Vesmir
-
nucli
Medium Expert
niekde som cital, ze v case par miliontin sekundy po velkom tresku bola ta hmota taka husta, ze do jednej cajovej lyzicky takejto hmoty by sa vmestila vsetka hmota Empire State Building
no a v suvislosti s tym ma zaujima - ked tato vec, ktore sa chystala vybuchnut bola tak neskutocne husta, znamena to, ze bola aj ovela mensia (otazne je, co to znamena, mensia..) ako je sucasny vesmir... -co teda bolo okolo nej ? nic ? co je nic ?
-
addictor
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
myslis...??? takze predpokladas, ze radiove vlny z vysielacov prichadzaju iba k antene tvojho radia a vzdy sa odrazia od ionosfery spat...??? vyvediem ta z omylu priatelu... oni putuju aj dalej mimo nasu zemegulu a dokonca aj mimo nasu slnecnu sustavu, bo vo vesmire ich nema co rusit... a tym podla mna dos na seba uputavame pozornost...GothaR napísal: A nijak poriadne o sebe nedavame vediet, tak ako nas maju najst?
vies najst zaciatok gule??? a je jekonecna???p4ra napísal:Ja si tiez myslim, ze vesmir svoj koniec nema. Aby nieco malo koniec, musi to mat aj zaciatok a ja si celkom nevies predstavit zaciatok vesmiru. Tymto by som sa ale vratil ku klasickemu, a co bolo pred velkym treskom?
a k velkemu tresku... ak pripustame teoriu BIG BANG, tak musime pripustit, ze vesmir je konecny.... bo sa rozpina do nejakeho priestoru(co je myslim ze dokazane tym, ze sa galaxie od seba velkou rychlostou vzdaluju)... a ak tvrdis, ze vesmir je konecny, potom popieras vznik vesmiru velkym treskom...
presne o tom som pisal... K+...P3Bo napísal:Ale uz cez 50 rokov sa vesmirom siri vlnenie po atomovej bombe napr. .vysielame velke mnozstvo radiovych vln ktore je mozne zachytit , takze vlastne je len otazkou casu kedy sa dostanu tam kam maju
podla mna je vesmir konecny, a co sa nachadza za nim..? IMHO je to priestor bez ziadnych castic, molekul, atomov alebo prvkov... a predstavujem si to napriklad ako rozpinajucu sa bublinu vo vode s tym rozdielom, ze vesmir nebude mat ziadny gulaty tvar, ale nejaky hviezdicovity z toho dovodu, ze ked nieco exploduje, neexploduje to ako gula, ale ako nejake paprsky rozbiehajuce sa od centra vsetkymi smermi...
-
SIX
Medium Star
odporucam kuknut dokument s Discovery Channel paralerne svety, tam je to celkom polopate vedecke vysvetlene ako to vlasnte je podla vedy teraz a ako im to matematicky funguje.
ja si myslim ze vesmir je konecny ale pre nas je to nerealne dosiahnut koniec a este vela tisic rokov nebude), lebo mozu nastat aj take vsemozne situacie ze napr pojdeme s bodu A do bodu B a dostaneme sa do bodu A ale v inom case. No a este ako som pocul teda aj v tom dokumente spominali ze cas je tu skor ako vesmir a da sa ist badanim do minusu.
vdacna tema na veeela vellaaa rokov
ja si myslim ze vesmir je konecny ale pre nas je to nerealne dosiahnut koniec a este vela tisic rokov nebude), lebo mozu nastat aj take vsemozne situacie ze napr pojdeme s bodu A do bodu B a dostaneme sa do bodu A ale v inom case. No a este ako som pocul teda aj v tom dokumente spominali ze cas je tu skor ako vesmir a da sa ist badanim do minusu.
vdacna tema na veeela vellaaa rokov
-
pinacolada
Guru wannabe
pozeral som o tom dokumentP3Bo napísal:Ale uz cez 50 rokov sa vesmirom siri vlnenie po atomovej bombe napr. .vysielame velke mnozstvo radiovych vln ktore je mozne zachytit , takze vlastne je len otazkou casu kedy sa dostanu tam kam maju
No podla mna za zaciatok gule sa da povazovat jej stred. A ked uz mame porovnavat vesmir ku gulovemu tvaru tak by sa malo teoreticky z neho dostat, takze by nieco malo byt za nim.adictor napísal:vies najst zaciatok gule??? a je jekonecna???
Ja uznavam len dve teorie a to je:
1. vesmir koniec nema, nema ani zaciatok, je tu od pociatku a cas neexistuje, je len relativny
2. Vesmir ma taky tvar v ktorom neni mozne definovat zaiciatok a koniec, plopatisticky vysvetlene ak sa vyberem na bars aky smer ci rovno dozadu hore dole, vzdy sa po nejakom case dostanem na to iste miesto.
-
cORP.
Addict
ja len dodam ze vzdy ked sa nad tymto zamyslam dlhsie ako hodinu zacne ma normaln z tolkeho myslenia na nezodpovedane pobolievat hlava
sakra ludia toto je vlastne najvacsia zahada pre ludstvo
ja by som uz rad vedel pravdu zial mozem povedat ze sa toho urcite nedozijem a myslim ze ani milion generacii po mne 
za ním? hranica vesmíru ohraničuje aj samotný časopriestor, takže za ním už nie je nič...ani priestor...teda ak vesmír nepláva v ešte niečom väčšom ako bublina v šampanskom...a hviezdicovitý tvar asi mať nebude, podľa prepočtov skôr tvar pomaranča...teda trochu poprehýbaná guľa, aj to spôsobené nehomogenitami na počiatku vývoja...ak niečo exploduje, no lenže...niečo nie je vesmír, síce sa to nazýva Veľký tresk ale pyrotechnika s tým nič nemá...addictor napísal: podla mna je vesmir konecny, a co sa nachadza za nim..? IMHO je to priestor bez ziadnych castic, molekul, atomov alebo prvkov... a predstavujem si to napriklad ako rozpinajucu sa bublinu vo vode s tym rozdielom, ze vesmir nebude mat ziadny gulaty tvar, ale nejaky hviezdicovity z toho dovodu, ze ked nieco exploduje, neexploduje to ako gula, ale ako nejake paprsky rozbiehajuce sa od centra vsetkymi smermi...
Preto lebo gula nema zaciatok iba ak sa pohybujes po jej povrchu, zo stredu sa mozes pohybovat horizontalne, vertikalne sikomo, to znamena ze ked sa vyberes zo stredu guly na jeden smer tak neprides znova na to iste miesto ale dostanes sa na jej koniec a to povrch.addictor napísal:protirecis si... ako moze byt zaciatok niecoho jeho stred...?
-
pinacolada
Guru wannabe
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Guľa taktiež vzniká rotovaním polkružnice (tej preto, lebo sa dá lepšie určiť rovnica pre vyvodenie objemového vzorca) okolo osi (x)...
Teda jej "počiatok" by si teoreticky mohol vložiť do r a -r...v takom prípade zároveň do akéhokoľvek bodu daného rotujúceho útvaru...
/typický príklad na výpočet objemu rotačných telies pomocou určitého integrálu.../
Teda jej "počiatok" by si teoreticky mohol vložiť do r a -r...v takom prípade zároveň do akéhokoľvek bodu daného rotujúceho útvaru...
/typický príklad na výpočet objemu rotačných telies pomocou určitého integrálu.../
-
Rammer
Light Professional
Velky tresk sa neda nazvat exploziou, vtedy este nebol priestorocas. Bol to skor "zaciatok rozpinania".Kaonashi napísal:za ním? hranica vesmíru ohraničuje aj samotný časopriestor, takže za ním už nie je nič...ani priestor...teda ak vesmír nepláva v ešte niečom väčšom ako bublina v šampanskom...a hviezdicovitý tvar asi mať nebude, podľa prepočtov skôr tvar pomaranča...teda trochu poprehýbaná guľa, aj to spôsobené nehomogenitami na počiatku vývoja...ak niečo exploduje, no lenže...niečo nie je vesmír, síce sa to nazýva Veľký tresk ale pyrotechnika s tým nič nemá...
teorii je vela
vsak ste aj tu teraz zopar teorii vymysleli
Dam tu pdfko s jednou teoriou, su tam popisane pojmy ako NIC, nekonecno a co je za koncom vesmiru, je to trosku tazsie na pochopenie, ale prvych par stran sa da rozlusknut, potom sa tam objavuje vela vyssej matematiky a vacsina z nas sa tam zacne stracat 
http://www.sytoprostor.euweb.cz/docs/ILC.pdf
+ niektore pojmy su mozno lahsie na pochopenie napisane v tomto dokumente http://www.sytoprostor.euweb.cz/docs/buh.pdf
http://www.sytoprostor.euweb.cz/docs/ILC.pdf
+ niektore pojmy su mozno lahsie na pochopenie napisane v tomto dokumente http://www.sytoprostor.euweb.cz/docs/buh.pdf
Ja si myslim, ze sme mravci v inom svete.
Akoze normal, alebo Simsaci a niekto nas ovlada, alebo.... alebo neviem a je mi to jedno. Momentalne zijem tu a teraz a nezaujima ma to co je niekde inde. Na Zemi je plno miest kde som este nebol a ktore nepoznam tak preco by som sa mal zaujimat o vesmir, ktory je strasne daleko a mozno tam nic nie je?