Pieskomil

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

erytrocyt napísal:2Pacaveli: Takže niečo o pieskomiloch. Mal som jedného tri roky. Je to nízkoúdržbové zviera s malou spotrebou a nesmrdí.
Čo sa týka jedla. Zožere to všetko. Od jabĺčka, cez potravu pre hlodavce po vtáči zob. Keď som mu nemal čo dať, aj vtáči zob ho potešil. Veľmi rád mal kúsok chlebíka natretý s kúskom lekváru. Lekvár zjedol, a chlieb zahrabal do pilín :) Kľudne mu môžeš dať kúsok mrkvy, strašne to majú radi. Takisto jabĺčko, slnečnice, kľudne aj tie, čo lúskaš ty. Môžeš mu dať keksíky, paradajky, uhorky. Raz za čas mu daj kúsok pečeného mäska, ale dozri aby ho zjedol, lebo majú tendenciu veci zahrabávať, no a ono by mu to tam potom hnilo a smrdelo.

Ale vyvarujem ťa pred pár vecami. Nechytaj ho do ruky tak, že sa začne báť, alebo žeby bol obmedzený v pohybe. Tak ťa kusne, že sa z toho posereš. Pri umývaní, ono raz za čas som ho aj okúpal v na dotyk príjemnej vode, mu nedaj hlavu pod vodu, a pozor na studenú vodu. Ja som si pozor nedal, dodnes mám značku na pravom prste. Zahryzne sa ti do ruky a už sa nepustí, bolesť ako sviňa.

Ak by si k tým dvom chcel dať tretieho, tak ako Alfonz napísal, pozor na to. Zožerú ho, v noci mu odkusnú hlavu. Ide o pach. Ten tretí bude mať iný, cudzí. V takom prípade sa to rieši tak, že vezmeš nejaký parfém, sprej, voňavý dezodorant, kľudne aj axe, a všetkých troch ich nastriekaš. Pach budú mať rovnaký, a no problem.
dikes, dostal si uz k+ :) este musim dat bolek :oops:
normalne, si ma vystrasil, ze ma to bude kusat a pod. :D snad sa stym naucim narabat... neskor dam ich foto, dnes okolo jednej, mozno pol druhej mi ich donesu...

//inak, pieskomil skace, ci co som to pocul???!!!
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Skáče, jak sviňa. Keď ho dáš pod studenú vodu, vyskočí aj cca meter do výšky.
2Pacaveli
Addict
Addict

taaak mam ich doma :) maju aj nejaky domcek, co som im kupil, koleso, nejaku mineralnu mrkvu ci co, potravu max, tycinky medove a mrkvove... snad budu spokojne :) inak, mam to este take male, uteka to jak svina :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Najlepsie je ked ich dostanes chvilu po dokrmeni matkou ... Vtedy sa este vsetko ucia a dokazu sa uplne spriatelit z clovekom ... Ja som mal tak 2 Skrecky Dzungarske dostal som ich len par dni po tom co ich matka dokrmila a cele dva roky co obaja zili sa ma nebali ... jedli mi z ruky behali po mne jak besne atd ...
2Pacaveli
Addict
Addict

dik kazdemu za rady a pod... uz mam doma, dokonca troch :o celkom sranda to sledovat, len dost vela sa schovavaju v domceku, co som im kupil... zatial do ruky velmi same nejdu, no jeden vosiel, ale neviem ktory to bol, lebo su rovnaky :D neskor hodim fotos, idem sa s tym dalej zabavat :)
inak, zatial som ich nevyjde pit vodu, nemusim sa bat, ze sa z toho nenaucia pit? maju take to kalsicke na pitie, taka tuba, alebo nieco take... a tam je taka nasoska, alebo co to je...
2Pacaveli
Addict
Addict

tak tu su nejake foto :)
Prílohy
IMG_7705.JPG
IMG_7704.JPG
IMG_7703.JPG
IMG_7702.JPG
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Jeej, krásnučkí sú. Sú vystrašení, preto sa schovávajú a nejdú ani na ruku. daj im deň, aby si zvykli na nové prostredie. A sú to samčekovia či samičky?
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Nemas chut ich zjest? :)
2Pacaveli
Addict
Addict

bolek napísal:Jeej, krásnučkí sú. Sú vystrašení, preto sa schovávajú a nejdú ani na ruku. daj im deň, aby si zvykli na nové prostredie. A sú to samčekovia či samičky?
mali by to byt, podla vsetkeho, samcekovia... akurat dvaja vyliezli a jeden sa furt mota okolo kolesa :D , alebo niekde lozi... takze tak :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Neboj sa oni sa naucia pit, a vola sa to napajadlo. :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Čo sa týka vody, neboj sa. Celý názov tohto tvora je pieskomil mongolský. Pochádza z mongolskej púšte, alebo tak nejako. Sú naučené prežiť s minimom vody, a prijímajú ju hlavne z potravy. Občas sa ti napijú, ale to naozaj len občas.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

mam dvoch uz rok aj daco :P su to vdacne zvieratka.. ale akurat mi jeden ochorel.. neviem co mu je normalne beha po klietke hra sa s druhym akurat menej zerie a je uplne suchy ze kost a koza.. ket ho vezmem do ruky akoby to boli iba kosti zabalene v papieri.. no neviem nedavam mu uz dlhu zivotnost .. a nezacnite mi tu davat rady ako veterinar :D novy pieskomil ma vynde lacnejsie :D:D
2Pacaveli
Addict
Addict

brainwirm napísal:mam dvoch uz rok aj daco :P su to vdacne zvieratka.. ale akurat mi jeden ochorel.. neviem co mu je normalne beha po klietke hra sa s druhym akurat menej zerie a je uplne suchy ze kost a koza.. ket ho vezmem do ruky akoby to boli iba kosti zabalene v papieri.. no neviem nedavam mu uz dlhu zivotnost .. a nezacnite mi tu davat rady ako veterinar :D novy pieskomil ma vynde lacnejsie :D:D
snad k nemu mas aj nejaky citovy vztah...
no, mne jedno kolko piju, len nech to nezdochne o tyzden, lebo ma brat zabije :wink:
teraz spia v domceku, asi 2x som ich zobudil :D hodil som im dnu aj tu medovu tycinku, obhrizali ju chvilku, potom prestali... aj piskotu obkusal jeden, alebo kolky dookola... zatial vyzeraju, ze su spokojne, no musia si este zvykat...
mal som ich uz aj na ruke, neviem ktoreho, lebo ich nerozoznavam :D ale nebral som ich nasilu... opatrne vosli na ruku, ja som ju len jemne dvihol a potom ked sa velmi motali, tak som ju spustil a odbehol...
inak, som pozeral, ako sa to skrabe, to ma inak rychle nozky :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

citovy vstah? k mysi? ee nehrozi :D este k mojmu psovi hej to je jasne.. ale mys? mam ich pre potesenie. ale to je asi ako keby som povedal ze mam citovy vstah k rybickam alebo telefonu...pri prvom mojom skreckovi som plakal.. ale to bolo 10 rokov dozadu :D odvtedy som uz mal tolko toho ze nestiham mat citovy vstah :D
2Pacaveli
Addict
Addict

nj, ale pes, to je ina kavicka :wink: to je clen rodiny...
no, idem ich dat na svoje zatial trvale miesto, 4x sa zobudia, co uz :D
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

chcel by som sa opytat či takému pieskomilovi nevadí sem tam hlasná hudba :) chcel by si ich chovať v izbe a rád si tam pustím neakú vypaľovačka nahlas..
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Najprv áno, potom si zvykne :D
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ale hudba, môže mu spôsobiť dosť stresu. ale tak čo už, že? :wink:
brainwirm: Tak neviem ako ty, ale ja som si k svojim dvom myškám vypestovala taký vzťah, že som celý deň plakala, nedokázala som sa upokojiť, v záhrade som ich pochovávala aj s krížom a kvetinkou...
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

bolek napísal:brainwirm: Tak neviem ako ty, ale ja som si k svojim dvom myškám vypestovala taký vzťah, že som celý deň plakala, nedokázala som sa upokojiť, v záhrade som ich pochovávala aj s krížom a kvetinkou...
ale ty si dievca :lol:
no ale ja by som si k mysi asi nedokazal vytvorit vztah....ja mam rybycky a akurat sa chystam jednu splachnut do hajzla a neplanujem pritom plakat :D
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

fizz napísal:Ale je rozdiel si to zvieratko chytit, pohladkat, citit ako ti papa z ruky ako ked sa cely den pozeras na smradlave ryby...K rybickam sa podla mna ani neda mat citovy vztah.
ved to je jasne...ale ja si nevytvorim citovy vztah ani k niecomu co mozem chytit a papa mi to z rucky :D ale ja vam nebranim vytvarat si citove vztahy s myskami...
Napísať odpoveď