Pridanie 2x1GB 800 Mhz RAM

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
surfista
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Pridanie 2x1GB 800 Mhz RAM

Príspevok od používateľa surfista »

Zdravim chcel by som si dokupit ramku a potreboval by som pordait.
Momentalne mam 2x512mb AENEON DDR2 800mhz, este mam dva sloty volne tak by som si chcel dokupit este 2x1gb.

Co hovorite na tieto Ramky :

http://www.overclockers.co.uk/showprodu ... =MY-072-OC

Myslite, ze mi to zvysi vykon o dost ?? Je to dobry vyber ??

Diki za rady
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vyber dobry, narast vykonu zrejme spozorujes v hrach, kedze budu menej swapovat, avsak na tvojom mieste by som terajsich 2x512 predal a nechal iba novych 2x1GB, 4moduly zvyknu robit pri AMD problemy (nevieme aku mas platformu) a takisto nevieme aky OS pouzivas (pri 32bit su 3GB pamate viacmenej zbytocnost).
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ares »

Ako napisal tomas. A takisto by som to neodporucal ani u intelu. Ja som mal nieco podbne u intelu, kde som mal 2x512MB a pridal 2x1GB. I ked boli frekvencie tie iste, robilo to spolu problemy a zvacsa tych 2x512MB ani nenaslo.

Skor by som ti odporucil si trosku este nasporit a kupit 2x2GB. Myslim, ze uz s cenou pamate uz urcite nespadnu, takze treba to vyuzit.

Ak mas Vistu, tak tych 4GB RAM je idealnych na gamblenie. ;)
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

ale ak ma 32-bit Vistu tak 4GB je mu podla mna zbytocne...keby mal moznost mat 64-bit vistu tak to je uz ina rec..4GB pohoda..

no ja by som tiez chcel v najblizsom obdobi(mozno az v lete neviem) si vylepsit RAMku...mam 2x512MB (DDR2 667Mhz KINGSTON)
a chcel by som si dokupit 2GB co by ste mi odporucali??800Mhz ramky ci staci aj tych 667 a pridat tie 2GB ram ku tej 2x512MB co myslite co sa mi viac oplati?
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

to Fero270: pravda, bohuzial je tam trosku problem s 32-bitovou Vistou
Urcite kupit 800MHz (nehovorim, ze tam budes vidiet zasadny rozdiel, ale je tam, teda ak ti to zakladna doska podporuje - avsak sa nic nestane, ked nie, len to pojde 667 Mhz)
a ako som uz radil, urcite si tam ponechat 2x1GB - cize ponechat vzdy len jeden par.

Tak potom jednoznacne zostava len opcia 2x1GB a zostat pri XP

Este ze mam apple Mac OS X, kde si mozem napchat az do 32GB RAM :D
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

no tak 32GB ram to mas pohoda...ale tak aj tak by ti to bolo podla mna zbytocne..a ci by ti to vobec doska utiahla....ja mam max do 8GB...
ale o par rokov aj viac ako par rokov bude aj taka ramka slaba..:)(myslim tu 8GB) :D
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Na druhu otazku som ti zodpovedal "editom" v predoslej odpovedi.

No najnovsi Mac Pro bez problemov utiahne 32GB RAM. To su masiny trosku o inom. Je to 8-jadrova masina. ;) A volba grafickej karty s pamatou az 1,5GB :DDDD

http://store.apple.sk/IMC-Apple-Store/W ... ame=macpro
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Fero ked kupi 4GB Ram na 32Bit system tak mu registruje cca 3,5GB co je aj tak lepsie ako 3GB.
Ja by som siel do 2×2GB a v buducnosti to mozno vyuzijes.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

ked tu pisete ze robia zaplnene 4 sloty problemy aj s AMD aj s INTEL...

robia iba vtedy ak mate rozdielnych vyrobcov/velkosti/casovanie.... alebo vzdy ?

lebo mam zalusk zaplnit vsetky sloty co mozem(teda 4)...

dik za odpoved
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

AXO napísal:ked tu pisete ze robia zaplnene 4 sloty problemy aj s AMD aj s INTEL...

robia iba vtedy ak mate rozdielnych vyrobcov/velkosti/casovanie.... alebo vzdy ?

dik za odpoved
Ono by to teoreticky nemalo vadit, ani ked tam mas rozlicne frekvencie, pocet ramiek, ci znacky. Realita je avsak vzdy ina, rozne kombinacie zvacsa robia problemy. A ked nie ocividne hned zo zaciatku, tak sposobuju tazkosti prilezitostne, pri ktorych ich nemozes identifikovat, ako pricinu od RAMky.

Preto je najlepsia metoda vzdy mat jediny par uplne rovnakych RAMiek a este idealnejsie su specialne testovane pary/kity v jednom baleni (dual-channel).

http://pamate.alza.sk/4-gb-kit-2x2gb/18849040.htm

a

http://pamate.alza.sk/2-gb-kit-2x1gb/18849038.htm

to Shark-NX: vzhladom na dnesne ceny DDR2 ramiek nemal by byt problem kupit 2x2GB RAMky samozrejme
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

AXO napísal:ked tu pisete ze robia zaplnene 4 sloty problemy aj s AMD aj s INTEL...

dik za odpoved
Robia problem..., ono to sice vsetko teoreticky funguje a obcas dokonca aj prakticky :shock:

kazdopadne, ako sa pise v prispevku Aresa - idealny stav je mat dva rovnake moduly, zapojene do dual-channelu.

Mat zapratanych viac slotov moze byt kontraproduktivne. Budes mat sice opticky vacsiu pamat, ale pobezi ti pomalsie...
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ja som chcel kupit 2 balenia po dve ramky.... ale neviem ako to je s dual channelom, ked su styri ramky.. to su dva dual channely, alebo to nejde vtedy zapojit ?

chcem si kupit TOTO

no a ak to nebude fungovat spravne, tak kaslem na to
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

AXO napísal:ja som chcel kupit 2 balenia po dve ramky.... ale neviem ako to je s dual channelom, ked su styri ramky.. to su dva dual channely, alebo to nejde vtedy zapojit ?

chcem si kupit TOTO

no a ak to nebude fungovat spravne, tak kaslem na to
to si chcel kupit 8GB Ram? bo ten odkaz je na 2x2GB, teda na dva pamatove moduly...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. kúp jedno to Tvoje TOTO a bude všetko fajn.. ;)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

johny_sk napísal:to si chcel kupit 8GB Ram? bo ten odkaz je na 2x2GB, teda na dva pamatove moduly...
jj
brm napísal:jj.. kúp jedno to Tvoje TOTO a bude všetko fajn.. ;)
ale ako dlho.. pri dnesnych cenach ram to je malickost... samozrejme ak neni iste ze to nepojde bez problemov tak budem mat iba 4GB ram...
brm
Darca
Darca

Ak nevieš, čo od rozkoše s peniazmi...... ale 2000sk sa momentálne dá využiť aj efektívnejšie. Kupovať niečo na komp do budúcnosti je podľa mňa šalenota..

Čím viac modulov v doske, tým väčšia pravdepodobnosť, že sa niečo dodrbe a niečo nebude fungovať tak ako má. Niektoré dosky majú aj určité obmedzenia pri obsadení všetkých modulov, napr. môžu dosiahnuť iba nižšiu frekvenciu a podobne.
surfista
Expert
Expert

Príspevok od používateľa surfista »

Ares napísal:Ako napisal tomas. A takisto by som to neodporucal ani u intelu. Ja som mal nieco podbne u intelu, kde som mal 2x512MB a pridal 2x1GB. I ked boli frekvencie tie iste, robilo to spolu problemy a zvacsa tych 2x512MB ani nenaslo.

Skor by som ti odporucil si trosku este nasporit a kupit 2x2GB. Myslim, ze uz s cenou pamate uz urcite nespadnu, takze treba to vyuzit.

Ak mas Vistu, tak tych 4GB RAM je idealnych na gamblenie. ;)
No tak ja Mam Intel P4 3.0Ghz, a windows XP Proffesional obycajny cize myslim, ze 32 bit...

Hovorite, ze na to sa mi neoplati dokupovat tie 2 giga ??

Ked si kupim dve dvojgigove tak asi nepocitim rozdiel oproti 3 Giga nie ??
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Ak nevieš, čo od rozkoše s peniazmi...... ale 2000sk sa momentálne dá využiť aj efektívnejšie. Kupovať niečo na komp do budúcnosti je podľa mňa šalenota..

Čím viac modulov v doske, tým väčšia pravdepodobnosť, že sa niečo dodrbe a niečo nebude fungovať tak ako má. Niektoré dosky majú aj určité obmedzenia pri obsadení všetkých modulov, napr. môžu dosiahnuť iba nižšiu frekvenciu a podobne.
kde zozeniem kit 2x4GB RAM? na alze to napr nemaju je tam iba 4x2GB, na ageme podobne... hmm oplati sa mi kupit jeden kit 2x2GB a jednu 2GB k tomu(ten isty model, akurat samostatne) ?? cize 6GB(3 sloty obsadene)
brm
Darca
Darca

AXO.. pokiaľ Ti pri 4GB ide komp pomaly kvôli malej ramke, tak určite sa oplatí aj 6GB.. ;)

http://pamate.alza.sk/8-gb-kit-2x4gb/18849856.htm
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:AXO.. pokiaľ Ti pri 4GB ide komp pomaly kvôli malej ramke, tak určite sa oplatí aj 6GB.. ;)

http://pamate.alza.sk/8-gb-kit-2x4gb/18849856.htm
tie ramky som prehiadol koli tomu ze su ECC co to znamena ?
Napísať odpoveď