi, mozte sa dohodnut na vytrhnuti alebo na endodoncii, co je vytiahnutie nervu zo zubu a nasledne vyplnenie korenovych kanalikov, takyto zub je vsak uz mrtvy, nedostava sa mu potrebnych zivin, stava sa krehkym a lahko sa lame, preto sa to riesi jeho zabrusenim a nasadenim korunky;)
no bola to taka bolest, a to ako ze sa zbrusi zub?
ked mas ten zub mrtvy tak ta to nebude boliet.
ked si odseknes prst a bodas do neho ihlou tak to tiez neboli
iba ak by ti pri bruseni trafili okolite zuby... to je mozno taka bolest ako pri vrtani,alebo mensia
dobra tema mohli by sme ju tu udrzat dlhsie lebo mna ked boli zub idem zubarke a tej dam 500sk ze mi nieco spravi a potom ma tam vola kazdy mesiac a pyta odomna 500sk za to ze mi robi stale ten isty zub...
takze ak niekto sa vyznate do zubkov tak prv sa budem pytat tu
ked je zub mrtvy, neboli, avsak zatmavnutie zubu este nemusi znamenat, ze samotny zub uz kompletne odumrel...este k tej protetike - ak ti vytiahnu nerv, pri zbrusovani nebudes citit absolutne nic, a pokial tvoj zubar nie je byvaly drevorubac tak je velmi nepravdepodobne aby ti zabrusil aj ostatne zuby, pokial to samozrejme nie je sucast osetreni;) teda by som ti poradil radsej si dat nasadit korunku, ktora vyplna funkciu plnohodnotneho zubu, nieco to sice stoji, ale ak si das vytiahnut kazdy zub, s ktorym budes mat problemy, tiez to nebude najstastnejsie riesenie;)
hej ale ked si necham korunku tak to bude ako do zivota a ja este rastiem a usta asi tiez rastu tak preto sa poradim ci sa neda neaky ktory sa da davat dole a potom ked budem mat tych 20 tak si uz dam normalne
tak takyto smajl budem pouzivat do pondelka //obrazky davaj do prilohy
Ja sa chcem opýtať.... Mám horný zub vzadu a nebolí ma ani nič, ale je na ňom niečo čierne a vyzerá to ako v reklame na pokazenú pračku ten vodný kameň. Je to akože zubný kaz? Lebo takto podľa mňa zubný kaz nevyzerá, nie je to v zube, ale NA zube
Ďakujem
mna boli zub, som sa tak sikovne udrel, ze sa mi vylomil tak, ze je zarovno s dasnom, cize ho zubarka nechyti do kliestov a este naviac mi to dnes opuchlo (asi hnis )
co s tym zubarka moze urobit?
vybrat, vypreparovat koren. zubu uz nepomoze, takze ti to len vycisit, na pripadny zapal napise lieky a cav parky...
mal si s tym ist na zubnu pohotovost hned po uraze...