Vlastný názor
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Skôr podstata vecí a zdržiavanie sa hodnotení, pretože tak chceli pri možných protichodných vysvetleniach dosiahnuť ataraxiu...Kaonashi napísal:starovekí skeptici - 3 základné otázky:
1. aké sú veci? nepoznateľné
2. aký postoj k nim zaujať? žiadny
3. čo mi to prinesie? pokoj
Keďže už toto je postojom, skôr je to len odmietanie úsudkov o nepoznateľnom svete...
Len si zopakoval to, čo som už povedal...ale OK, trochu si to rozviedol.P41NK1LL3R napísal:Skôr podstata vecí a zdržiavanie sa hodnotení, pretože tak chceli pri možných protichodných vysvetleniach dosiahnuť ataraxiu...
Keďže už toto je postojom, skôr je to len odmietanie úsudkov o nepoznateľnom svete...
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
dekarbon : čítaj, čítaj a zasa čítaj. Sleduj dianie vo svete ako aj na Slovensku, vzdelávaj sa, čítaj si zaujímavosti, čítaj si materiály ktoré sa týkajú oblasti tvojho záujmu. Získaš väčší všeobecný prehľad, slovnú zásobu, budeš sa vedieť vyjadriť k diskutovaným témam, resp. sám otvoriť debatu na tému ktorá je aktuálna. A čo to má spoločné s názorom? Má, neskôr pochopíš ako.
pokial ma problem sa vyjadrit ohladne LVP ako spominal tak bohate staci zeby cital tuto sekciu...sa tu uz rozobralo vsetkoerytrocyt napísal:dekarbon : čítaj, čítaj a zasa čítaj. Sleduj dianie vo svete ako aj na Slovensku, vzdelávaj sa, čítaj si zaujímavosti, čítaj si materiály ktoré sa týkajú oblasti tvojho záujmu. Získaš väčší všeobecný prehľad, slovnú zásobu, budeš sa vedieť vyjadriť k diskutovaným témam, resp. sám otvoriť debatu na tému ktorá je aktuálna. A čo to má spoločné s názorom? Má, neskôr pochopíš ako.
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Skôr som narážal na to, že už samotné "odmietanie postoja" je postojom, ku ktorému ich viedlo práve dianie, čiže by som radšej použil úsudky o tom, čo ku celému skepticizmu viedlo... lebo ataraxia je tiež cieľom vyplývajúcim z postoja...Kaonashi napísal:Len si zopakoval to, čo som už povedal...ale OK, trochu si to rozviedol.