dikes, dostal si uz k+erytrocyt napísal:2Pacaveli: Takže niečo o pieskomiloch. Mal som jedného tri roky. Je to nízkoúdržbové zviera s malou spotrebou a nesmrdí.
Čo sa týka jedla. Zožere to všetko. Od jabĺčka, cez potravu pre hlodavce po vtáči zob. Keď som mu nemal čo dať, aj vtáči zob ho potešil. Veľmi rád mal kúsok chlebíka natretý s kúskom lekváru. Lekvár zjedol, a chlieb zahrabal do pilínKľudne mu môžeš dať kúsok mrkvy, strašne to majú radi. Takisto jabĺčko, slnečnice, kľudne aj tie, čo lúskaš ty. Môžeš mu dať keksíky, paradajky, uhorky. Raz za čas mu daj kúsok pečeného mäska, ale dozri aby ho zjedol, lebo majú tendenciu veci zahrabávať, no a ono by mu to tam potom hnilo a smrdelo.
Ale vyvarujem ťa pred pár vecami. Nechytaj ho do ruky tak, že sa začne báť, alebo žeby bol obmedzený v pohybe. Tak ťa kusne, že sa z toho posereš. Pri umývaní, ono raz za čas som ho aj okúpal v na dotyk príjemnej vode, mu nedaj hlavu pod vodu, a pozor na studenú vodu. Ja som si pozor nedal, dodnes mám značku na pravom prste. Zahryzne sa ti do ruky a už sa nepustí, bolesť ako sviňa.
Ak by si k tým dvom chcel dať tretieho, tak ako Alfonz napísal, pozor na to. Zožerú ho, v noci mu odkusnú hlavu. Ide o pach. Ten tretí bude mať iný, cudzí. V takom prípade sa to rieši tak, že vezmeš nejaký parfém, sprej, voňavý dezodorant, kľudne aj axe, a všetkých troch ich nastriekaš. Pach budú mať rovnaký, a no problem.
normalne, si ma vystrasil, ze ma to bude kusat a pod.
//inak, pieskomil skace, ci co som to pocul???!!!