Post-koloniálna Biela Afrika

Diskusie na politické témy...
VonBurzum
Amateur
Amateur

Post-koloniálna Biela Afrika

Príspevok od používateľa VonBurzum »

Aká bola podľa vás a je rola belochov v Afrike po zvrhnutí kolónií ?

http://en.wikipedia.org/wiki/White_Africans

Najviac ide asi o J.A. za doby aparteidu (Namíbia bola počas tej doby prakticky tiež J.A. okupovaná). Vojna v Zimbabwe proti útlaku 300 000 belochov a potom vyháňanie Farmárov. Aj keď tam narobili dosť "kravín", podla mňa to malo na Južnú Afriku ako takú celkom kladný vplyv. Napríklad Namíbia, Južná Afrika a Botswana (ak beriem do úvahy iba černošskú Afriku) majú najvyššie HDI v celej Afrike. A ak by Mugabe v Zimbabwe nevyháňal bielych farmárov a radšej sa sústredil na ekonomiku a boj s AIDS tak by na tom mohol byť rovnako ako Botswana (ktorá je avšak prevažne černošská).

http://www.youtube.com/user/memoriesofrhodesia

Na druhej strane ak sa nemýlim tak má J. A. najvyššiu mieru vrážd na celom svete. A na druhej strane aparteid vytvoril celé generácie černochov bez vzdelania, a rovno ich odsúdil na chudobu. V celej Afrike sú asi belosi prevažne nenávidený a už nemajú moc moci pretože Afričania si už vládnu.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Myslim ze tam biely nemali co hladat :)
VonBurzum
Amateur
Amateur

Ujo Marky napísal:Myslim ze tam biely nemali co hladat :)
Ono to isté by si mohol napríklad povedať aj na USA, Argentínu, Austráliu atď. Belosi v J. A. bojovali tak isto ako Američania a ostatný biely prisťahovalci v "novom svete" vojny za nezávislosť, ale prehrali. To že v Británii žije milión černochov nikomu nevadí ale keď príde na belochov v Afrike tak sa začne to choď domov do Európy. Do južnej Afriky začali emigrovať belosi už dosť dávno a pre tú dnešnú generáciu je to ich domáca krajina.
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Dobrym prikladom o tom ako zasiahol biely clovek do Afriky je Zimbabwe, ktore prave po nastupu cernoskej vlady nastal totalny upadok vratane zabijania nevinnych bielych ludi.
http://www.beo.sk/multikulturalizmus/38 ... krok-dalej

V teme o Zimbabwe toho bolo este viac popisane
http://www.hojko.com/zimbabwe-t79254.ht ... t=zimbabwe
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Cernosi nemaju co robit v Britanii a biely v Afrike, potom su zbytocne problemy :wink:
VonBurzum
Amateur
Amateur

Ujo Marky napísal:Cernosi nemaju co robit v Britanii a biely v Afrike, potom su zbytocne problemy :wink:
V Rwande to bolo Tutsi vs. Hutu. V Sudáne sú to Araby (ktorý vyzerajú podľa mňa v Sudáne ako černoší) proti Kresťanom, černochom, Etiópia, Somálsko, Keňa atď. Žiadny belosi, a dejú sa rovnaké ak nie horšie veci.
Ktovie ako by vyzerala Južná Afrika ako región (kde je kopa kmeňov alebo ako to nazvať bez belochov). Nie som zástanca multikulturalizmu, ale Afrika by bez belochov lepším miestom podla mňa nebola. Černosi musia "dospieť" s nami alebo bez nás, a to ako v každej časti sveta ide iba krvavou cestou.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

V tomto prípade nejde o to kto kde býva, ale o to ktorá skupina vládne. Ok povedz si, že belosi sa nemali pchať do Afriky, ale keby bieli nekolonizovali Afriku tak by ešte stále bola plná domorodcov, ktorí by si boli schopní vládnuť maximálne na princípoch kmeňových spoločenstiev, nie štátov. Treba si uvedomiť, že bieli boli v tých končinách ďaleko jedinou inteligenciou a preto si prirodzene začali podmaňovať domorodé obyvateľstvo. Akurát to v niektorých častiach dosť prehnali (Zimbabwe, časti kolonizované Portugalskom) a výsledkom boli/sú občianske vojny, povstania, nepokoje a zášť černochov proti bielym
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Povedz mi naco je im tam "demokracia" a podobne kraviny ako stat. Naco im pchame vlastnu kulturu a vedu? Myslis ze by Africania nemohli zit bez toho aby sme sa im tam nasackovali? To ze pchame svoj biely nos vsade ale hnevame sa ked niekto dojde sem je len nasa vina, kebyze to nekolonizujeme ani sa nemaju ako dostat do Europy. Ze sa niekomu zda v pohode kolonizacia Zimbabwe ale nepaci sa mu ked cernosi emigruju do Europy tak ma chory mozog lebo mera dvojim metrom.

Kali ked zabiju niakeho cigana na Slovensku tak povies ze tu nemal co hladat atd.. A ked zabiju bieleho v cudzej krajne, kde tiez nemal co hladat tak je to zrazu velka obet.
VonBurzum
Amateur
Amateur

Ujo Marky napísal:Povedz mi naco je im tam "demokracia" a podobne kraviny ako stat. Naco im pchame vlastnu kulturu a vedu? Myslis ze by Africania nemohli zit bez toho aby sme sa im tam nasackovali? To ze pchame svoj biely nos vsade ale hnevame sa ked niekto dojde sem je len nasa vina, kebyze to nekolonizujeme ani sa nemaju ako dostat do Europy. Ze sa niekomu zda v pohode kolonizacia Zimbabwe ale nepaci sa mu ked cernosi emigruju do Europy tak ma chory mozog lebo mera dvojim metrom.

Kali ked zabiju niakeho cigana na Slovensku tak povies ze tu nemal co hladat atd.. A ked zabiju bieleho v cudzej krajne, kde tiez nemal co hladat tak je to zrazu velka obet.
Mne nevadí že sú v Británii ani vo Francúzsku. Je to to isté ako s pôvodnými obyvateľmi Austrálie. Mohli sme ich nechať tak nech si žijú ako chcú, primitívne. Rímania si tiež mohli povedať že nechajú tie barbarské časti Európy tak nech si žijú ako chcú. Ale Vďaka tomu že ich kolonizovali, im automaticky dali aj svoje vzdelanie, písmo, vedu a kultúru. Bolo to na ich prospech a nikto o tom nepochybuje, to isté platí podľa mňa aj pre Afriku. Len potrvá kým si to uvedomia. Chceš mi povedať že si dokážes predstaviť svet v ktorom by sa Európania dožívali 70 rokov a o 4000 kilometrov na juh by žili ľudia ako v praveku ? Ďalej ide aj o suroviny, umožnilo to náš rýchlejší vývin, nové myšlienky a krajiny (USA, Au). Je úplne normálne že jedna v tej ktorej dobe menej rozvinutá kultúra preberá od modernejšej kultúry znalosti a vedomosti.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Bez bielych a Arabov by čierny afričania žili ako v praveku(miestami aj teraz)
VonBurzum napísal: Rímania si tiež mohli povedať že nechajú tie barbarské časti Európy tak nech si žijú ako chcú. Ale Vďaka tomu že ich kolonizovali, im automaticky dali aj svoje vzdelanie, písmo, vedu a kultúru. Bolo to na ich prospech a nikto o tom nepochybuje
Ja áno, Rimania to nerobili z niakej zištnosti, potrebovali pôdu a otrokov
VonBurzum
Amateur
Amateur

Tempus7 napísal:Bez bielych a Arabov by čierny afričania žili ako v praveku(miestami aj teraz) Ja áno, Rimania to nerobili z niakej zištnosti, potrebovali pôdu a otrokov
Nemyslel som Rímanov ale v prospech Galov atd. a odpovedal som na tu otazku "Naco im pchame vlastnu kulturu a vedu?"
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

VonBurzum napísal:Nemyslel som Rímanov ale v prospech Galov atd. a odpovedal som na tu otazku "Naco im pchame vlastnu kulturu a vedu?"
no ved,to sa ja sam seba tiez pytam.keby sme tam nezavliekli zapadnu medicinu,tak by ich bolo dnes 20 nasobne menej. :evil:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

VonBurzum, bol by som opatrnejsi s tymi rimanmi. to nie oni boli nositelmi vsetkeho vedenia. ovela viac si od ostatnych narodov (kmenov) brali ako im davali.
podobne na tom je aj afrika. su tam obrovske zasoby nerastneho bohatstva. od ropy, zemneho plynu, medennych a kobaltovych rud, bauxitu, uranovych, zeleznych a manganovych rud, az po zlato a diamanty.
a co tam priniesol biely "bledsi" clovek? krestanstvo, islam, materializmus, moderne zbrane, vnucovanie vlastnej kultury a udajne aj AIDS...
proste obrovsky nepomer medzi tym co dali a tym co si brali, beru, a v buducnosti chcu vziat.
kali520
Darca
Darca

Ujo marky napísal:Kali ked zabiju niakeho cigana na Slovensku tak povies ze tu nemal co hladat atd.. A ked zabiju bieleho v cudzej krajne, kde tiez nemal co hladat tak je to zrazu velka obet.
Tym prispevok som skorej chcel upozornit na inteligencnu zaostalost vacsiny cernochov a medialnu ignoraciu tohoto problemu a ich postoj k vrazdam sposobenych ciernov vladov voci bielym.

Inak mozem suhlasit s nazorom, ze tam biely nemali co robit, co samozrejme plati aj pre ciernych v Europe.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Prečo? Vtedy ešte nevedeli že príde 1 sv. vojna, ktorá pomohla osamostatneniu A. krajín. Bez nej by sme mali oveľa väčšie odbytisko našich výrobkov...
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

kali520 napísal:Tym prispevok som skorej chcel upozornit na inteligencnu zaostalost vacsiny cernochov a medialnu ignoraciu tohoto problemu a ich postoj k vrazdam sposobenych ciernov vladov voci bielym.

Inak mozem suhlasit s nazorom, ze tam biely nemali co robit, co samozrejme plati aj pre ciernych v Europe.
Pleties si dve veci :
Inteligenciu a Vzdelanie, nieje to to iste :) Inteligentny clovek nemusi ani vediet citat ani pisat a moze byt inteligentny ;)
A poviem to tak ze biely sa k cernochom tiez nespravali ako vo vaticke, a to este v ich vlastnej zemi.
Myslim si ze ludia Afriku ani nechcu moc zmenit, kam by chodili natacat dokumenty a lovit zvierata? :lol:
kali520
Darca
Darca

Ujo marky napísal:Inteligenciu a Vzdelanie, nieje to to iste Smile Inteligentny clovek nemusi ani vediet citat ani pisat a moze byt inteligentny
V pripade cernochov (samozrejme nie vsetkych ale vo vacsine) su nevzdelany a aj menej inteligentny.

V teme Zimbabwe a Multi kulti sa to uz rozoberalo a nerad by som sa znova opakoval.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Juzna Afrika je krajina vybudovana a osidlena belochmi - biela krajina, nie naopak.

Cernosi tvoria imigraciu.
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

Aryan Angel napísal:Juzna Afrika je krajina vybudovana a osidlena belochmi - biela krajina, nie naopak.

presne tak :!: na druhej strane tvoria aj vacsinu populacie
VonBurzum
Amateur
Amateur

Aryan Angel napísal:Juzna Afrika je krajina vybudovana a osidlena belochmi - biela krajina, nie naopak.

Ale kmene ako Zulu a Xhosa tam žijú odjakživa, Biela Južná Afrika bola vytvorená na ich území takže imigrantmi by som ich nenazval. Ale je jasné že bez belosi postavili J.A., sranda je ze v 1904 tvorili 21.58% populácie. A to bolo po Burských vojnách.
Napísať odpoveď