nastavenie OvisLink 5460AP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
johny_sk
Professional
Professional

nastavenie OvisLink 5460AP

Príspevok od používateľa johny_sk »

Mam tento AP:
http://www.ovislink.com/newovislink/Pro ... 5460AP.asp

Potrebujem poradit s nastavenim, chcem si spravit doma vlastnu wi-fi siet a to nasledovne:
LAN Kabel od providera zapojim do tohto AP, nasledne do jeho druhej LAN pripojky pripojim svoj pocitac (WIN XP).
Chcem teda spravit siet tak, aby som mal internet vo svojom PC a sucasne aby mi bezala aj wi-fi (najcastejsie budem pouzivat svoj nb - WIN VISTA).
Skusal som uz rozne nastavenia tohto AP a stale bezvysledne. internet v PC bezi, ale wi-fi sa nepodarilo spojazdnit... Budem velmi vdacny tomu, kto by mi sem pastol navod, ako presne nastavit AP, pripadne aj s par obrazkami.
Dakujem
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Presne tento mam (akurat na konci v2 s vacsiou pamatou) doma. Zapojeny presne ako vravis (Do LAN1 ide kabel od DSL routra, cez wifi = AP pre klientov, a z LAN 2 ide kabel do PC)
ak ma nik nepredbehne, vecer tu mozem pastnut navod :)
PS: a internet na PC funguje? na tom co je zapojeny cez LAN?
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vladino001 »

johny_sk
Professional
Professional

diky, ale presne takisto som to skusal..., nastavil som IPcku, nastavil som router, zmenil SSID... a na PC frcalo, ale wi-fi nie...

//autoeditácia príspevku ( 16 May 2008, 16:16 )
STomko napísal:Presne tento mam (akurat na konci v2 s vacsiou pamatou) doma. Zapojeny presne ako vravis (Do LAN1 ide kabel od DSL routra, cez wifi = AP pre klientov, a z LAN 2 ide kabel do PC)
ak ma nik nepredbehne, vecer tu mozem pastnut navod :)
PS: a internet na PC funguje? na tom co je zapojeny cez LAN?
Navod sa zide. Diky moc... Keby si mohol aj par screenov spravit, bude super.

Pri poslednom nastaveni internet na PC fungoval..., co vlastne fungoval aj pri tom prvom nastaveni (ku koncu uz som s tym dost haluzil).
Chvilami som si myslel, ze chyba moze byt v nb, tak som ho siel otestovat na wi-fi ku kamaratovi a frcala...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Akurat tak rozmyslam, kedze do domu mas len lan kabel od providera, co predtym isiel do PC a teraz ide do AP...
Tento ovis nie je router (s orig. softom) a teda ...
U mna je to stavane tak, ze DSL router ma 192.168.1.2, Ovislink ma 192.168.1.10, a vsetko ostatne (pripojene na wifi, dsl, ...) ma IP z rovnakeho rozsahu 192.168.1.XXX

edit:

Najprv v MODE nastav AP a daj setup (vid obrazky 1-2)
a potom v TCP/IP obrazok 3
Lenze ak od providera mas priamo kabel s pridelenou jedinou IP, velmi ti ovis (s originalnym) softom nepomoze, kedze je AP a nie router (tusim s nejakym appro fw by to slo...). Alebo pokial uz nejaky router mas, a tvoj PC bol doteraz za nim, tak pripojis len ovis a bude to analogicke ako u mna
Prílohy
3
3
2
2
1
1
vladino001
Light Professional
Light Professional

STomko napísal:Akurat tak rozmyslam, kedze do domu mas len lan kabel od providera, co predtym isiel do PC a teraz ide do AP...
Tento ovis nie je router (s orig. softom) a teda ...
nechapem načo router?? pokial nechce na niektorom pc robiť FTP alebo niečo podobne tak zbytočnosť. za AP spravi v poho sieť len nemôže routovať porty.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Je to otazka toho, akeho ma providera a ako ma internet nastaveny teraz.
Napriklad ak ma nejakeho miestneho providera, kde mu do domu/bytu ide iba kabel a ma pridelenu iba 1 IP, aj keby tu IP nastavil na ovislink, ake ostatne PC dostanu adresu? Kedze provider mu pridelil iba jedinu?
V takejto situacii --> router. Tu IP ktoru ma pridelenu, nastavi na WAN a ostatok je iba na nom.
V mojej situacii to funguje, pretoze ovis je zapojeny za routrom. Teda ovis ma IP z rozsahu, ktory ma moj router, a takisto na ovise bezi DHCP server, lenze vsetko su to IP adresy z rozsahu, ktory ma router.
Teda ak on ma internet momentalne tak, ako som popisal vyssie (1 IP), vela vody s ovisom asi nenamuti

...a mozno kecam bludy a opravte ma 8)
vladino001
Light Professional
Light Professional

STomko napísal:Je to otazka toho, akeho ma providera a ako ma internet nastaveny teraz.
Napriklad ak ma nejakeho miestneho providera, kde mu do domu/bytu ide iba kabel a ma pridelenu iba 1 IP, aj keby tu IP nastavil na ovislink, ake ostatne PC dostanu adresu? Kedze provider mu pridelil iba jedinu?
V takejto situacii --> router. Tu IP ktoru ma pridelenu, nastavi na WAN a ostatok je iba na nom.
V mojej situacii to funguje, pretoze ovis je zapojeny za routrom. Teda ovis ma IP z rozsahu, ktory ma moj router, a takisto na ovise bezi DHCP server, lenze vsetko su to IP adresy z rozsahu, ktory ma router.
Teda ak on ma internet momentalne tak, ako som popisal vyssie (1 IP), vela vody s ovisom asi nenamuti

...a mozno kecam bludy a opravte ma 8)
podla mna trepeš velke bludy :lol: pretože moja sieť je dôkazom že to ide aj iba s Ovisom a to mam T-com (čiže 1 verejna dynamicka IP) presne ako som hore dal ten link tak tam je nakreslena moja sieť ako to mam zapojene a funkčne. jedinné čo mi trocha chýbalo že nemôžem na domacom PC nastaviť FTP kedže verejna je na AP a na ostatnich mam neverejne. (Teraz toto pišem z booku cez wifi a domaci PC je vypnuty čiže je to na sebe nezavisle)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ty mas siet zapojenu inak ako on, preto ti to funguje. On nema medzi ISP a AP ADSL modem, ktory v tvojom pripade sluzi ako router co routuje medzi tvojou privatnou sietou a internetom.
vladino001
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:Podla mna zase pises bludy ty. Funguju ti oba pocitace zaroven? Ak mas verejnu nastavene na AP v tom pripade to nie je AP ale wifi router a to je podstatny rozdiel.
Ano funguju oba nezavisle lebo niekedy sa vtieraju za pc tak si berem book do postele a idu nezavysle (posielanie suborov cez win zdielanie, bulanci, QIP na oboch) proste nezavisle cez to AP mam vytvorenu svoju vnutornu sieť . AP je s orig softom
//t0m4s3: jaj tok to asi hej vlastne určite
johny_sk : na kolko IP maš narok? ja som mal u môjho stareho providera 2-5 ale 3-5 boli spoplatnene.
johny_sk
Professional
Professional

Dakujem za odpovede :)

citat: "siet uz funguje, neviem sice presne, ktore nastavanie som mal povodne zle..., ale teraz som poskusal vase navody tu a uz to funguje.

Tema sa moze uzamknut. Dakujem este raz."

pre upresnenie: celu tuto siet nastavoval kamos z CR, len nie je registrovany na fore, tak som sem s jeho svolenim vo svojom mene opisal jeho problemy (kedze s mojim navodom mu to nefungovalo - mozno sa cosi zle opisalo..., ktovie...)

Kazdopadne mockrat dakujem a verim, ze tato tema pomoze aj ostatnym.
Je mi luto, ale na otazku ohladom poctu pridelenych IPciek mi nevedel odpovedat... :(
Napísať odpoveď