Anarchia
-
Začiatok Konca
Professional
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ok,no uz som precital.ja som za kazdy system,ktory umoznuje a nepotlaca individualny vyvin cloveka,jeho schopnosti,slobodne rozhodnutia a tak,ale ideologia zalozena na kolektivizme je presny opak tohoZitePunkom napísal:Kamarát skús si prečítať celú tému a nevyťahuj tu na mňa príspevok z prvej strany, pretože len ukazuješ svoju debilitu a lenivosť si prečítať celú tému..tak sa zobuď, zober si čajík, kávičku a prečítaj si ju celú...tak veľa Ti to nedá a dozvieš sa aj niečo nové..
-
Nopredsaja
Amateur
no ako tato tema je fakt zbytocna a cudujem sa ze mala taky velky ohlas na podnet jedneho asi naozaj 14 rocneho typka.
k teme// anarchia by fungovat mohla,no podla mojho nazoru si ju vacsina ludi nevie predstavit,a preto nou opovrhuju aj ked nad tym neuvazuju.
Ak by sa o anarchiu pokusilo teraz nefungovala by,lebo ludia su doslova zkazeny mocou a peniazmi,ak by sa anarchizmus ujal este niekedy vtom 18storoci tak verim tomu ze by tu bola doteraz.
Demokracia je nedomyslena a stat svoju autoritu zneuziva
Ja si o tom mysliem nieco taketo
k teme// anarchia by fungovat mohla,no podla mojho nazoru si ju vacsina ludi nevie predstavit,a preto nou opovrhuju aj ked nad tym neuvazuju.
Ak by sa o anarchiu pokusilo teraz nefungovala by,lebo ludia su doslova zkazeny mocou a peniazmi,ak by sa anarchizmus ujal este niekedy vtom 18storoci tak verim tomu ze by tu bola doteraz.
Demokracia je nedomyslena a stat svoju autoritu zneuziva
Ja si o tom mysliem nieco taketo
Zite Punkom, take tvrdenia co Ty davas uz aj moja 12 rocna sestra vie ze to su kraviny. Ty chces aby mal clovek ktory studoval 18-20 rokov rovnaky majetok ako niekto kto sa nikdy neucil a kope kanale? A maju byt rovnaky len preto ze obaja su ludia? Takuto ideu moze uznavat len ten kto kope tie kanaly pretoze ziadny clovek ktory nieco dokaze by to neuznaval bola by to samovrazda. Dokazom toho je aj to ze anarchiu nikto okrem socpunkerov a najnizsej triedy neuznava. Kazdemu sa zije slusne az na tych, ale oni sa nechcu zmenit, radsej nech pre nich pracuju vsedci ostatny. Tak sa Ta spytam ked chces taku Anarchiu, ake nemas dnes slobody? Co by si chcel? Zabijat ludi? Drogovat cely den? Ozierat sa od 8 rano do 24 vecer zadarmo?
-
pinacolada
Guru wannabe
-
pinacolada
Guru wannabe
-
pinacolada
Guru wannabe
drístajte...anarchia v niektorých afrických štátoch je (napr. Somálsko?) lebo - anarchia = bezvládie spôsobené neexistenciou verejnej autority integrujúcej spoločnosť
a nie je tam anarchia, lebo anarchia = želaná forma medziľudských vzťahov založená na dobrovoľnej spolupráci bez toho, aby bola vynucovaná alebo riadená inými
wow...už ste počuli o viacvýznamových slovách?
a nie je tam anarchia, lebo anarchia = želaná forma medziľudských vzťahov založená na dobrovoľnej spolupráci bez toho, aby bola vynucovaná alebo riadená inými
wow...už ste počuli o viacvýznamových slovách?
-
Nopredsaja
Amateur
tak jednoducho tento svoj nazor vysvetlit uprimne neviem,mam proste vsebe pocit ze ludia su uz zvyknuty na tento system,alebo inak...v ludoch(u vacsini)kali520 napísal:Preco v 18 storoci, preco uz nie v 19 alebo 17? Ludia boli, su a vzdy budu rovnaky.
je nejaka vlastnost,ktora im zabranuje mysliet nejak uplne bez pravidiel,vela zvas si to nevie predstavit,no kebyze ludia uz od neviem kedy (18storocie bol priklad) by zili v inom state,a nie tak ze im stale niekto rozhodoval o osude,urcite by to tu vyzeralo inak...ale ako hovorim toto je moj,mozno dost divny,ale moj nazor
Nie. Poviem to inac, ludia budu zly aj dobry, a ked niekde niekedy bude existovat spolocnost bez nejakeho zriadenia tak zly to budu zneuzivat a dobry budu doplacat. Anarchia je zivnou podou pre takyto psristup ludi.pinacolada napísal:nesuhlasim.ani ty s tym vlastne nemozes suhlasit lebo v pripade ze ludia budu rovnaki ako teraz tak ani tvoj vysnivany NS nebude moct fungovat nie?
-
pinacolada
Guru wannabe
to plati vsade bez rozdielu ci ide o demokraciu,anarchiu alebo NS.dobri vzdy dopaltia na svoju dobrotu.kali520 napísal:Nie. Poviem to inac, ludia budu zly aj dobry, a ked niekde niekedy bude existovat spolocnost bez nejakeho zriadenia tak zly to budu zneuzivat a dobry budu doplacat. Anarchia je zivnou podou pre takyto psristup ludi.
takze by som nevravel ze anarchia nemoze fungovat lebo zli zneuzivaju dobrych.rovnako ti v podstate nebude fungovat ani NS a rovnako nefunguje ani demokracia
Ja nechapem ako mozes vobec aj porovnavat anarchiu s bars akym inym politickym zriadenim, kedze v anrchii neexistuje nejaka zlozka ktora by zlych ludi potresatala (policija vojsko atd).pinacolada napísal:to plati vsade bez rozdielu ci ide o demokraciu,anarchiu alebo NS.dobri vzdy dopaltia na svoju dobrotu.
takze by som nevravel ze anarchia nemoze fungovat lebo zli zneuzivaju dobrych.rovnako ti v podstate nebude fungovat ani NS a rovnako nefunguje ani demokracia
To ze v NS rezime by boli nejaky zly ludia je samozrejme, ale tym ze NS ma aj nejake zasady, pravdila atd tak su do urcitej miery obmedzeny a to plati v kazdom systeme kde je aspon naznak nejakej moci a vladneho fungovania.
-
Začiatok Konca
Professional
Ty si mi dávnejšie povedal, keď som spomenul napr. toho pekára(že by sa na robotu nevysral) tak nie to sú roboty.. ale to, čo si napísal z ľudí robí robotov.. ktorí by aj mali iné zmýšľanie, ale ako náhle ho prejavia, tak budú sankcionovaní.. takže to by boli roboti..kali520 napísal:Ja nechapem ako mozes vobec aj porovnavat anarchiu s bars akym inym politickym zriadenim, kedze v anrchii neexistuje nejaka zlozka ktora by zlych ludi potresatala (policija vojsko atd).
To ze v NS rezime by boli nejaky zly ludia je samozrejme, ale tym ze NS ma aj nejake zasady, pravdila atd tak su do urcitej miery obmedzeny a to plati v kazdom systeme kde je aspon naznak nejakej moci a vladneho fungovania.
Neviem kde som tvrdil, ze by boli potlaceny ludia ktori inac zmyslaju.ZitePunkom napísal:Ty si mi dávnejšie povedal, keď som spomenul napr. toho pekára(že by sa na robotu nevysral) tak nie to sú roboty.. ale to, čo si napísal z ľudí robí robotov.. ktorí by aj mali iné zmýšľanie, ale ako náhle ho prejavia, tak budú sankcionovaní.. takže to by boli roboti..