ZAMRZANIE PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
CHoBoT
Star
Star

ZAMRZANIE PC

Príspevok od používateľa CHoBoT »

mam PC novy asi rok cca hh no a uz ked mi ho doniesi pri instalovany winu XP zamrzol a mal som to tak cca pol roku stale zamrzal az kym som ho stale nerestartoval kym sa nepokazil dal som ho do opravy z opravy mi prisiel dovod "zly kabel od HHD" ale stale mi mrzne uz menej a win som preinstaloval uz 1000krat
mrzne hlavne pri napr prepinany ked hram hru a zbehnem do winu tak mi zamrzne asi tak po 5min co beham vo wine a mam zapnutu hru na pozadi v com to moze byt?pls help
AXO
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ZAMRZANIE PC

Príspevok od používateľa AXO »

bibinko32 napísal:mam PC novy asi rok cca hh no a uz ked mi ho doniesi pri instalovany winu XP zamrzol a mal som to tak cca pol roku stale zamrzal az kym som ho stale nerestartoval kym sa nepokazil dal som ho do opravy z opravy mi prisiel dovod "zly kabel od HHD" ale stale mi mrzne uz menej a win som preinstaloval uz 1000krat
mrzne hlavne pri napr prepinany ked hram hru a zbehnem do winu tak mi zamrzne asi tak po 5min co beham vo wine a mam zapnutu hru na pozadi v com to moze byt?pls help
mozem taku sprostu otazocku ??? TATO tema tu je len na okrasu ? nepoviem keby bola na 50 strane v teme, ale na druhej ?

a co takto pouzit hladat, ani to tam nieje, len na zaplnenie miesta
CHoBoT
Star
Star

a mozem taku sprostu odpoved? naco mu to tam mam pchat?

//autoeditácia príspevku (05 May 2008, 19:22)
tiez otazka :D ale neva
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

bibinko32 napísal:a mozem taku sprostu odpoved? naco mu to tam mam pchat?

//autoeditácia príspevku (05 May 2008, 19:22)
tiez otazka :D ale neva
asi si necital pravidla na fore hojko.com vsak(ani ja nie, ale psst) :D

a teraz k odpovedi: no preto, aby si nevytvaral nove temy koli jednemu problemu(ked to bude niekto hladat cez HLADAT, tak mu to vyhodi 300 vysledkov hladania), popr. pchat mu to tam nemusis, lebo to je rovnaky problem ako mas ty a nic ine ti na to neodpisu... :)
CHoBoT
Star
Star

pokial viem jemu zamrzal pc ked ho zapinal :) a to myslim neni rovnake
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: ZAMRZANIE PC

Príspevok od používateľa dekarbon »

bibinko32 napísal:mam PC novy asi rok cca hh no a uz ked mi ho doniesi pri instalovany winu XP zamrzol a mal som to tak cca pol roku stale zamrzal az kym som ho stale nerestartoval kym sa nepokazil dal som ho do opravy z opravy mi prisiel dovod "zly kabel od HHD" ale stale mi mrzne uz menej a win som preinstaloval uz 1000krat
je dost mozne ze to nemusi byt len vadny kabel ale bude asi nieco s HDD,ked an to ideme vylucovacou metodou,pri normlane nakonfigurovanom pc,netaktovanom to procesor nemoze robit jedine zeby bol tak slaby zeby nevedel utiahnut OS ktory tam aktualne mas cize XP takze tuto moznost mozeme pravdepodobne vylucit bo myslim si ze mas dostatocne silny CPU aby ti an tom XP behalo bez problemov,dalej si zoberme moze to robit doska? ano moze ale iba v pripade ak by mala problem s radicom HDD ktory je v dnesnych modernych doskach integrovany v tzv southbridge teda v juznom mostiku zakladnej dosky ale je to mala pravdepodobneost zeby sa to odpalilo,dalej tu mame ramky, overil by som ci je pamät kompatibilna s doskou pretoze toto kludne moze robit RAMKA a ak ich mas dve alebo viacej osadenych v doske overil yb som ze ci maju rivnake obnovovaciu co sa udava v mikro sekundach ak ma jeden pamätovy modul inu obnovovaciu frekvenciu ako druhy moze to sposobovat spätnu frekvencnu nekompatibilitu atk isto ako v pripade ze by boli pomiesane rychlosti ramiek proste si nemusia sediet a moze to mat za nasledok mrznutie celkoveho systemu,dalej by som preveril taktiez grafikcu kartu ak nebola taktovana tak by sm eju teoreticky mohli vylucit ale skontroloval yb som preistotu jej frekvencie cez nejaky program a ak by neboli frekevncie ako udava vyrobca nastavil yb som ich na default hodnoty...njaviac mi tam ale sedi zo vsetkeho periferium HDD teda harddisk..ak ma poskodeny MBR sektor moze to sposobovat mrznutie systemu a taktiez ak ma vadne sektory..Ak by sme zobrali do uvahy ze disk ma vadne sektory tak to funguje asi tak ze ked s pc nieco robis a on sa snazi nieco nacitat z poskodenej oblasti hdd sekne sa co ma za nasledok spätnu odozvu vo formate zamrznutia systemu..Lenze ak yb si mal nieco s HDD tak XP je tak robene ze ti automaticky este pred startom spusti kontrpolu konzistencie HDD a preveri ci ej vsetko ok..Hm..teraz mi dosla jedna vec..ak by si mal ale vadny HDD tak ty vlastne ani nenaistalujes OS pretoze pocas inastalacie uz tesne po formate a nakopirovani hlavynch suborov na zavedenie instalcie XP inštalator kontroluje HDD jednotku a zariven aj particiu an ktoru je OS davany takze tam by vyhodil chybu alebo ak by to nahodou odignoroval tak yb sa urcite ta chyba objavila vo forme spustenia kontroly konzistencie HDD...Ale este yb som zapol ak ti to podporuje doska a samozrejem radic pevnych diskov funkciu S.M.A.R.T a ak to pri starte PC vo faze POST vyhodi chybu tabvulky SMART ze terba zazalohovat data a vymenit disk je to jasne ked je porblem mrznutia PC ale osobne by som zacal RAMKAMI.
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

me take mrznul pc a moze to byt dvema zpusoby bud se dva programy mezi sebou hadaji a to se kvuli tomu kousne a nebo jsem mel avast 4.7 a jak se aktualizoval na novu verzzi tak se mi pc asi po 15 minutach necinosti zamrznul
CHoBoT
Star
Star

diky vyskusam to :) dufam ze nieco najdem lebo ma ide stoho porazit
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

obnovovaciu frekvenciu tych ramiek zistis najlahsie cez program everest a inak ked to neberieme z cisto hardwaroveho hladiska tento porblem tak ma pravdu ciastocne aj kolega co pisal ze to mozu sposobovat programy ktore sa medzi sebou biju ja yb som priupaden este skusil taky mensi experiment naistaloval yb som system uplne na surovo teda bez vseckych driverov iba zakladny syste,m nic viac nic menej a nehla by som to tak ak by aj vtedy zmrzol vyskusal yb som inu instalaciu by som si zohnal inu od niekoho znamehio ak by to aj tak robilo je ťto hardvericka chyba potom je to uz jasne
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cislo5 »

pri pomoci by bolo dobre keby si napisal aj parametre svojho pocitaca aspon maticna, grafika , RAM ,HDD lebo hladat ihlu v kope sena je tazke dovodov moze byt tisic a kazdy co ti radil mohol mat pravdu ja som mal podobny problem u mna to boli RAM boli rovnake len bol rozlisny vyrobca a problem bol hotovy :lol:
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

dnes je toto akysi popularny problem, ma s tym cely den v skole otravoval spoluziak.. ze mu to zacalo vcera z nicoho nic.... ma odlisne revizie RAMiek(lebo jednu kupoval neskor)

obe su apacer DDR 400MHz 512MB.. nejake sh*ty, ale ide o to ze uz ich ma dobre 3 roky a zacalo to az teraz.... hmm ja som z tohto poblemu nejaky sprosty, lebo sa citim taky bezmocny...

zacinam mat strach ze sa to zacne diat aj mne(to by som neprezil)...
Napísať odpoveď