Utrpenie v nekonečnom zatratení vs blahobyt nebies

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Amerigo
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Utrpenie v nekonečnom zatratení vs blahobyt nebies

Príspevok od používateľa Amerigo »

Čo si o tom myslíš napísal som to len kvôli nudnej chvíľke ale ak sa nad tým zamyslíš pochopíš že má to ohromný význam. Chcem len počuť tvoj názor pred očakávajúcim koncom...

1. :? Ideš si po ulici a tu zrazu niečo tmavé a neovládateľné zabíja tvoje telo. V ten okamžik sa ti premietlo tvoje putovanie na zemi a bezbolestne zrazu si tam. Ech ech kde som? Diaľava všade ľudia nekonečné množstvo. A vtedy si uvedomíš a položíš otázku prečo som nemal ten čas a neuveril som v to čo som si tak dôkladne odkladal ale čas bol neúprosný a nestihol som to. Snaž sa vžívať do situácie: A zrazu som tam stál videl ľudí lietať v dimenziách a bezprostredne nariekať alebo naopak chváliť chválami. Približovali sme sa k ničomu preobrovskému a tu zrazu sa ozve hlas ktorý vychádzal zo všelikadiaľ. Rozumeli sme tej reči všetci a boli sme mladí a necítili sme žiadnu bolesť. A až teraz ma napadlo kde vlastne som. Roky chodenia a kráčania kresťanským životom teda počúvania skôr ako pomáhania ma presvedčili o tom že som na POSLEDNOM SÚDE. Triasol som sa ako osika začal som starnúť a telo sa mi chvelo a nedokázal som vylúdiť ani čo i len hlásku. Videl som ho videl som ich videl som Boha Ducha a Syna svätého. Nejaké mocnosti nejaké velikáni fenomény ja som bol voči nim a stál som a len pozeral. Celý život sa automaticky prehrával a tá moja kvalifikácia ktorú som žil nemal som pocit že dopadne dobre. Vytvárali sa dve strany jedna strana tvorila tých radujúcich opačná nariekajúcich a zúfalo až nekonečno krát ľutujúcich a kričiacich o pomoc zmilovanie. Bolo však neskoro nebolo cesty späť. Súd sa začal a tých nekonečno ľudí zmizlo a ja som sa predstavil svojim čumením na to krásno. Nikto prehovoril a vraví : Syn Adama a Evy mal si tú možnosť byt stvorený na obraz boží a žiť život a činiť dobro a pokánie za moju vďaku za stvorenie. Ty si však robil všetko okrem týchto dvoch vlastností a preto si odsúdený na nekonečné utrpenie a zlobu pekla. Za celý život si mal toľko šancí spoznať ma navštíviť chrám ale ty si bočil preč. Kvalifikácia končí a miesto na štarte je cesta do zatratenia a večného utrpenia. Už nikdy neuvidíš východ slnka budeš žiť večne v neopísateľných predstavách krutosti a večne budeš pykať za to čo si konal na zemi. Pretože ani oko nevidelo ani ucho nepočulo ani do srdca nevstúpilo čo Boh pripravil pre tých ktorý ho milujú. Pre teba to bude mat význam celkovo opačný a nekonečný. Videl som sa všade a nedokázal som ani dýchať ani vylúdiť hlások. Po chvíľke som začal nariekať, plakať, utápať sa v prosbách o milujúcej predstave Boha. Ale bolo neskoro a naposledy som uvidel rodinu , zem a toto je všetko to je výsledok za tvoju prácu. Koniec. Prebudím sa ležím v miestnosti plnej ľudí a neviem teda nedokážem perestat ľutovať tých čo žijú na zemi a nevedia čo sa stane tým čo konali ako ja. Bolesť, hnev, utopia. Prídu stvorenia nekonečná bolesť nekonečné náreky nekonečná nekonečnosť v tom istom. Som tu už nekonečne dlho a dennodenne nekonečno trpíme za skutky. Trhajú nám prsty vydlabávajú oči a smejú s nekonečným smiechom. Bolesť je nekonečne veľká a zomieranie je vyslobodením. Ale to neprichádza bolesť je stále a život a existencia neodchádzajú stále jestvujú. Niekedy si myslím prečo toto Boh dopustil aký to má zmysel pre neho? Mám na to nekonečno rokov aby som na to prišiel. Ale neprichádza odpoveď. Telo mám rozkúskované ale rozprávam vnímam ležím na niečom po kúskoch rozštvrtený rozmýšľam. Tí vo večnosti majú nekonečné blaho nekonečný pokoj. Myslím že to je všetko z toho čo nás čaká keď neuveríme v toho ktorý nám dal život.

2. Sedím si doma len rozmýšľam ale myšlienky mi unikajú a nedokážem sa sústrediť. Pozriem von oknom a všade dookola nekonečné množstvo kvapiek vody ktoré padá a naráža na matičku zem. A zrazu sa v nej ocitnem som tam. Jestvuje niekde inde život okrem našej zemi? Nad týmto sa zamýšľa dennodenne veľa ľudí ale ja stojím v malinkej kvapke a okolo mňa jestvuje život. Upresním to takto: Vidím dookola svet ale práve v jednom sa nachádzam. Príde za mnou malí mužíček ktorý mi siaha po kolená a vraví: pod za mnou. Ocitneme sa v nebi. Ľudia lietajú v balónoch všade je ohromné svetlo. Mužíček vraví toto je zásluha za tvoj život na zemi. Tam ta budú oplakávať za nešťastnú smrť ale ty si si svoj ciel na zemi splnil a teraz sa môžeš bezprostredne nekonečno krát času venovať tomu čo si na zemi nestihol na čo si nemal. Ak ta to všetko raz omrzí a povieš stop ...Ale to sa nestane pretože je toľko vecí ktoré ste neobjavili a tu ich budeš mat v možnosti odskúšať a baviť sa večne. To je odmena za tvoju prácu a milovanie toho najvyššieho. A zrazu chcem byt naj športovec populárna hviezda a som ..Som na MS rozhodujem zápasy o niekoľko časov som filozof ,doktor, plavčík. Objavujem nové poznatky nové veci . Je to ako sen ktorý snívam ale ja ho v skutku žijem a radujem sa za každé málo. Možno sme aj teraz len v jednom malom sne v nebesách.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Celkom pekne... hlavna myslienka je vyrazna a silna... ale mas tam zopar takych rusivych momentov napr. "Boha Ducha a Syna svätého" a potom dokonale nevhodne pouzite slovo utopia...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Tak ja neviem, čo si mám o tom myslieť.. neviem, ako sa nad takými vecami môžeš zamýšlať.. :shock: asi by si sa nemal nudiť.. pretože to, čo si napísal a tá predstava je dosť zvláštna.. a myslím, že je to len vec pohľadu, ako si to človek vezme.. pretože na mňa sa to zapísalo dosť negatívne.. dúfam, že sa však nič také nestane, pretože som neveriaci.. a myslím, že existuje dobro.. a všetko zlé raz skončí a bude dobre.. :)

//JV .. mal by si si prečítať pravidlá.. :wink: konkrétne pravidlo Pravidlo 12:
Zakazuje sa prispievaniu príspevkov bez vecného obsahu (smajlíky...). Tieto príspevky budú vymazané a užívateľ bude potrestaný. Pokúste sa obmedziť počet smajlíkov v príspevkoch.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Myslim ze to nabozenstvo si prijal niak velmi doslovne, a ze je povinnostou navstevovat kostoly. A nehapem tiez ako mozu tvojmu "duchovnemu telu" vydlabavat oci ale budis. Ako pozeram na svet vidi sa mi ze v raji bude asi 5-6 tisic ludi. Vies co by ma zaujimalo, ako mohli nvstivit chram Bozi ludia, ktory zili pred zjavenim Jezisa Krista a predtym ako dostal Mojzis desatoro na hore Sinaj.
ma3ix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ma3ix »

canceled
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Po prvych desiatich vetach sa mi zacal dvihat zaludok. Dakujem ale (vredy) neprosim.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Prepac, ale tolko sraciek kolko som precital v tvojom prispevku som za posledny mesiac nenasiel na 10 diskusnych forach. Povedz mi, komu je toto odkazane? A naco si to pisal, ak nebodaj aj vymyslel :?: .
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ide koniec sveta! to ake temy sa zakladaju v poslednej dobe nemoze znamenat nic ine. ludia! varujem vas! odpor je marny. all of yours belongs to us
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Občas mávam tiež takéto myšlienky, ale ale po pár pivách ma to prejde...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Ujo Marky napísal:Vies co by ma zaujimalo, ako mohli nvstivit chram Bozi ludia, ktory zili pred zjavenim Jezisa Krista a predtym ako dostal Mojzis desatoro na hore Sinaj.
Chramy boli aj pred prichodom Krista :P A ti pred dsatorom velmi nemohli ... ale myslim ze je trochu rozdiel medzi nemoct a nechciet :wink:
Sheep napísal:Prepac, ale tolko sraciek kolko som precital v tvojom prispevku som za posledny mesiac nenasiel na 10 diskusnych forach. Povedz mi, komu je toto odkazane? A naco si to pisal, ak nebodaj aj vymyslel :?: .
Ehm... Je nespocetne mnozstvo knih, ktore su len vymysly a preco ich ludia pisu ? je vela druhov filozofickych teorii ktore niesu dokazane a preco ich pisu ? Podla mna to napisal preto, ze mal myslienku a nechcel aby ostala len v jeho hlave.

K teme obsahovo to bolo celkom dobre ale skor by som ten text ladil neutralnejsie. Prave preto aby myslienku videlo viac ludi ako len veiaci :wink: Na druhej strane to zas nieje nic co by tu uz nebolo :P
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

odporucam pozriet dokument ZEITGEIST.. aspon prvu cast..

cloveku tie jeho detske bublinky prasknu..
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

ty nevies, ze ked dostanes nejake lieky, treba ich aj brat?...alebo si si ich pomylil s lysohlavkami?...nevadi...ale uz to nezopakuj...zjavne ti to skodi ;)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

fakt nechapem ako sa moze niekto takto zamyslat... to ako ked nechodim do kostola, tak som zly a budem pikat? tak fajn, nechajte si taku vieru. ja nieco take nepotrebujem. clovek ma byt dobry a sem tam spravit dobry skutok, niekomu pomoct. co na tom, ze stare strigy ohovaraju, ked sa mozu ist vyspovedat do kostola a vsetko je fajn? ved to je jedno, staci spoved a vsetko je ako ma byt. poskodeni zabudnu, boh odpusti... no lol. nic ine sa k tomu povedat neda. tieto magoriny niektorym uz lezu na mozog. cakal by som, ze pride ponaucenie, ze zivot treba zit, ale z tohto prislo len, ze zivot treba obetovat bohu, aby mi nevydlabavali oci v pekle... nic v zlom, ale takyto bullshit som uz dlho nevidel. naposledy to bola sexualna prirucka z roku 83.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Pekná úvaha. Pravda je, že nepoznáme ani hodiny, ani dňa a vonkoncom nie som rád, že ku tomuto všetkému zachovávam ľahostajný postoj. Snáď sa raz uvedomím....

(som veriaci, ak by sa niekto pýtal)
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

miki690 napísal:...
Chramy boli iba zidovske a kedze mi niesme zidia ale krestania, chamy sme pred Kristom nemali. Aj ked podla krestanstva ma pravo na spasenie iba pokrsteny clovek, co zidia niesu.
A neporozumel som tvojej odpovedi ze co je s ludmi, ktory zomreli predtym ako Mojzis dostal desatoro. :)
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

ZEITGEIST :arrow: nech si kazdy po tom spravi svoj vlastny nazor...
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Nechcem nadavat na Zeitgeist ale ten film hovori v privej casti;
Toto to nieje!
Ukazuje co nieje spravne, ale zato nedava ziadne odpovede...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Neviem pricinu tvojho uvazovania ale poviem ti co je nabozenstvo a ak si aspon trosku intelingentny a mas racionalne myslenie tak to pochopis :

Nabozenstvo (teda aj krestanstvo) je nastroj na manipulaciu ludi.
Duchovnost v nabozenstve je vtesavana do ineho principu - nejaky cin bud nieje v sulade s bozim principom alebo naopak je v sulade s niecim,.. Krestanstvo ako take sa da oznacit za plagiatorstvo egyptskeho nabozenstva (odporucam ti zeitgeist cast prva so slovenskymi titulkami http://video.google.com/videoplay?docid ... 5237493705 ). Politicke rozhodnutie urobilo z jezisa historicku postavu, a to kvoli ziskaniu moci v starovekom rime. Vdaka tomu si dokazal vatikan dalsich 1600 rokov urdzat politicku moc nad europou (kriziacke vypravy, inkvizicia, taktiez znama ako doba temna). Krestanstvo sluzi na odputanie ludi od prirody a seba navzajom. Podporuje slepu oddanost autorite (vymyslenej a neexistujucej). Znizuje ludsku zodpovednost tvrdenim, ze boh je vsemohuci a vsetko ovlada - co je samozrejme loz, a vdaka tomu ospravedlnene rozne ciny v mene "bozich zamerov" (napr. kriziacke vypravy, kde sa prelialo mnoho zbytocnej krvi) ale predovsetkym posilnuju tych co poznaju pravdu a pouzivaju myty na ovladnutie a manipulaciu spolocnosti. Nabozensky mytus (krestanstvo, budhizmus atd atd) je najsilensi nastroj v dejinach.
Mytus je nieco, comu vela ludi veri ale pritom to v skutocnosti nieje pravda. V hlbsom, nabozenskom zmysle, sluzi mytus ako smerodajny, mobilizacny pribeh pre ludi. Nezalezi na jeho pravdivosti, ale zalezi na jeho funkcii. Pribeh nemoze sluzit ucelu, ak mu neuveri dostatocny pocet ludi, spolocnost alebo komunita....

A kvojmu prispevku, neverim ze na konci budem sediet na lavici a spovedat sa za svoje ciny pred vsemohucim, lebo je to kravina. Budem sa spovedat akurat tak sam pred sebou. :wink:
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Ujo Marky napísal:...Ako pozeram na svet vidi sa mi ze v raji bude asi 5-6 tisic ludi...
Veru nechcel by som byt medzi nimi. Vecny zivot po smrti v nejakom "raji" vo vecnom blahu a bez utrpenia ? Viete si to predstavit ? asi by to bolo trochu nudne.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

tak taky vecny klystyr alebo akokolvek si clovek "peklo" predstavi, tiez nevyzera moc vabne :D
osobne si budem radsej uzivat zivot, ako byt posraty z toho, ze raz skonci
Napísať odpoveď