nastavenie OvisLink 5460AP
nastavenie OvisLink 5460AP
Mam tento AP:
http://www.ovislink.com/newovislink/Pro ... 5460AP.asp
Potrebujem poradit s nastavenim, chcem si spravit doma vlastnu wi-fi siet a to nasledovne:
LAN Kabel od providera zapojim do tohto AP, nasledne do jeho druhej LAN pripojky pripojim svoj pocitac (WIN XP).
Chcem teda spravit siet tak, aby som mal internet vo svojom PC a sucasne aby mi bezala aj wi-fi (najcastejsie budem pouzivat svoj nb - WIN VISTA).
Skusal som uz rozne nastavenia tohto AP a stale bezvysledne. internet v PC bezi, ale wi-fi sa nepodarilo spojazdnit... Budem velmi vdacny tomu, kto by mi sem pastol navod, ako presne nastavit AP, pripadne aj s par obrazkami.
Dakujem
http://www.ovislink.com/newovislink/Pro ... 5460AP.asp
Potrebujem poradit s nastavenim, chcem si spravit doma vlastnu wi-fi siet a to nasledovne:
LAN Kabel od providera zapojim do tohto AP, nasledne do jeho druhej LAN pripojky pripojim svoj pocitac (WIN XP).
Chcem teda spravit siet tak, aby som mal internet vo svojom PC a sucasne aby mi bezala aj wi-fi (najcastejsie budem pouzivat svoj nb - WIN VISTA).
Skusal som uz rozne nastavenia tohto AP a stale bezvysledne. internet v PC bezi, ale wi-fi sa nepodarilo spojazdnit... Budem velmi vdacny tomu, kto by mi sem pastol navod, ako presne nastavit AP, pripadne aj s par obrazkami.
Dakujem
-
vladino001
Light Professional
diky, ale presne takisto som to skusal..., nastavil som IPcku, nastavil som router, zmenil SSID... a na PC frcalo, ale wi-fi nie...vladino001 napísal:http://www.hojko.com/siet-cez-rj45-wifi ... ght=sie%9D
//autoeditácia príspevku ( 16 May 2008, 16:16 )
Navod sa zide. Diky moc... Keby si mohol aj par screenov spravit, bude super.STomko napísal:Presne tento mam (akurat na konci v2 s vacsiou pamatou) doma. Zapojeny presne ako vravis (Do LAN1 ide kabel od DSL routra, cez wifi = AP pre klientov, a z LAN 2 ide kabel do PC)
ak ma nik nepredbehne, vecer tu mozem pastnut navod
PS: a internet na PC funguje? na tom co je zapojeny cez LAN?
Pri poslednom nastaveni internet na PC fungoval..., co vlastne fungoval aj pri tom prvom nastaveni (ku koncu uz som s tym dost haluzil).
Chvilami som si myslel, ze chyba moze byt v nb, tak som ho siel otestovat na wi-fi ku kamaratovi a frcala...
Akurat tak rozmyslam, kedze do domu mas len lan kabel od providera, co predtym isiel do PC a teraz ide do AP...
Tento ovis nie je router (s orig. softom) a teda ...
U mna je to stavane tak, ze DSL router ma 192.168.1.2, Ovislink ma 192.168.1.10, a vsetko ostatne (pripojene na wifi, dsl, ...) ma IP z rovnakeho rozsahu 192.168.1.XXX
edit:
Najprv v MODE nastav AP a daj setup (vid obrazky 1-2)
a potom v TCP/IP obrazok 3
Lenze ak od providera mas priamo kabel s pridelenou jedinou IP, velmi ti ovis (s originalnym) softom nepomoze, kedze je AP a nie router (tusim s nejakym appro fw by to slo...). Alebo pokial uz nejaky router mas, a tvoj PC bol doteraz za nim, tak pripojis len ovis a bude to analogicke ako u mna
U mna je to stavane tak, ze DSL router ma 192.168.1.2, Ovislink ma 192.168.1.10, a vsetko ostatne (pripojene na wifi, dsl, ...) ma IP z rovnakeho rozsahu 192.168.1.XXX
edit:
Najprv v MODE nastav AP a daj setup (vid obrazky 1-2)
a potom v TCP/IP obrazok 3
Lenze ak od providera mas priamo kabel s pridelenou jedinou IP, velmi ti ovis (s originalnym) softom nepomoze, kedze je AP a nie router (tusim s nejakym appro fw by to slo...). Alebo pokial uz nejaky router mas, a tvoj PC bol doteraz za nim, tak pripojis len ovis a bude to analogicke ako u mna
-
vladino001
Light Professional
nechapem načo router?? pokial nechce na niektorom pc robiť FTP alebo niečo podobne tak zbytočnosť. za AP spravi v poho sieť len nemôže routovať porty.STomko napísal:Akurat tak rozmyslam, kedze do domu mas len lan kabel od providera, co predtym isiel do PC a teraz ide do AP...
Je to otazka toho, akeho ma providera a ako ma internet nastaveny teraz.
Napriklad ak ma nejakeho miestneho providera, kde mu do domu/bytu ide iba kabel a ma pridelenu iba 1 IP, aj keby tu IP nastavil na ovislink, ake ostatne PC dostanu adresu? Kedze provider mu pridelil iba jedinu?
V takejto situacii --> router. Tu IP ktoru ma pridelenu, nastavi na WAN a ostatok je iba na nom.
V mojej situacii to funguje, pretoze ovis je zapojeny za routrom. Teda ovis ma IP z rozsahu, ktory ma moj router, a takisto na ovise bezi DHCP server, lenze vsetko su to IP adresy z rozsahu, ktory ma router.
Teda ak on ma internet momentalne tak, ako som popisal vyssie (1 IP), vela vody s ovisom asi nenamuti
...a mozno kecam bludy a opravte ma
Napriklad ak ma nejakeho miestneho providera, kde mu do domu/bytu ide iba kabel a ma pridelenu iba 1 IP, aj keby tu IP nastavil na ovislink, ake ostatne PC dostanu adresu? Kedze provider mu pridelil iba jedinu?
V takejto situacii --> router. Tu IP ktoru ma pridelenu, nastavi na WAN a ostatok je iba na nom.
V mojej situacii to funguje, pretoze ovis je zapojeny za routrom. Teda ovis ma IP z rozsahu, ktory ma moj router, a takisto na ovise bezi DHCP server, lenze vsetko su to IP adresy z rozsahu, ktory ma router.
Teda ak on ma internet momentalne tak, ako som popisal vyssie (1 IP), vela vody s ovisom asi nenamuti
-
vladino001
Light Professional
podla mna trepeš velke bludySTomko napísal:Je to otazka toho, akeho ma providera a ako ma internet nastaveny teraz.
-
vladino001
Light Professional
Ano funguju oba nezavisle lebo niekedy sa vtieraju za pc tak si berem book do postele a idu nezavysle (posielanie suborov cez win zdielanie, bulanci, QIP na oboch) proste nezavisle cez to AP mam vytvorenu svoju vnutornu sieť . AP je s orig softomt0m4s3 napísal:Podla mna zase pises bludy ty. Funguju ti oba pocitace zaroven? Ak mas verejnu nastavene na AP v tom pripade to nie je AP ale wifi router a to je podstatny rozdiel.
//t0m4s3: jaj tok to asi hej vlastne určite
johny_sk : na kolko IP maš narok? ja som mal u môjho stareho providera 2-5 ale 3-5 boli spoplatnene.
Dakujem za odpovede
citat: "siet uz funguje, neviem sice presne, ktore nastavanie som mal povodne zle..., ale teraz som poskusal vase navody tu a uz to funguje.
Tema sa moze uzamknut. Dakujem este raz."
pre upresnenie: celu tuto siet nastavoval kamos z CR, len nie je registrovany na fore, tak som sem s jeho svolenim vo svojom mene opisal jeho problemy (kedze s mojim navodom mu to nefungovalo - mozno sa cosi zle opisalo..., ktovie...)
Kazdopadne mockrat dakujem a verim, ze tato tema pomoze aj ostatnym.
Je mi luto, ale na otazku ohladom poctu pridelenych IPciek mi nevedel odpovedat...
citat: "siet uz funguje, neviem sice presne, ktore nastavanie som mal povodne zle..., ale teraz som poskusal vase navody tu a uz to funguje.
Tema sa moze uzamknut. Dakujem este raz."
pre upresnenie: celu tuto siet nastavoval kamos z CR, len nie je registrovany na fore, tak som sem s jeho svolenim vo svojom mene opisal jeho problemy (kedze s mojim navodom mu to nefungovalo - mozno sa cosi zle opisalo..., ktovie...)
Kazdopadne mockrat dakujem a verim, ze tato tema pomoze aj ostatnym.
Je mi luto, ale na otazku ohladom poctu pridelenych IPciek mi nevedel odpovedat...