Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
kamarat ma taku istu toshibu(akurat dokupil viac ramky a vacsi hdd) a je to fakt pekny kusok, aj kvalita je vyborna + zahras si natom celkom obstojne aj nejake novsie hry ak dokupis ramku, ale pri dnesnych cenach ddr2 je to zanedbatelna ciastka. Pri tom procaku ide hlavne oto naco budes vyuzivat, ak len na kancelariu+hry, tak ti bohato staci aj ten v toshibe, ak planujes renderovat nejaku 3D grafiku, alebo pracovat s videom tak by sa ti viac zisiel silnejsi procak
-
Tomasko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
co hovorite na tento http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... tiid=18790
da sa nieco podobne kupit lacnejsie?
da sa nieco podobne kupit lacnejsie?
Dobry den!
Ospraveldnujem sa vopred trosku ma tlaci cas na to aby som cital vsetky prispevky. Chcem by som odbornu radu ohladne notebooku. Takze moje poziadavky. Zacnem a s cenou a vyrobcami. Takze cena do 20 000 SK + najlepsie zo znaciek ASUS,HP,TOSHIBA(pocul som ale ze nemaju dobre monitory)LENOVO, IBM. Dalej chcem aby som upozornil chcem to na pracu prevazne. OS si planujem dat linux a ucit sa popripade ak by uz bol s vistou nevadi mi orezem si ju. Chcel by som tam 2 jadrovy procesor INTEL, L2 cache 2MB, FSB 667. Ramka 2GB, graf. kartu aby zvladla HD filmy na volny cas, hry hrat nechcem, dobre by bolo s bluetooth, HDD aspon 160GB uz pri najhorsom sa uspokojim aj s 120GB, web kamera nie je podstatna, este k ramke aby bola moznost rozsirit na 4GB. No tak zatial ak som nieco zabudol ma upozornite. Dakujem velmi pekne za radu vopred a este raz sa ospravedlnujem ze som necital dost cas ma trosku tlaci.
Ospraveldnujem sa vopred trosku ma tlaci cas na to aby som cital vsetky prispevky. Chcem by som odbornu radu ohladne notebooku. Takze moje poziadavky. Zacnem a s cenou a vyrobcami. Takze cena do 20 000 SK + najlepsie zo znaciek ASUS,HP,TOSHIBA(pocul som ale ze nemaju dobre monitory)LENOVO, IBM. Dalej chcem aby som upozornil chcem to na pracu prevazne. OS si planujem dat linux a ucit sa popripade ak by uz bol s vistou nevadi mi orezem si ju. Chcel by som tam 2 jadrovy procesor INTEL, L2 cache 2MB, FSB 667. Ramka 2GB, graf. kartu aby zvladla HD filmy na volny cas, hry hrat nechcem, dobre by bolo s bluetooth, HDD aspon 160GB uz pri najhorsom sa uspokojim aj s 120GB, web kamera nie je podstatna, este k ramke aby bola moznost rozsirit na 4GB. No tak zatial ak som nieco zabudol ma upozornite. Dakujem velmi pekne za radu vopred a este raz sa ospravedlnujem ze som necital dost cas ma trosku tlaci.
Známi ma požiadali o výber notebooku.. chcú to za 22000kc/25000sk.. komp bude okrem ineho aj na hry. Je dobry vyber toto tu?
http://notebooky.alza.cz/notebook-msi-g ... d88872.htm
Podľa mňa to má super parametre, až sa bojím, že kde je pes zakopaný, že je to také lacné..

Teraz pozerám, že to je bez OS.. nebude problém s ovládačmi, keď sa tam bude nahadzovať bežný operačný systém?
http://notebooky.alza.cz/notebook-msi-g ... d88872.htm
Podľa mňa to má super parametre, až sa bojím, že kde je pes zakopaný, že je to také lacné..
Teraz pozerám, že to je bez OS.. nebude problém s ovládačmi, keď sa tam bude nahadzovať bežný operačný systém?
-
Lord ANAKIN
Professional
pri tom MSI je pes zakopany jedine v znacke, ma to fakt super parametre a na hranie je to akurat kedze to ma 8600M GT
navyse ma to 17" a pekne rozlisenie, aj ked vela hier v nativnom rozliseni nebude hratelnych, asi
s instalacoiu os by nemal byt problem, kedze sa tam na bez problemov dat ci uz xp alebo vista
chcel som tento NB kupit, ale nakoniec som sa rozhodol, ze 2GB ram mi bude malo - navyse bez moznosti rozserenia, kedze je tam 2x1GB
jedina vycitka je skor k dizajnu, ma sice pekny cierny lak, ale vidno na nom vsetky odtlacky prstov
navyse ma to 17" a pekne rozlisenie, aj ked vela hier v nativnom rozliseni nebude hratelnych, asi
s instalacoiu os by nemal byt problem, kedze sa tam na bez problemov dat ci uz xp alebo vista
chcel som tento NB kupit, ale nakoniec som sa rozhodol, ze 2GB ram mi bude malo - navyse bez moznosti rozserenia, kedze je tam 2x1GB
jedina vycitka je skor k dizajnu, ma sice pekny cierny lak, ale vidno na nom vsetky odtlacky prstov
lenze napr v alze nepisu ze je to 2x1GBNuSuey napísal:2 GB DDR2 667 MHz
2 sloty pro max. 4 GB
->> mozes tam dat este 2gb navyse ..tak neviem o com kecas
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PC ... l?ansid=20
je sice fajn ze vymenou modulov ram by nemala zaniknut zaruka, avsak niektore MSIcka su zospodu prelepene tou skvelou paskou, ktoru ked roztrhnes tak ti pada zaruka, a navyse ti ostanu 2 gigove moduly, resp jeden ak upgradnes na 3GB ram
-
Kibo
Hardcore addict
vcera som akurat nad tym hromzil. mam uz trosku zaprasene vetraky a zacina to hucat a pustat sa cim dalej tym castejsie, nezabera uz ani chladiaca podlozka... asi si dam kamaratovi vyrobit par ks a mam ich na hakusundevil napísal:avsak niektore MSIcka su zospodu prelepene tou skvelou paskou, ktoru ked roztrhnes tak ti pada zaruka
Ako riesil Shark NX otvaranie svojho? kaslal na plombu ci otvoril az po zaruke? http://www.hojko.com/potrebujete-poradi ... 6-390.html
-
Shark NX
Addict
V Ageme mi povedali ze neberu ohlad na tu Plombu ak si to odovodnis napr. Vymenou RAMky alebo nutnosti precistenia Chladica. Samotne MSI Czech Republic sa smeje nad tou Plombou ale tak im to chodi od Sikmookych cize zda sa mi ze oni tiez na to nepozeraju.
Kym neodnesies NB z Odlomenou Heatpipe z chladica tak na to ci bol otvarany nepozeraju.
K tomu vyberu ... Racej by som zobral GX600PX ... Kvoli 15,4 (1280×800) kde si zahras na nativnom skoro vsetky hry.
je Celkovo krajsie vyhotoveny. Na tu 17" sa nejak vysrali.
Kym neodnesies NB z Odlomenou Heatpipe z chladica tak na to ci bol otvarany nepozeraju.
K tomu vyberu ... Racej by som zobral GX600PX ... Kvoli 15,4 (1280×800) kde si zahras na nativnom skoro vsetky hry.
Kurnik.. tak nakoniec z neho vyšlo, že to nechce na hry, tak hľadám dačo iné..
-
Shark NX
Addict
Mam byvalu kolegynu v Ageme a ta mi povedala ze jedine co na nich kedy kolvek odislo bolo LCD kvoli Konstrukcnej chybe Podsvecovacich trubic zo strany Samsungu,Toshiby (Podla Revizie). Cize tie nalepky si Europsky servis nevsima.Kibo napísal:takze vravis ze ak som ho kupil v ageme, s kludom anglicana ho mozem dneska rozobrat a vycistit a ak sa mi za mesiac pototo (nedajboze - kolp klop klop) mozem ho ist reklamovat?parada
-
Hellboy248
Guru wannabe
-
dair
Guru wannabe
v poslednom case sa zamyslam nad kupou 17" notasu a jeden z adeptov je aj SONY VAIO AR-series. Specifikacie su core duo 2GHz, 320GB disk (5400), 4GB RAM a nVIDIA GeForce 8400M (895MB).
Teoreticky by som este mozno bol schopny to upgradnut na rychlejsi procesor a GeForcu 8600, tak uvidime.
Ma to megaluxusny display, Blue Ray (ak niekedy vyuzijem
), dizajnovo krasa...
Chcel by som nejake pre a proti ak sa niekto uz s touto radou stretol pretoze co som ho skusal nemozem povedat zle slovo a co sa tyka velkosti tak to ma byt desktop replacement takze to je ok.
Cenovo to vyzera na okolo 1500 az 2000 AUD.
http://www.vaiopro.sony-europe.com/showcase/ar2/
Teoreticky by som este mozno bol schopny to upgradnut na rychlejsi procesor a GeForcu 8600, tak uvidime.
Ma to megaluxusny display, Blue Ray (ak niekedy vyuzijem
Chcel by som nejake pre a proti ak sa niekto uz s touto radou stretol pretoze co som ho skusal nemozem povedat zle slovo a co sa tyka velkosti tak to ma byt desktop replacement takze to je ok.
Cenovo to vyzera na okolo 1500 az 2000 AUD.
http://www.vaiopro.sony-europe.com/showcase/ar2/
Dair:
1) na Sony som vela chvaly nepocul, ale vsetko to bolo iba z internetu, takze neviem presne posudit
2) 17" notebook a bez numerickej klavesnice...to nastve a ide to proti vsetkym zvykom
3) urcite zainvestuj do GeForce 8600
Alebo mozno trochu viac, ale pocitaj s rozlisenim 640x480 
1) na Sony som vela chvaly nepocul, ale vsetko to bolo iba z internetu, takze neviem presne posudit
2) 17" notebook a bez numerickej klavesnice...to nastve a ide to proti vsetkym zvykom
3) urcite zainvestuj do GeForce 8600
Nie, nerozbehas, ide to tam tak na 15-20 fpsHellboy248 napísal:chcem sa opytat, mama si ide kupit notebook a potrebujem vediet ci na Grafická karta:Intel Graphics Media Accelerator X3100 s až 384 MB sdílené systémové paměti rozbeham aspon cs 1.6 aspon na 80FPS...