Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

romero napísal:práve preto take veci ani nikdy nechcem vyskusat.
ved ja by som sa posral aj pošťal od strachu keby sa toto mne stalo ( ak sa to naozaj stalo ako tvrdis).
Tak to veru nie si sam. Isto by sa naslo vela manikov s velkymi recami, ale potom...
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

no ja som to ak nebral lebo som tomu prepadol a bral som to ako zazrak, ale NEROBTE To, je to nebezpecne. Odvtedy sa kazdy vecer modlim k Bohu a uz sa to nestalo. Ja preto verim ze je.
q-parser
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

lama2d napísal:no ja som to ak nebral lebo som tomu prepadol a bral som to ako zazrak, ale NEROBTE To, je to nebezpecne. Odvtedy sa kazdy vecer modlim k Bohu a uz sa to nestalo. Ja preto verim ze je.
Ja sa o taketo veci zaujimam, ale nikdy by mi nenapadlo vyvolavat duchov! Pocuvam stale same history z kazdehom mozneho zdroja, ze co sa im stalo a ze sa vsetci bali. Naco to potom robia? Ja mam pred takymito vecami respekt, resp. pred ciernou magiou. Kazdopadne rada: ak sa uz niekto rozhodne aj nejakeho ducha vyvolavat, tak treba pred tym poziadat vyssie sily (napr. aj Boha - ono je to dost zalozene na viere, ze sa nic nestane a ze nas niekto ochranuje), aby nas ochranil. S duchmi treba opatrne, nikdy neviete, co za ducha vam pride do baraku! A na konci ho treba poziadat, aby v mieri odisiel. Ak sa mu nechce ist, tak sa opat treba obratit napr. na Boha.

Co sa tyka tohto, tak sa len smejem, ked farari behaju po domoch a "vysvecuju a vyhanaju duchov". Vacsiu haluz som este nepocul. Uz vidim ako "svatenou" vodou vyzenie take individua!
lama2d
VIP
VIP

q-parser napísal: Ja sa o taketo veci zaujimam, ale nikdy by mi nenapadlo vyvolavat duchov! Pocuvam stale same history z kazdehom mozneho zdroja, ze co sa im stalo a ze sa vsetci bali. Naco to potom robia? Ja mam pred takymito vecami respekt, resp. pred ciernou magiou. Kazdopadne rada: ak sa uz niekto rozhodne aj nejakeho ducha vyvolavat, tak treba pred tym poziadat vyssie sily (napr. aj Boha - ono je to dost zalozene na viere, ze sa nic nestane a ze nas niekto ochranuje), aby nas ochranil. S duchmi treba opatrne, nikdy neviete, co za ducha vam pride do baraku! A na konci ho treba poziadat, aby v mieri odisiel. Ak sa mu nechce ist, tak sa opat treba obratit napr. na Boha.

Co sa tyka tohto, tak sa len smejem, ked farari behaju po domoch a "vysvecuju a vyhanaju duchov". Vacsiu haluz som este nepocul. Uz vidim ako "svatenou" vodou vyzenie take individua!
uplna pravdu v uplne vsetkom
whitek
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa whitek »

z mojho hladiska aspon v duchovnom svete su farari vyssia sila ako mi obycajny ludia. a to preto ze sam boh ich povolal aby robil to co robia.
oni su len sprostretkovatelia bozich slov. tak neviem preco by nemohli (ked oni poziadaju boha) vyhnat s niekde nejakeho ducha alebo demona.
tj moj nazor...
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

whitek napísal:z mojho hladiska aspon v duchovnom svete su farari vyssia sila ako mi obycajny ludia. a to preto ze sam boh ich povolal aby robil to co robia.
oni su len sprostretkovatelia bozich slov. tak neviem preco by nemohli (ked oni poziadaju boha) vyhnat s niekde nejakeho ducha alebo demona.
tj moj nazor...
Kazdy moze vyhnat duchov takymto sposobom. Dolezite je, aby bola viera na mieste.
Farari = sprostredkovatelia bozich slov :smt046
lama2d
VIP
VIP

whitek napísal:z mojho hladiska aspon v duchovnom svete su farari vyssia sila ako mi obycajny ludia. a to preto ze sam boh ich povolal aby robil to co robia.
tj moj nazor...
No, nieje to celkom tak, my mozme poziadat Boha o ochranu, ale ano farari su vysia sila. Ale neverim na odpustky, spovede... Preco sa musime spovedat fararovi a on nam odpusti... Ja sa radsej za svoje hriechy pomodlim Bohu.
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

lama2d napísal: No, nieje to celkom tak, my mozme poziadat Boha o ochranu, ale ano farari su vysia sila. Ale neverim na odpustky, spovede... Preco sa musime spovedat fararovi a on nam odpusti... Ja sa radsej za svoje hriechy pomodlim Bohu.
Farar je obycajn clovek ako ja alebo ty. Inak s ostatnym suhlas.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

lama2d napísal: No, nieje to celkom tak, my mozme poziadat Boha o ochranu, ale ano farari su vysia sila. Ale neverim na odpustky, spovede... Preco sa musime spovedat fararovi a on nam odpusti... Ja sa radsej za svoje hriechy pomodlim Bohu.
Ja som na spovedi nebol od birmovky a ani sa tam nechystam ist. Ako si povedal, treba poziadat Boha o odpustenie a mas to v suchu.
ef.K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ef.K0 »

hm ked som cital ten pribeh tak trosku som sa aj bal :) nemate nejake stranky kde su taketo pribehy popisane, alebo napiste aj vy este z vlastnej skusenosti, ja sa tak rad bojiim :twisted:
whitek
Zablokovaný
Zablokovaný

q-parser napísal: Farar je obycajn clovek ako ja alebo ty. Inak s ostatnym suhlas.

ja suhlasim ze farar je obycajny clovek ale ja len hovorim ze v tom duchovnom svete su vyssie.
Avalong
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avalong »

fantomazzz napísal:hm ked som cital ten pribeh tak trosku som sa aj bal :) nemate nejake stranky kde su taketo pribehy popisane, alebo napiste aj vy este z vlastnej skusenosti, ja sa tak rad bojiim :twisted:
Mna davno chytilo toto

Kód: Vybrať všetko

http://www.iglu.cz/marlitan/index.php?what=cesty
z toho sa asi nebudes bat ale mna to natolko fascinovalo ze som zacal skusat AC.
Nevie tu niekto ci astralne cestovanie neje niejako spojene s ciernou magiou?nerad by som si s tym zacinal.
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

whitek napísal: ja suhlasim ze farar je obycajny clovek ale ja len hovorim ze v tom duchovnom svete su vyssie.
Ja nezdielam spolocny nazor. Len nastroj a figurka cirkvi, aby ludia videli, ze aspon daco robia popri sexovani, zatajovani a okradani ludi.
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Avalong napísal: Mna davno chytilo toto

Kód: Vybrať všetko

http://www.iglu.cz/marlitan/index.php?what=cesty
z toho sa asi nebudes bat ale mna to natolko fascinovalo ze som zacal skusat AC.
Nevie tu niekto ci astralne cestovanie neje niejako spojene s ciernou magiou?nerad by som si s tym zacinal.
Nemusis mat strach! Astralne cestovanie je uplne prirodzene, nic sa ti nemoze stat, pokial sa nezacnes bat. Strach je v tomto velky nepriatel. Podla toho, co viem, tak existuju 3 druhy astralnych rovin: nizsia, stredna a vyssia. Nizsia je plna kadejakych potvor, ktorych jediny zamer je len ublizovat a mat zabavu, streda je taka neutralna, kam sa vacsinou pohybujes pocas astralnej projekcie a vyssia a "domovom" vyssich bytosti, kde nemas sancu narazit na nieco zle.
Ja sam astralne necestujem, hoc som sa o to pokusal. Nemam tak silnu volu, aby som vytval v treningu a teraz, ked mam skolu, tak ani nestiham nic, co ma dost sere :evil:
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

fantomazzz napísal:hm ked som cital ten pribeh tak trosku som sa aj bal :) nemate nejake stranky kde su taketo pribehy popisane, alebo napiste aj vy este z vlastnej skusenosti, ja sa tak rad bojiim :twisted:
Heh, ja som nic podobne nezazil, ale kamos hovoril zas o svojom kamosovi. Ten vraj v noci, ked sa vracal spat do postele z WC, stretol na chodbe nejaku bytost nizsieho vzrastu, ktorej nejak svietili oci. Zevraj ho chytila pod krk a pustila ho az vtedy, ked ju niekam poslal, zaroven aj zmizla. Na druhy den mal pod krkom riadne modriny...
Poucenie: v noci bacha na potvory na ceste na wecko :wink:
ef.K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ef.K0 »

hmm nejake navody ako dokazem atastralne cestovat, nemate, skusim to :roll:
Avalong
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Avalong »

q-parser napísal: Ja nezdielam spolocny nazor. Len nastroj a figurka cirkvi, aby ludia videli, ze aspon daco robia popri sexovani, zatajovani a okradani ludi.
Ale nemozme vsetkych hadzat do jedneho vreca vsetko je to iba o jeho osobnosti a nezalezi ci je alebo nie je to farar.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

fantomazzz napísal:hmm nejake navody ako dokazem atastralne cestovat, nemate, skusim to :roll:
na to potrebujes mat najskor pevnu volu a trpezlivost, pretoze to nie je take lahke ako sa zda
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

q-parser napísal: Heh, ja som nic podobne nezazil, ale kamos hovoril zas o svojom kamosovi. Ten vraj v noci, ked sa vracal spat do postele z WC, stretol na chodbe nejaku bytost nizsieho vzrastu, ktorej nejak svietili oci. Zevraj ho chytila pod krk a pustila ho az vtedy, ked ju niekam poslal, zaroven aj zmizla. Na druhy den mal pod krkom riadne modriny...
Poucenie: v noci bacha na potvory na ceste na wecko :wink:
To bolo v ramci astralneho cestovania alebo normalne v realnom zivote? Sice sa da tomu tazko uverit, ale je to mozne :shock:
whitek
Zablokovaný
Zablokovaný

Avalong napísal: Ale nemozme vsetkych hadzat do jedneho vreca vsetko je to iba o jeho osobnosti a nezalezi ci je alebo nie je to farar.

tak tak :wink:
Napísať odpoveď