Tých z vás, ktorí majú psa, by som sa rád opýtal na to, aký máte názor po pár rokoch (mesiacoch)
1.) Ak by ste sa mali vrátiť do minulosti a znova si vybrať, chceli by ste vášho psa + prečo áno / nie?
2.) Pes vám určite ovplyvnil život a životný štýl... napíšte pár pozitívnych a pár negatívnych vplyvov...
3.) Akým spôsobom ste prišli k psovi? Ak ste ho chceli vy, čo vás k tomu viedlo? Boli ste po pár týždňoch / mesiacoch rozčarovaní, alebo naopak spokojní?
4.) V čom vás pes najviac obmedzuje tak, že to cítite? (napr. dovolenky, financie, atď.)
5.) V čom vás pes najviac obohatil? (priateľstvo, spoločník na šport, atď.)
6.) Hocijaké ďalšie postrehy, informácie, rady či nápady, o ktoré ste ochotní sa podeliť...
Ďakujem za vyčerpávajúce odpovede + napíšte aj, ako dlho psíka máte
Čo sa mňa týka, mám záujem o belgického ovčiaka groenendaela. Bývam (žiaľ) v panelákovom byte s dvoma súrodencami a mamou... Čo je nevýhoda pre psa z hľadiska priestoru, na druhú stranu ale chodím na vysokú školu a minimálne pol dňa mám vždy voľného a teda mu môžem venovať 2-4 hodiny denne...
Mám možnosť získať povahovo skvelé šteňa s dobrým exteriérom, vhodné na výcvik, kynológiu aj obranu... Inak povedané už mám vybrané, takže neriešim tu, akého psa a odkiaľ... Iba či áno, alebo nie
Podstatné je, aby som si nekúpil psa s tým, že potom zistím, že ho vlastne nechcem, nemám chuť sa mu venovať atď... Preto to potrebujem dobre zvážiť (rozmýšľam nad ním už asi 3-4 mesiace) a vaše odpovede mi môžu pomôcť sa správne rozhodnúť... Predsa len je to veľká zodpovednosť na dobu 10-12 rokov...
POZOR - nehľadám informácie ohľadom plemena, výberu psa, starostlivosti o neho, výchovy a podobných vecí... ďakujem za pochopenie