Siet medzi notebookom a Pc
Siet medzi notebookom a Pc
zdravim vas, prepajam svoj pc s notebookom ale ak chcem nastavit manualne ip tak v pc je to v poriadku ale v notebooku ak si dam cez prikazovy riadok zistit ze aku ma vlastne ip a podobne tak mi len vypise ze adapter siete ethernet LAN: a dalej stav média: medium je odpojene - ako tomu rozumiete vy???a kabel som uz pozeral aj z jedneho konca aj druheho ci su dobre zapojene a stale to vypisuje....dikes za rady...
tam som uz pozeral ale nikde som tam nenasiel taky problem ako mam ja ani nic podobne tomu co sa robi mne...sundevil napísal:http://www.hojko.com/staviame-domacu-siet-t40852.html
-
vladino001
Light Professional
Re: Siet medzi notebookom a Pc
Na sietovej karte(vedla konektora RJ 45),by pri funkcnom zapojeni kabla mala svietit dioda LED.Svieti?projector napísal:zdravim vas, prepajam svoj pc s notebookom ale ak chcem nastavit manualne ip tak v pc je to v poriadku ale v notebooku ak si dam cez prikazovy riadok zistit ze aku ma vlastne ip a podobne tak mi len vypise ze adapter siete ethernet LAN: a dalej stav média: medium je odpojene - ako tomu rozumiete vy???a kabel som uz pozeral aj z jedneho konca aj druheho ci su dobre zapojene a stale to vypisuje....dikes za rady...
Re: Siet medzi notebookom a Pc
no problem je v tom ze tam ziadna LED diodka nieje...zeby som nemal ani sietovu kartu???ale ved aj RJ45 tam je a v dnesnej dobe sa uz dava sietovka do kazdeho pc ne???dudo02 napísal:Na sietovej karte(vedla konektora RJ 45),by pri funkcnom zapojeni kabla mala svietit dioda LED.Svieti?
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Norma predpisuje dĺžku segmentu 100 metrov, čiže 15 metrov je bezproblémovo.projector napísal:myslis ze s tym moze mat aj suvis to ze ten kabel ma 15 metrov???
Ako hovorím - chyba je buď v konektore sieťovky, alebo v konektore kábla, alebo v priechodnosti kábla, alebo zle je spárovaná sieť vodičov na koncoch.
takze odporucas zakupit novu sietovku a novy krizovy kabel???fikus-kukis napísal:Norma predpisuje dĺžku segmentu 100 metrov, čiže 15 metrov je bezproblémovo.
Ako hovorím - chyba je buď v konektore sieťovky, alebo v konektore kábla, alebo v priechodnosti kábla, alebo zle je spárovaná sieť vodičov na koncoch.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Odporúčam ísť na to učebnicovým postupom:
Najskôr zistiť mapu drátovania, či sa v skutočnosti jedná o krížený TP kábel.
Nie - zlyhal ľudský faktor pri výbere kábla
Áno - je predpoklad, že kábel bude fungovať, kedďže je vhodný
Následne ho otestovať na úplne iných dvoch strojoch, na takých, kde sieť už chodí, len sa použije tento kábel ako demonštrácia funkčnosti.
Až pôjde, tak chyba je zrejme mimo kábla.
Až nie, preskúmať Ohmmetrom vodivosť každej jednej žily (z ôsmych).
Ak minimálne jedná nie je priechodná (vykazuje obrovský Ohmický odpor) - odcvaknú obe koncovky, znova premerať jednotlivé žily.
Ak sú všetky priechodné - kábel je plne funkčný, plne použiteľný - stačí správne naraziť (nakrimpovať) koncovky.
Ak je stále uvedená žila nepriechodná - kábel je niekde seknutý, nie je v 100% stave. V tomto prípade je ešte stále možnosť (ak má plne funkčné dva krútené páry - avšak tu sa porušuje norma a doporučoval by som túto činnosť len ako núdzové riešenie) byť použiteľným, avšak v obmedzenej miere. Po vhodnej úprave mapy drátovania sa bude dať použiť na pozíciu kríženého kábla pracujúceho so štandardom 100BaseT.
Ak kábel na začiatku bol funkčný, až potom by som začal uvažovať nad testovaním sieťovej karty. To je zase iný učebnicový postup
.
Najskôr zistiť mapu drátovania, či sa v skutočnosti jedná o krížený TP kábel.
Nie - zlyhal ľudský faktor pri výbere kábla
Áno - je predpoklad, že kábel bude fungovať, kedďže je vhodný
Následne ho otestovať na úplne iných dvoch strojoch, na takých, kde sieť už chodí, len sa použije tento kábel ako demonštrácia funkčnosti.
Až pôjde, tak chyba je zrejme mimo kábla.
Až nie, preskúmať Ohmmetrom vodivosť každej jednej žily (z ôsmych).
Ak minimálne jedná nie je priechodná (vykazuje obrovský Ohmický odpor) - odcvaknú obe koncovky, znova premerať jednotlivé žily.
Ak sú všetky priechodné - kábel je plne funkčný, plne použiteľný - stačí správne naraziť (nakrimpovať) koncovky.
Ak je stále uvedená žila nepriechodná - kábel je niekde seknutý, nie je v 100% stave. V tomto prípade je ešte stále možnosť (ak má plne funkčné dva krútené páry - avšak tu sa porušuje norma a doporučoval by som túto činnosť len ako núdzové riešenie) byť použiteľným, avšak v obmedzenej miere. Po vhodnej úprave mapy drátovania sa bude dať použiť na pozíciu kríženého kábla pracujúceho so štandardom 100BaseT.
Ak kábel na začiatku bol funkčný, až potom by som začal uvažovať nad testovaním sieťovej karty. To je zase iný učebnicový postup
tak uplne presne mam zakupeny tento kabel:
kupil som dobre ci nie???
Kód: Vybrať všetko
http://sietove-prvky.alza.sk/kabel-utp-patch-krizeny-cross-kat-5e-10-100mbps-15m-d47780.htm-
fikus-kukis
Guru wannabe
este som sa chcel opytat ze ci mi staci kupit klasicku sietovku, myslim napr.:
alebo specialnu pre krutene pary:
...?????vopred dik za vysvetlenie
Kód: Vybrať všetko
http://eshop.majtech.sk/?Mode=Sti&StiId=45754Kód: Vybrať všetko
http://eshop.majtech.sk/?Mode=Sti&StiId=34954