Takze este slusna kopka tem na mna caka ...
Maturita
ano ja zacinam 19 a pokracujem 21neo250 napísal:všetci tu spomínate stále "%" no ja už takto o týždeň ťahám z AJ jednu z 30 otázoka potom SJ a Odborné
![]()
![]()
Maturuje tu niekto o týždeň?aby som nebol v tom sám
akoze sa ucim prave slovensky jazyk, no nieco hrozne, neznasam to, radsej by som sa ucil este 100 ekonomickych otazok ako 30 zo SJ
-
neo250
Star
- Kontaktovať používateľa:
no tak tomu ver.... ja už viem prvých 15 a posledných 5 a sa mi to už aj pletie je to kravina a ešte toľko mien sa naučiť a kde patrí a iné k**** no tak máme na to už len 7 dní aby sme sa čosi poučilitomek00 napísal:ano ja zacinam 19 a pokracujem 21
akoze sa ucim prave slovensky jazyk, no nieco hrozne, neznasam to, radsej by som sa ucil este 100 ekonomickych otazok ako 30 zo SJ![]()
Ja som na slovine rozmyslal aj o malom tahaku, predsa len v takychto situaciach nestresujem, ba by som povedal ze mam na to talent
Ale literaturu by som vylucil z povinnych maturitnych, ako jedna vec je vediet svoj jazyk, to ano, ale biflit sa literaturu tak to nie, mimochodom vo franczusku na gymnaziu je literatura narodna, beru len cisto svojich autorov a co som sa rozpraval s jednou francuzskou, tak dokonca nie vsetkych len tych "naj" a to je mozno 20 mien...
Ale literaturu by som vylucil z povinnych maturitnych, ako jedna vec je vediet svoj jazyk, to ano, ale biflit sa literaturu tak to nie, mimochodom vo franczusku na gymnaziu je literatura narodna, beru len cisto svojich autorov a co som sa rozpraval s jednou francuzskou, tak dokonca nie vsetkych len tych "naj" a to je mozno 20 mien...
Jaaj ludkovia. Maturity sa vazne nemusite bat! Ja viem, ze sa mi lahko hovori, kedze to uz mam rok za sebou, a myslim, ze aj dost uspesne, ale moj nazor je taky, ze kto chce mat dobru znamku (1,2,3) fakt sa musi ucit, to je fakt a nikto to nezmeni, ale komu staci len prejst na tu stvorku tak sa ucit moc/skoro vobec nemusi. Netvrdim, ze teraz urcite vsetci musia zmaturovat ale na mojom gymnaziu dali myslim vsetci, a komu nevadi 4ka, tak je to v pohode, a podla mna je to tiez ok, kedze maturita otvara branu na vysoku ale je uplne jedno s akymi znamkami. A viem, ze mi neuverite, ale kedze mozem porovnat maturitu a skuskove v 1. rocniku, tak napisem len jednu vec, ze zlata stredna
. A este nieco, ak nebudete maturovat ako ja, tzn., ze tristvrtina triedy mala uz v stredu odmaturovane alebo aspon nieco za sebou a ja som este len stvrtok isiel na prve dva predmety. No bol to nechutny pocit, nie je prijemne byt medzi poslednymi, ked ostatni uspesne uz skoncili. Ale tak prezilo sa to a tak isto sa prezije aj tento rok a aj potom. Tak vam drzim palce, hlavne kopec stastia a ak vam to pomoze, tak jedna matura = jedno skuskove na vysokej, takze aspon si zvyknete. Drzte sa a vela zdaru... maturanti
(ten plot je trosku vysoky, ale tak ste nejaki sportovci, hehe)
ale tak aby som vedel ku kazdemu nieco povedat, akoze mam zadania takze to mam o to lahsie..neo250 napísal:no tak tomu ver.... ja už viem prvých 15 a posledných 5 a sa mi to už aj pletie je to kravina a ešte toľko mien sa naučiť a kde patrí a iné k**** no tak máme na to už len 7 dní aby sme sa čosi poučilia ideš sa ich všetky učiť či ideš na risk?!
proste tak aby ked sa ma nieco opyta alebo mi nejak napovie aby som na to vedel zareagovat..
ale urcite si nepoviem ze aaa toto sa nejdem ucit..
cize je to rovnocenne ako hocaka ustna skuska. nespravis = september. nic viac, nic menej. ale nespravit prakticku je podla mna vrchol lenivosti alebo nezodpovednosti. to sa jednoducho neda nespravit. ked aj niekto spravi zosik a nefunguje a vie to obkecat, tak ma 4. a to podotykam, ze praca nefunguje. staci odovzdat dokumentaciu nacas a mat ju spravne a pekne pokecat o tom a prejdenie je iste. a ked to este aj nedajboze funguje, tak no koment. 5 z praktickej ani neviem ci sa vobec niekedy dava.
-
neo250
Star
- Kontaktovať používateľa:
Spýtam sa takto... aké maté tušenie, že aké maturitné otázky si vyberiete.... a aké by ste chceli?!
Nechcel som zakladať novú tému, kedže sa toto jedná ohľadom matury....
No tak ja si myslím, že si vytiahnem:
zo SJ 13. - Realizmus v Európe
z AJ 13. - Man a Society
a z Odborných 15. - Zisťovanie fin. zdrojov úverovou formou
no a chcel by som si vybrať:
zo SJ 18. - Obraz prvej svetovej vojny vo svetovej literatúre
z AJ 18. - Interests and Leisure Time
a z Odborných 22. Zdaňovanie príjmov
No tak ja si myslím, že si vytiahnem:
zo SJ 13. - Realizmus v Európe
z AJ 13. - Man a Society
a z Odborných 15. - Zisťovanie fin. zdrojov úverovou formou