Post-koloniálna Biela Afrika
Post-koloniálna Biela Afrika
Aká bola podľa vás a je rola belochov v Afrike po zvrhnutí kolónií ?
http://en.wikipedia.org/wiki/White_Africans
Najviac ide asi o J.A. za doby aparteidu (Namíbia bola počas tej doby prakticky tiež J.A. okupovaná). Vojna v Zimbabwe proti útlaku 300 000 belochov a potom vyháňanie Farmárov. Aj keď tam narobili dosť "kravín", podla mňa to malo na Južnú Afriku ako takú celkom kladný vplyv. Napríklad Namíbia, Južná Afrika a Botswana (ak beriem do úvahy iba černošskú Afriku) majú najvyššie HDI v celej Afrike. A ak by Mugabe v Zimbabwe nevyháňal bielych farmárov a radšej sa sústredil na ekonomiku a boj s AIDS tak by na tom mohol byť rovnako ako Botswana (ktorá je avšak prevažne černošská).
http://www.youtube.com/user/memoriesofrhodesia
Na druhej strane ak sa nemýlim tak má J. A. najvyššiu mieru vrážd na celom svete. A na druhej strane aparteid vytvoril celé generácie černochov bez vzdelania, a rovno ich odsúdil na chudobu. V celej Afrike sú asi belosi prevažne nenávidený a už nemajú moc moci pretože Afričania si už vládnu.
http://en.wikipedia.org/wiki/White_Africans
Najviac ide asi o J.A. za doby aparteidu (Namíbia bola počas tej doby prakticky tiež J.A. okupovaná). Vojna v Zimbabwe proti útlaku 300 000 belochov a potom vyháňanie Farmárov. Aj keď tam narobili dosť "kravín", podla mňa to malo na Južnú Afriku ako takú celkom kladný vplyv. Napríklad Namíbia, Južná Afrika a Botswana (ak beriem do úvahy iba černošskú Afriku) majú najvyššie HDI v celej Afrike. A ak by Mugabe v Zimbabwe nevyháňal bielych farmárov a radšej sa sústredil na ekonomiku a boj s AIDS tak by na tom mohol byť rovnako ako Botswana (ktorá je avšak prevažne černošská).
http://www.youtube.com/user/memoriesofrhodesia
Na druhej strane ak sa nemýlim tak má J. A. najvyššiu mieru vrážd na celom svete. A na druhej strane aparteid vytvoril celé generácie černochov bez vzdelania, a rovno ich odsúdil na chudobu. V celej Afrike sú asi belosi prevažne nenávidený a už nemajú moc moci pretože Afričania si už vládnu.
Ono to isté by si mohol napríklad povedať aj na USA, Argentínu, Austráliu atď. Belosi v J. A. bojovali tak isto ako Američania a ostatný biely prisťahovalci v "novom svete" vojny za nezávislosť, ale prehrali. To že v Británii žije milión černochov nikomu nevadí ale keď príde na belochov v Afrike tak sa začne to choď domov do Európy. Do južnej Afriky začali emigrovať belosi už dosť dávno a pre tú dnešnú generáciu je to ich domáca krajina.Ujo Marky napísal:Myslim ze tam biely nemali co hladat
Dobrym prikladom o tom ako zasiahol biely clovek do Afriky je Zimbabwe, ktore prave po nastupu cernoskej vlady nastal totalny upadok vratane zabijania nevinnych bielych ludi.
http://www.beo.sk/multikulturalizmus/38 ... krok-dalej
V teme o Zimbabwe toho bolo este viac popisane
http://www.hojko.com/zimbabwe-t79254.ht ... t=zimbabwe
http://www.beo.sk/multikulturalizmus/38 ... krok-dalej
V teme o Zimbabwe toho bolo este viac popisane
http://www.hojko.com/zimbabwe-t79254.ht ... t=zimbabwe
V Rwande to bolo Tutsi vs. Hutu. V Sudáne sú to Araby (ktorý vyzerajú podľa mňa v Sudáne ako černoší) proti Kresťanom, černochom, Etiópia, Somálsko, Keňa atď. Žiadny belosi, a dejú sa rovnaké ak nie horšie veci.Ujo Marky napísal:Cernosi nemaju co robit v Britanii a biely v Afrike, potom su zbytocne problemy
Ktovie ako by vyzerala Južná Afrika ako región (kde je kopa kmeňov alebo ako to nazvať bez belochov). Nie som zástanca multikulturalizmu, ale Afrika by bez belochov lepším miestom podla mňa nebola. Černosi musia "dospieť" s nami alebo bez nás, a to ako v každej časti sveta ide iba krvavou cestou.
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
V tomto prípade nejde o to kto kde býva, ale o to ktorá skupina vládne. Ok povedz si, že belosi sa nemali pchať do Afriky, ale keby bieli nekolonizovali Afriku tak by ešte stále bola plná domorodcov, ktorí by si boli schopní vládnuť maximálne na princípoch kmeňových spoločenstiev, nie štátov. Treba si uvedomiť, že bieli boli v tých končinách ďaleko jedinou inteligenciou a preto si prirodzene začali podmaňovať domorodé obyvateľstvo. Akurát to v niektorých častiach dosť prehnali (Zimbabwe, časti kolonizované Portugalskom) a výsledkom boli/sú občianske vojny, povstania, nepokoje a zášť černochov proti bielym
Povedz mi naco je im tam "demokracia" a podobne kraviny ako stat. Naco im pchame vlastnu kulturu a vedu? Myslis ze by Africania nemohli zit bez toho aby sme sa im tam nasackovali? To ze pchame svoj biely nos vsade ale hnevame sa ked niekto dojde sem je len nasa vina, kebyze to nekolonizujeme ani sa nemaju ako dostat do Europy. Ze sa niekomu zda v pohode kolonizacia Zimbabwe ale nepaci sa mu ked cernosi emigruju do Europy tak ma chory mozog lebo mera dvojim metrom.
Kali ked zabiju niakeho cigana na Slovensku tak povies ze tu nemal co hladat atd.. A ked zabiju bieleho v cudzej krajne, kde tiez nemal co hladat tak je to zrazu velka obet.
Kali ked zabiju niakeho cigana na Slovensku tak povies ze tu nemal co hladat atd.. A ked zabiju bieleho v cudzej krajne, kde tiez nemal co hladat tak je to zrazu velka obet.
Mne nevadí že sú v Británii ani vo Francúzsku. Je to to isté ako s pôvodnými obyvateľmi Austrálie. Mohli sme ich nechať tak nech si žijú ako chcú, primitívne. Rímania si tiež mohli povedať že nechajú tie barbarské časti Európy tak nech si žijú ako chcú. Ale Vďaka tomu že ich kolonizovali, im automaticky dali aj svoje vzdelanie, písmo, vedu a kultúru. Bolo to na ich prospech a nikto o tom nepochybuje, to isté platí podľa mňa aj pre Afriku. Len potrvá kým si to uvedomia. Chceš mi povedať že si dokážes predstaviť svet v ktorom by sa Európania dožívali 70 rokov a o 4000 kilometrov na juh by žili ľudia ako v praveku ? Ďalej ide aj o suroviny, umožnilo to náš rýchlejší vývin, nové myšlienky a krajiny (USA, Au). Je úplne normálne že jedna v tej ktorej dobe menej rozvinutá kultúra preberá od modernejšej kultúry znalosti a vedomosti.Ujo Marky napísal:Povedz mi naco je im tam "demokracia" a podobne kraviny ako stat. Naco im pchame vlastnu kulturu a vedu? Myslis ze by Africania nemohli zit bez toho aby sme sa im tam nasackovali? To ze pchame svoj biely nos vsade ale hnevame sa ked niekto dojde sem je len nasa vina, kebyze to nekolonizujeme ani sa nemaju ako dostat do Europy. Ze sa niekomu zda v pohode kolonizacia Zimbabwe ale nepaci sa mu ked cernosi emigruju do Europy tak ma chory mozog lebo mera dvojim metrom.
-
Tempus7
Star
Bez bielych a Arabov by čierny afričania žili ako v praveku(miestami aj teraz)
Ja áno, Rimania to nerobili z niakej zištnosti, potrebovali pôdu a otrokovVonBurzum napísal: Rímania si tiež mohli povedať že nechajú tie barbarské časti Európy tak nech si žijú ako chcú. Ale Vďaka tomu že ich kolonizovali, im automaticky dali aj svoje vzdelanie, písmo, vedu a kultúru. Bolo to na ich prospech a nikto o tom nepochybuje
-
krija
VIP
VonBurzum, bol by som opatrnejsi s tymi rimanmi. to nie oni boli nositelmi vsetkeho vedenia. ovela viac si od ostatnych narodov (kmenov) brali ako im davali.
podobne na tom je aj afrika. su tam obrovske zasoby nerastneho bohatstva. od ropy, zemneho plynu, medennych a kobaltovych rud, bauxitu, uranovych, zeleznych a manganovych rud, az po zlato a diamanty.
a co tam priniesol biely "bledsi" clovek? krestanstvo, islam, materializmus, moderne zbrane, vnucovanie vlastnej kultury a udajne aj AIDS...
proste obrovsky nepomer medzi tym co dali a tym co si brali, beru, a v buducnosti chcu vziat.
podobne na tom je aj afrika. su tam obrovske zasoby nerastneho bohatstva. od ropy, zemneho plynu, medennych a kobaltovych rud, bauxitu, uranovych, zeleznych a manganovych rud, az po zlato a diamanty.
a co tam priniesol biely "bledsi" clovek? krestanstvo, islam, materializmus, moderne zbrane, vnucovanie vlastnej kultury a udajne aj AIDS...
proste obrovsky nepomer medzi tym co dali a tym co si brali, beru, a v buducnosti chcu vziat.
Tym prispevok som skorej chcel upozornit na inteligencnu zaostalost vacsiny cernochov a medialnu ignoraciu tohoto problemu a ich postoj k vrazdam sposobenych ciernov vladov voci bielym.Ujo marky napísal:Kali ked zabiju niakeho cigana na Slovensku tak povies ze tu nemal co hladat atd.. A ked zabiju bieleho v cudzej krajne, kde tiez nemal co hladat tak je to zrazu velka obet.
Inak mozem suhlasit s nazorom, ze tam biely nemali co robit, co samozrejme plati aj pre ciernych v Europe.
Pleties si dve veci :kali520 napísal:Tym prispevok som skorej chcel upozornit na inteligencnu zaostalost vacsiny cernochov a medialnu ignoraciu tohoto problemu a ich postoj k vrazdam sposobenych ciernov vladov voci bielym.
Inak mozem suhlasit s nazorom, ze tam biely nemali co robit, co samozrejme plati aj pre ciernych v Europe.
Inteligenciu a Vzdelanie, nieje to to iste
A poviem to tak ze biely sa k cernochom tiez nespravali ako vo vaticke, a to este v ich vlastnej zemi.
Myslim si ze ludia Afriku ani nechcu moc zmenit, kam by chodili natacat dokumenty a lovit zvierata?
V pripade cernochov (samozrejme nie vsetkych ale vo vacsine) su nevzdelany a aj menej inteligentny.Ujo marky napísal:Inteligenciu a Vzdelanie, nieje to to iste Smile Inteligentny clovek nemusi ani vediet citat ani pisat a moze byt inteligentny
V teme Zimbabwe a Multi kulti sa to uz rozoberalo a nerad by som sa znova opakoval.
Ale kmene ako Zulu a Xhosa tam žijú odjakživa, Biela Južná Afrika bola vytvorená na ich území takže imigrantmi by som ich nenazval. Ale je jasné že bez belosi postavili J.A., sranda je ze v 1904 tvorili 21.58% populácie. A to bolo po Burských vojnách.Aryan Angel napísal:Juzna Afrika je krajina vybudovana a osidlena belochmi - biela krajina, nie naopak.
Cernosi tvoria imigraciu.